שלום לכולם

שלום לכולם

חג שמח, מה שלומכם? הכל בסדר? אני חדש פה מצאתי את הפורום הנחמד הזה ברגילה שלי עכשיו, וממש התלהבתי אז שמי דודי חייל בן 20 וחצי מהצפון, יש לי מקום להצטרף? בכל אופן אני גם אעלה לכם קטע שכתבתי על חברות אמיתית, מבוסס על סיפור אמיתי..אשמח לתגובות

אני ואתה לנצח

זה לא סוג של סיפור, אני לא סופר גדול, גם לא מתיימר להיות, אבל הכתיבה הזאת הייתה בפניי צוהר לחיים אחרים ולשרוד, בעת התופת שהייתה בעזה בקיץ האחרון , צעיר הייתי, כנראה שגם נשארתי, אבל רק בשיח ההוא שהיינו בו שישה ימים במארב הצלפים ידעתי מה זאת חברות אמת, כן שנינו מאותו קיבוץ, שנינו למדנו באותה כיתה, שנינו התחלנו עם אותן בנות הלכנו לאותן מסזיבות, למדשנו את אותם המקצועות , הלכנו יחד לגיבוש מטכ"ל, התקבלנו ונפלנו יחד ליחידת דובדבן, סיימנו מסלול יחד וקיבלנו מצטיין פלגתי כל אחד בפלגה שלו יחד, אבל הכל מתגמד לעומת השיח ההוא, הכל נעשה קטן בתופת ההיא, כן אני זוכר טוב את סדר הפעולות אפילו היום משנן אותו בעל פה למרות שחלפה כמעט שנה, אשנן זאת גם עד יום מותי...אני צלף ונווט חוד, ואתה בנאי וקלע, אך שנינו יצאנו אל אותה המשימה, שישה ימים אני ואתה, ושלושה ימים לבד אחרי שעזבה כל הפלגה, על מה דיברנו אתה זוכר ? הרי הכרנו אחד את השני יותר מכל דבר אחר, אבל גילנו כמה שזה פתטי, על הכל דיברנו אז בשיח כל הסודות, כל המחשבות וכל הבדיחות, עדיין רואה את פניך מחייכות מבעד לזקנקן קורא לי "צהוב" ואני מחייך ומשיב לך "שחור" בצחקוק, עד שבא הרגע הנורא, המארב התגלה, היינו בשוק ואתה עוד לא גמרת לצחוק, נפלת דום על האדמה החזה החסון שלך נדם, העיניים היפות נעצמו אט אט, לא האמנתי שזה קורה, צועק בקשר לחילוץ אך אין עונה, אומנם את החיסול ביצעתי אך אתה חבר ללא מונה, אז בעזה הלכנו אני ואתה מרים אותך על גבי, דמך מתבוסס בדמי ובחולצתי, נאנח אתה ונראה מודאג, גם אני! איך לא אראה לך סימן אחד, אני ואתה בעזה רצים למקום מבטחים. שהגענו לפראמדיק כבר לא הייה לך רוח חיים, רק נשאר אותו חיוך: מהגן, מהתיכון,מהמסלול,מהשיח חיוך שאותך לעד ינציח, עכשיו בקיבוץ אני עובר ואתה מעבר לגדר , לקורס קצינים יצאתי ואתה בעולם אחר, אך בשבילך יצאתי, אתה זוכר? להחזיר אידיאולוגיות ומורשת של דור חסר, אותך לעולם לא אשכח חבר . אהוד מתגעגעים אליך ובוכים עלייך חבריך מהצוות יחידת דובדבן

pistachio38

New member
הקטע מאוד עצוב ומאוד מרגש

לא נעים לי להגיד, אבל האמת שאני לא הייתי חייל קרבי. אני "עפר לרגליו" של החיילים הקרביים שמסכנים את עצמם בשביל להגן על המדינה. הכתיבה שלך ריגשה יותר מכול סופר מקצוען, גם מעצם זה שהיא מבוססת על מיקרה אמיתי. אני לא יודע אם זה ריאלי, אבל אני מקווה שמקרים כאלה לא יקרו יותר.

sh53

New member
ממש נוגע ללב

אחד הקטעים שקראתי בחיי ונכנסו היישר אל תוך הלב. אין לי מילים לתאר את מה שאני מרגישה - רק שאני כואבת את כאבך. יהי זכרו ברוך
איך אתה מתמודד עם האובדן?

ממשיך מאותה נקודה שהפסקנו

חי בשבילו גם , אהוד יהיה קצין דרכי, אהוד ישתחרר, יאהב ויתחתן דרכי, אהוד ילד ויגדל דרכי

גם לי יש סיפורים מהמלחמה

בא נאמר שבישראל מה שהכי אפשר לראות זה החברויות מהצבא .... זה האנשים שעברת איתם כמעט הכל ואז הם ממשיכים איתך הלאה להילחם גם בחיים עצמם . מזעזע שזה עצוב אבל זאת המציאות חברים מתים , נהרגים במלחמות ולנו רק נשאר להתגעגע אליהם . סיפור נחמד , אמרת חברות ,אז חברות היא למשוך את החבר שלך משדה הקרב ולחזיר את הגופה שלו למשפחה. אני חושבת שילדים בני 20 לא צריכים לראות את זה ולחוות את זה , אבל אני גם יודעת שבני 40 בחיים לא יסתכנו וילכו לשדה הקרב כמו גיבורים בני 20 , לבני 40 יש יותר מידי מה להפסיד בחיים , מצד שני המלחמה האחרונה הוכיחה לנו גם אחרת , מלא מילואימניקים נהרגו , משפחות שכולות וילדים יתומים . נו מה נעשה לפחות למדנו שיעור חשוב בחברות ..... רק חבל שזה בדרך הזאת

ברוך הבא! ../images/Emo13.gif

אני שרון בת 15 וחצי מירושלים, השתלבות נעימה
קראתי את הסיפור, אני מבינה ללבך ועד כמה זה כואב לאבד חבר אמיתי. החיים ממשיכים |דמיין שיש כאן חיוך גדול גדול שאין פה מקום בהודעה|

ברוך הבא.

אני קרן מירושלים. הקטע שהעלת מאוד יפה. אם יש לך עוד קטעים כאלו נישמח לראות.

וואי קראתי אומנם רק עכשיו...

אבל ריגשת אותי בצורה לא נורמלית... יש לי אח חייל קרבי... למזלי ביזמן המילחמה הוא ייצא לקורס אז הוא לא הישתתף במילחמה אבל אני מישתתפת בצערך... ומקווה שלא תדע עוד צער..

למעלה