שלום לכולם

ד ר א ל

New member
שלום לכולם

היום ביקרתי בירושלים במקום שנקרא גן הקבר, מקום שהפרוטסטנטים מאמינים שהוא הגן של יוסף הרמתי, שבגן זה נקבר ישוע משיח צדקנו. המקום פתוח לקהל הרחב בין השעות 8:30 -12:00 ו14:00 - 17:30 (אנחנו הגענו ב12 וחצי וחיכינו עד 2 שיפתח הגן, אבל לא נורא, אכלנו בינתיים במסעדה בקרבת מקום מול שער שכם. המקום נחמד, גן קטן עם תצפית אל סלע שהם מאמינים שהוא גולגלתא שם נצלב ישוע. הסלע מזכיר קצת חורי עיניים של גולגולת מצילום מלפני 120 שנה. עוד בגן, בור מים השלישי בגודלו בירושלים, גת עתיקה לייצור יין, וחלקת קבר מימי בית שני ששם מאמינים שישוע נקבר. הביקור לא עולה כסף, והמדריכים של המקום מסבירים עליו באנגלית (אולי עוד שפות). בתור תושבי הארץ האם ביקור במקומות הקדושים לנצרות ממש מרטיט את ליבכם או שזה נראה לכם רגיל כזה :) כי התיירים די מתרגשים.

salt of earth

New member
יש בזה משהו ../images/Emo9.gif

בטענה שהתיירים באים מרחבי העולם כדי לבקר מקומות קדושים ואנחנו פה חושבים שזה רגיל
אבל אני כל פעם שמבקרת בירושלים מתרגשת מחדש אבל אני חושבת שהעובדה שזה נגיש כל הזמן אז האנשים די מתעצלנים. זה מה שקורה לי לפעמים בנצרת, למרות שאני מרוב הסברים מהבית והכנסייה כבר מכירה לא רק כל מקום קדוש אלא גם סיפורים נחמדים שעומדים מאחוריו, סיפורים שהתיירים לא שומעים ורק הקהילה המקומית מכירה כמו מי מה התחתן שם. מה המנהג הדתי-חברתי שמתחבר לשם. למשל בהר הקפיצה בנצרת נהגו מאז ומתמיד ועד שנות השבעים באביב לקחת יום חופש ולעלות להר ושם נפגשו כל החוגגים הנוצרים עם התלמידים הנוצרים וישבו והתפללו והילדים שיחקו וכולם אכלו "תבולה"
, לוז ירוק וכל מה שקשור לעונה הזאת
שמעתי על גן הקבר (מחברה יהודיה דווקא) אבל מעולם לא ביקרתי שם, אני יודעת פחות או יותר איפה זה נמצא בירושלים. אבל דראל זה דווקא תלוי בטבע האדם והסביבה שלו ולא רק העובדה שהוא חי פה קרוב למקומות הקדושים. לי יצא לבקר המון במקומות קדושים עם המשפחה שלי ואנחנו די נהנים מזה... לא חושבת שמתרגשים עד כדי התיירים שנוגעים בנוצרים המקומיים ומצטלבים (זה קרה לי כמה פעמים), או מצלמים כל נקודה קטנה. אבל ישנה סוג של התרגשות אבל זה עוד יותר מועיל בגלל שזה מספק לנו קריאה עמוקה יותר בספר הקדוש כי אנחנו מכירים את הצמחים שגדלו אז, וצורת החיים, ואתה יודע שהכי חשוב לזכור זה תמיד לשים את הטקסט בהקשר שלו ולכן זה מסייע לנו רבות מבחינת קריאת הטקסט. היום דווקא יצא לי לטייל בכרמל בחיפה, טיול ממש מהנה ומתיש
לא בכלל הטרק עצמו אלא בגלל שהייתי אחראית על ילדים בקבוצה שלי
נ.ב- דראל למרות שזה הכי יפה לבקר בירושלים בשבוע הייסורים אבל צריכה להזהיר שאז ירושלים מלאה לגמרי ואם אתה חושב על ביקור מאורגן בכל הכנסיות ורוצה להספיק לראות את הכל אז לא מומלץ לתכנן טיול כזה בעת כזו. או שאתה ירושלמי ואז אני סתם מקשקשת

