נראה לי שגם אתה לא הבנת....
קודם כל, השאלה המקרית הייתה (ואני מצטט): "האם אפשר ליצור מעגל חשמלי מפוטנציומטר של סטיק של השלט (3 יציאות), ממנוע שיש לו 2 כניסות ומסוללה, שמה שהמעגל הזה יעשה זה בעצם כשאני יזיז את הסטיק קדימה המנוע יסתובב לאיזשהו כיוון וכשאני יזיז את הסטיק אחורה המנוע יסתובב לכיוון השני??? האם זה בכלל אפשרי? אם כן שלחו לי בבקשה סירטוט." עכשיו להסברים: השאלה הייתה האם ניתן לעשות זאת ע"י שימוש בסטיק כדי לשנות את כיוון הסיבוב? תשובתו של ישה הייתה שלא ניתן לעשות זאת אלא ע"י הוספת מתג נוסף אשר יחליף את כיווניות מתח המקור (ויידרוש כמובן פעולה נוספת לשינוי כיוון הסטיק, שהיא שינוי מצב המפסק). שוב, כמו שכתבתי לישה (וזו כם הסיבה שהוספתי את המילה בדיוק), זה לא בדיוק נכון, ז"א זה לא בדיוק עונה על שאלתו של השואל. כשעניתי לשאלה, לרגע לא חשבתי שאני מתחיל וויכוח/מעליב/פוגע במישהו, הוספתי דעה פשוטה וטכנית (בלבד) שבמקרה חולקת על תשובתו של ישה. לא השתמשתי במילים פוגעות/מודגשות, לא טענתי שישה טועה וגם ראיתי בכך איזושהי סתירה בין הדברים. להפתעתי הרבה, תשובתו של ישה הייתה בנושא השפה העברית והבנתה. נראה לי שגם אתה מפספס את הפואנטה. השואל שאל אם דבר מסויים אפשרי ואם כן הכיצד, אתה וישה החלטתם שהדבר בלתי אפשרי/מורכב מדי והצעתם להשתמש במשהו פשוט יותר שלא קשור לשאלת השואל. 1. מה כל כל מורכב פה? ארבעה טרנזיסטורים וכמה נגדים אשר אפשר לחברם ע"י הדברה ללוח בלזה וחיווטם ע"י הלחמה פשוטה זה מורכב? (מורכב זה דבר יחסי) 2. השאלה בבקשת הצעה לפתרון. לא במורכבותו. 3, כאמור קודם, הפתרון שהציע ישה לא מתאים לשאלה המקורית. 4. ישימות? המעגל סופר-ישים, הוא בשימוש באינסוף מכשירים אלקטרו-מכניים כגון טייפים, וידאו וכו' לגבי דרך ארץ ונימוס, תסביר לי בבקשה איפה חרגתי מכללי הנימוס? לצערי הרב, כמו שכבר כתבתי, ישה בחר לענות על דעה אחרת בצורה פוגעת ולא עניינית אלא בנושא השפה העברית. צר לי שבפורום הזה, לעיתים קרובות מדי, שתי תשובות שונות או אפילו משלימות, נחשבות כוויכוח. ודבר אחרון, חלק מההגיון שעומד מאחורי השתתפות (או ניהול) פורומים, הוא היכולת להודות בטעות או לדעת לקבל דיות אחרות, מה שלא תמיד קורה פה. בכבוד רב, וללא שום כוונה לפגוע, צביקה