שלום לכולם....

MOOLKI

New member
שלום לכולם....

מזמן לא ביקרתי פה... שאלה לי. אפשר לומר שאורח חיי הוא די חילוני ובעל סמננים יהודיים.זו בערך ההגדרה הכי קולעת שהצלחתי לנסח. מקיים מצוות בסיסיות כמו תפילין וכשרות. העניין הוא שהייתי רוצה לדעת קצת יותר על המשמעות של "קביעת עיתים לתורה" ואיך אני, כבחור חילוני יכול לשלב זאת באורח חיי. אין באפשרותי ללכת ללמוד עם אנשים בבית כנסת או משהו בסגנון.אורח חיי הלחוץ לא מאפשר לי... האם אני יכול לעשות זאת ביני ובין עצמי, בביתי? ואם כן, מה בדיוק מצופה ממני לעשות?האם יש זמן פרק זמן מוגדר לכך?הרי לכולנו יש ימים עמוסים יותר ועמוסים פחות... בכל אופן, אני מקווה שהבנתם את כוונתי.אשמח להכוונה. חג שמח וכשר.

uuuaaa

New member
אשריך צדיק

קביעת עיתים לתורה זה לקבוע זמן קבוע כל יום ללמוד תורה, זה יכול להיות אפילו 10 דקות ביום, לבד. מתי שתרצה. כמובן שאפשר ללמוד לבד וזו מצווה גדולה מאוד אבל ללמוד לבד זה מאוד לא מומלץ ובמיוחד למי שאין לו ניסיון בלימוד, אתה מהר מאוד תתייאש או תשתעמם או תגיע למקומות לא נכונים ולא תתקדם כלום. הכי כדאי זה ללמוד עם מישהו ביחד, או שיעור, או שתגיע לישיבה לכמה זמן שתוכל, אפילו לחצי שעה ביום או חצי שעה בשבוע. אולי תגיד לנו באיזה איזור אתה גר וננסה למצוא לך ישיבה או מישהו ללמוד איתו ? אני מבין שאתה מאוד לחוץ אבל אסור לנו לשכוח מה העיקר בחיים ומה הטפל, מה ישאר איתנו אחרי 120 ומה לא... בישיבות לומדים בעיקר גמרא. לפי דעתי כדאי שתתחיל ללמוד כל יום קצת חומש, משניות, הלכות או ספרי מוסר. בהצלחה רבה.

אני מציע ספרי מוסר

בדור הזה למי שרוצה להכיר את היהדות יותר זה הדבר שהכי יעזור. תנסה להשיג ספרים של הרב יעקב ישראל לוגאסי ואם לא אז כל ספר אחר בעינייני אמונה בימינו.

למעלה