lion 7

New member
אפרופו הר הקפיצה

הידעת שמיקומו האמיתי המושער הוא מול המשביר לצרכן , ויש לזה סיפור ממאות קודמות ,, כך שמעתי ממקור מהיימן מלח הארץ, מנזירה ותיקה מאד מהאזור ... ולגבי חוזק האמונה בארץ , נראה לי שדראל צדק ,, לפני 67, נוצרים אדוקים (כמו פעם) היו מבקשימ רשות לבקר את ירושלים שהיתה תחת שלטון הירדנים .. היה נקרא חאג` , היום הם נגישים לכולם , אולם חסר אלמנט האמונה ,, שחסר בעולמנו הנוצרי שאוהב את העולם יותר על המידה כנראה . וחבל .. אנו לא צריכים יוונים ואמריקיאים ואיטלקים , בכדי להנהיג את הכנסייות שלנו , וחבל .. גם קריאה של פסוק אחד מהברית גוזל רבות מהנוצרי, גם ביקור לכנסייה הוא רק למען טבילה , או חתונה וכיוצא בזה .. וחבל .. ואילו דרום אמריקנים אדוקים מאד ,מתיימרים לטיפת מים ממי הירדן ולא דריכה ברגל על גן העדן כאן מתחת לרגלנו .. כמה אנו ברי מזל שלא מנצלים את זה ,וחבל

salt of earth

New member
שמעתי על זה

אבל תיקון קטן
ההר איפה בית האבות של נזירות הקלאריס זה "جبل الرجفة" או הר שבו מרים רעדה כאשר ראתה את ישוע. המיקום האמיתי המשוער הוא איפה נזירות אל כרמלית מעל לבית הקברות הפרוטסטנטני. הסיבות להשערה הם כך: 1- מיקום ההר יותר קרוב לעיר נצרת העתיקה שהייתה לפני 2000 שנה, כתוב באינג'יל כי לקחו אותו לאיפה עירם נבנתה וזה לא הגיוני שיהיה הר הקפיצה שעכשיו אחרי 2000 שנה נמצא בקצה של נצרת היום. בעוד שההר במנזר מאוד קרוב לעיר העתיקה הרי משם אפשר לרדת בסמטאות לשוק העתיק וזה לוקח מקסימום חמש דקות להגיע לכנסיית הבשורה היוונית-קתולית - שם היה בית הכנסת. 2- הגובה של ההר: לפי העונש שהיה נמצא באמפריה הרומנית. היה צריך הר שהוא לא גבוה מדי ולא נמוך מדי. מספיק שיהיה בגובה של אדם וחצי כי כאשר היו מפילים את האדם ראשו היה מכוון להיחבט באדמה. הר הקפיצה גבוה מדי ורחוק מדי בשביל המשימה הזאת ולכן המיקום במנזר הכרמילתים יותר מתאים. 3- התצפית מהר הרעדה לעבר מנזר הכרמיליתים אז הייתה יותר ברורה, אם תחתוך את כל הבניינים ברחוב הראשי וכל הבתים בשכונה הלטינים אפשר לראות קו ישר מהר הרעדה לאזור הזה. 4- חלקת האדמה שעליו בנוי מנזר הכרמיליתים נבחר במיוחד לא פחות ע"י הנזירה מרים בווראדי מאיעבלין- אל טובאוויה
Mariam Baouardy - Blessed Mary of Christ Crucified http://www.melkite.org/sa33.htm​
על חייה ניתן לקרוא בקישור המפורט הזה. בקיצור מדובר בנזירה אשר גילתה איפה נמצא המיקום המדויק של העיר "עמוואס" כאשר קיבלה חזויונות שגילו לה היכן זה נמצא ואז היא ביקשה מהפועלים (היא הייתה הנזירה היחידה במנזר שלה אשר דיברה ערבית) לחפור איפה שהחזון גילה לה וכך נמצאה עמוואס. לכן ניתן לחשוב שמשהו גרם לה לקנות את החלקה הזאת לבניית המנזר. אני שמעתי את הסיפור הזה רבות וזה לא מפתיע שזאת המסורת לפי מאות שנים

lion 7

New member
בהר הקפיצה שעכשיו חופרים בו

לסלילת דרך , היה בו פונדוק דרכים לצליינים מהמאה ה18 , היה כתוב באותיות אנגלית מלון הר הקפיצה , ועם הזמן נפלה המילה מלון , וכך חשבו שכאן הוא הר הקפיצה , מה שאת כותבת מצדיק גם פרשני הספר על יפיע כמקום אפשרי לנצרת ההסטורית , זו רק השערה , ולגבי הר הרעדה זה נשמע חדש , ... אני נזכר ביום שבו הצהירו על קדושת מרים בוארדי , היא חיה בנצרת לא? וגם הסיפור על מציאת עמואס חדש לי .. אקרא את הלינק מאוחר יותר .. שוב תודה על המידע שאת מעשירה בו את הפורום .. ברכות וחגים שמחים לכולם ..

salt of earth

New member
על מרים בווארדי

ליאון הקישור שצירפתי מדבר בהרחבה רבה על חייה של מרים בווארדי- זה באנגלית כמובן
אם אתה לא יכול לפתוח את הלינק אז פשוט חפש בגוגל את מחרוזת המילים: "mariam baouardy" ופשוט בחר בפגיעה השלישית שנקראת: "Mariam Baouardy - "The Little Arab"" ושם תמצא את כל המידע הרצוי על מרים. היא לא בדיוק חיה בנצרת, היא גם לא בדיוק חיה פה הרבה שנים. היא בכל זאת הייתה צעירה כאשר נפטרה ממחלה. היא נולדה באיעבלין והתייתמה ואז נסעה עם דודה למצרים ושם עברה חיים קשים בגלל סירובה להתחתן ורצונה להתנזר והצטרפה למנזר הכרמיליתים וגם נסעה להודו ושהתה קצת במצרים. בסוף היא זאת שבנתה את מנזר הכרמיליתים בבית לחם והיא זאת שקנתה את חלקת האדמה שעליה בנוי מנזר הכרמיליתים בנצרת (מול הבית חולים האנגלי). הסיפור של עמוואס ידוע ומתועד לא רק במקורות דתיים אלא גם במקורות ארכיולוגיים- אם תקרא את המידע המצורף על חייה בקישור ההוא, שם מסופר הכל בפרטי פרטים. יש להזכיר שהיא עדיין לא קדושה (וחבל
) אבל עלתה לדרגת טובאוויה בשנת 1983 ע"י האפיפיור יוחנן פאולוס השני. בהמשך אעלה ביוגרפיה קצרה על חייה בערבית

salt of earth

New member
מרים בווארדי-מרים ישוע הצלוב

الطوباوية مريم يسوع المصلوب - مريم بواردي
حياتها: ولدت في 5 كانون الثاني 1846 في ابلين – الجليل – فلسطين تحت اسم ماري باوردي. مولودة من جريس بواردي ومريم شاهين، من عائلة كاثوليكية يونانية فقيرة. مات اخواتها الاثني عشر وهم أطفالاً، وولادة مريم كانت استجابة لصلوات والديها لأمنا مريم. عندما توفي والداها كانت في الثانية من عمرها، وربّاها عمها. انتقلت للعيش في الاسكندرية في مصر وهي في الثامنة من عمرها. كانت في الثالثة عشر،عندما دبّر لها عمّها زواجها، لكنها رفضت وقررت الالتحاق بالحياة الروحية. كمعاقبة على رفضها، أرسلها عمّها للعمل في منزلٍ كخادمة مصرّاً على أن تكون هذه الأعمال الأكثر شاقةً ومضنية. كان يعمل معها خادماً مسلماً، وكان يتعامل معها كصديقة بهدف اقناعها أن تتخلى عن مسيحيتها. في 18 أيلول 1858، أقنعته مريم أنها لن تتخلى أبداً عن ايمانها، فدقّ عنقها ورماها في البرية. لكن مريم العذراء ظهرت لها وضمدت جراحها، وتركت منزل عمّها للحال. ايمانها أعالت نفسها كخادمة، تعمل مع عائلة مسيحية وتصلي. في عام 1860 التحقت براهبات مار يوسف، لكن أبت الأخوات بالسماح لها بالانضمام اليهم. فقادتها راهبةً الى الكرمل في باو سنة 1867، ودخلت لاحقاً في تلك السنة للرهبنة متخذة اسم "مريم يسوع المصلوب" وناذرة نذرها الأخير في 21/11/1871.

salt of earth

New member
חייה ומותה בבית לחם

انتصارها على اختبار الشيطان وموتها
استمرت اختباراتها الفوق الطبيعة. لقد حاربت الشيطان لفترة 40 يوم، شُهدت تترفع، استلمت هدية الرسل ومعرفة الضمير، كما سمحت لملاكها الحارس بالتكلم عبرها. ساعدت في إيجاد مرسلي الكرمل في منفالور – الهند – عادت الى فرنسا سنة 1872. بنت دير الكرمليت في بيت لحم عام 1875. كانت مشهورة باستسلامها المطلق للروح القدس، حتى انّ البابا بولس التاسع تكلّم عن الروح الذي يعمل من خلالها بتعاليمها وارشاداتها. توفيت في 26 آب 1878 في بيت لحم بعد اصابتها خلال بناء دير الكرمليات في بيت لحم. طُوبت في 13 تشرين الثاني 1983 على يد البابا يوحنا بولس الثاني.
حياتها الروحية وبعض أقوالها : أنعمَ الله على مريم يسوع المصلوب بإنعاماتٍ وآياتٍ خارقة. إلا أن قداستَها ليسَتْ في هذه الخوارق، بل في البساطةِ والعَفَويّةِ الظاهرةِ في حياةِ اتحادِها بالله. لم تكُنْ متعلّمة، وقد أَمْلَتْ على مَن كانَ يكتُبُ لها كتاباتٍ قريبةً من كتاباتِ المتصوِّفِين الكبارِ في تاريخِ الكنيسة. لم يُعلِّمْها الناسُ بل علَّمَها الله. لنتأمَّل معًا في بعضِ أقوالِها. قالَت في التواضع: "كُنْ صغيرًا حتى لا تدخلَ السماءَ وحدَك. كُنْ صغيرًا تكسَبْ عددًا كبيرًا من الناس، وتدخُلْ السماءَ جماعاتٍ كبيرة... لا تخَفْ شيئًا، أيها القطيعُ الصغير. سيأتي يومُ الربِّ مثلَ الشمسِ عند الظهيرة. سيروا في الأرضِ غيرَ خائفين. إلهُ الرعدِ هو سندُكم. لا تخَفْ شيئا، أيها القطيعُ الصغير. كُنْ صغيرًا ولا تخَفْ شيئا. لا الرعدُ ولا المطرُ ولا الجبا&#160

salt of earth

New member
המשך האמירות שלה ../images/Emo140.gif

قالَت في التواضع: "كُنْ صغيرًا حتى لا تدخلَ السماءَ وحدَك. كُنْ صغيرًا تكسَبْ عددًا كبيرًا من الناس، وتدخُلْ السماءَ جماعاتٍ كبيرة... لا تخَفْ شيئًا، أيها القطيعُ الصغير. سيأتي يومُ الربِّ مثلَ الشمسِ عند الظهيرة. سيروا في الأرضِ غيرَ خائفين. إلهُ الرعدِ هو سندُكم. لا تخَفْ شيئا، أيها القطيعُ الصغير. كُنْ صغيرًا ولا تخَفْ شيئا. لا الرعدُ ولا المطرُ ولا الجبالُ تستطيعُ أن تمَسَّ مَن اختارَهم الله...". كونوا صغارًا فيحفظَكم الكبيرُ بقدرتِه وتكونوا معه كبارًا. أميــــــــــــــــــن

lion 7

New member
מעניין ,אז זה מה שהיה ב83

הכרזת מרים כטובאויה , דרגה לפני הקדושה , ואני חשבתי שהיא קדושה , , איזה תלתלאות עברה המסכנה ,,, ידוע לך על מאמיניים/ות ממוצא ערבי שהוכרז עליהם בדרגת קדושה דרך הוותיקן ? ‏תודה על התיקון ..

salt of earth

New member
כן, הקדושים המרונים

חוץ ממאר מארון. יש את מאר שרבל, והקדושה רפקא رفقة והקדוש אל חרדיני الحرديني. באשר לכנסייה הקאתוליק אז יש 3 על הדרך: מרים בווארדי סימעאן סרוג'י מנצרת שהוא כבר בדרגת خادم الرب ועוד אחד מסוריה ששכחתי איך קוראים לו
יש עוד בטח אבל צריך לבדוק זאת. כמובן שיש להזכיר את הקדושים הרבים ממוצא ערבי אבל הם מוכרים רק ע"י הכנסייה האורתודוקסית

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifיתברך שם ישוע איך משאלה קטנה

הגענו לטקסטים ומידע כלכך עשיר רוחנית ומעודד..תבורכו חברים..התרגשתי לקרוא עליה
لا تخَفْ شيئًا، أيها القطيعُ الصغير. سيأتي يومُ الربِّ مثلَ الشمسِ عند الظهيرة. سيروا في الأرضِ غيرَ خائفين. إلهُ الرعدِ هو سندُكم. لا تخَفْ شيئا، أيها القطيعُ الصغير

lion 7

New member
כמה יפה הלטרון , איזה זכרונות משם

ברוך הבא דראל וחג שמיח

ד ר א ל

New member
את לא יודעת כמה את צודקת

התלוותי לאמי שבגיל 69 יצאה לפנסיה ועכשיו היא לומדת להיות מדריכת טיולים מטעם משרד התיירות, קורס של שנתיים, היא עומדת לסיים ויש עוד הרבה מה ללמוד, אז אני התלוותי אליה היום באמאוס ליד מנזר לטרון (שם יש קהילה חדשה שנקראת בני האושר, קהילה נזירית מעורבת עם זוגות נשואים וילדים) ובגן הקבר, היא בתור מדריכה, ואני בתור מאמין (האמת היא די מתבאסת מזה שיש לה בן מאמין). מה שלא חשבנו עליו זה: שזה שבוע הייסורים, וגם היום זה ברכת הכוהנים בכותל! כל העיר היתה פקק אחד גדול! (אני מתל אביב) ויתרנו לגמרי על הויה דולורוזה.. וחזרנו הביתה די מרוצים ממה שהספקנו לאור כל הבלאגן בעיר.

salt of earth

New member
וואו איזה יופי ../images/Emo13.gif

מדהים לשמוע על אמא שלך בת 69 שרוצה כעת להיות מדריכת תיירים. אני מורידה בפניה את הכובע
לשאלתך בשרשור אחר שנאבד בדף השני על ההסתברות שהנוצרים של היום הם צאצאים של היהודים. אז כך: אחרי שישוע עלה השמיימה והשליחים החלו לבשר אז התפתחו שתי קהילות. 1- קהילתה הנצרנים או קהילת היהודים-נוצרים שנעלמה במאות המוקדמות אח"כ, והתרכזה בנצרת וירושלים 2- קהילת נוצרים שהייתה מורכבת מהעמים שגרו פה והיוונים אשר התנצרו- במעשי השליחים כאשר ירד רוח הקודש על השליחים מסופר כי היו נוכחים העמים הנ"ל: >>וביום מלאת שבעת השבעות נאספו כלם לב אחד: 2 ויהי קול רעש מן-השמים פתאם כקול רוח סערה וימלא את-כל-הבית אשר הם ישבים בו: 3 ותראינה אליהם לשנות מתפרדות במראה אש ותנוח אחת אחת על כל-אחד מהם: 4 וימלאו כלם רוח הקדש ויחלו לדבר בלשנות אחרות כאשר נתנם הרוח לספר: 5 ובירושלים שכנו יהודים יראי אלהים מבין כל-גוי אשר תחת כל השמים: 6 ויהי בהיות קול הרעש ההוא ויקבצו עם-רב ויהיו נבכים כי כל-איש שמע אתם מדברים כשפת ארצו: 7 וישתוממו ויתמהו ויאמרו איש אל-רעהו הנה המדברים האלה הלא כלם בני הגליל המה: 8 ואיך שמעים אנחנו אתם איש כשפת-ארץ מולדתנו: 9 פרתיים ומדים ועילמים וישבי ארם נהרים יהודה וקפודקיה פנטוס ואסיא: 10 פרוגיא ופמפוליא מצרים וחבל לוב אשר על-יד קוריני והבאים מרומי יהודים וגרים: 11 כרתים וערבים הנה אנחנו שמעים אתם מספרים בלשנותינו גדלות האלהים: 12 ויתמהו כלם ויבהלו ויאמרו איש אל-אחיו מה-זאת: 13 ואחרים לעגו ויאמרו כי-מלאי עסיס המה:<< (מעשי השליחים ב 1-14) במעשי השליחים גם מתואר ויכוח שהתקיים בין הנצרנים לבין הנוצרים ממוצא פגאני על הקושייה האם לחייב את המתנצרים ממוצא פגאני במצוות יהודיות? ולכן זה מראה שלא רק העם היהודי חי בארץ בזמן הזה. הנוצרים דוכאו קשות ע"י האמפריה הרומית במשך 300 שנה לפני שהקדוש קונסטנטינוס הפסיק את הרדיפה, רבבות נוצרים נרצחו בצורות הכי מכוערות, והרבה נוצרים נהגו להסתתר כדי לערוך את התפילות (בגלל זה נמצאו בחפירות מערות חצובות בהר שבהם נהגו הנוצרים להתפלל הרחק מעיני החיילים הרומיים, וגם נהגו להשתמש בסמל הדג במקום הצלב כדי שלא ייחשפו אותם). אז סביר להניח כי מוצאנו האתני הנוצרים של היום הוא ערבוב של העמים שגרו פה (יהודים וסריאנים וקופטים ואשורים) וגם יוונים ועם הכיבוש האיסלמי מחצי האי הערבי במאה השביעית אימצנו את התרבות והשפה הערבית. בנוסף לכך בחצי האי הערבי גרו שבטים ערביים אשר התנצרו מהם שבט תג'לב ושבט קנדה הגדולים ולכן הערבים היו מהעמים הראשונים שקיבלו עליהם את הנצרות ואף הברית החדשה והישנה תורגמו לערבית בשנות ה 400 (לפני האיסלאם), חלקם היגרו לאיזור חוראן בסוריה והתערבבו עם האוכלוסיה המקומית, אמנם רק 10% מהנוצרים במזרח התיכון היום נחשבים צאצאים של אותם שבטים ערבים-נוצרים מפורסמים והשאר או הושמדו או התאלסמו (מבחירה או בכפייה) אבל ללא ספק שהייתה נוכחות רציפה של קיום נוצרי מאז ימי ישוע ועד היום (בתקווה שגם ימשיך
) מקווה שעניתי לך על התהיה

ד ר א ל

New member
תודה מלח הארץ, לתשומת לב המנהלת

תשובה כזאת יפה יש לשים באיזה מקום חשוב במאמרים או משהו כזה.. לא ?

למעלה