שלום לכולם

yael757

New member
שלום לכולם

במסגרת חזרה לשורשיי המפוארים בשנה האחרונה שמחתי להגיע לפורום הזה ומהצצה ראשונית עליי לברך אתכם על עניין רב שעוררתם בי. אני בתהליכים של עיצוב הבית בסגנון מרוקאי אך מאחר ואני לא משופעת בכסף וזאת בלשון המעטה אשמח לקבל מקומות שבהם אוכל למצור כלים,בדים וריהוט מרוקאי במחירים שפויים שלא לדבר כמובן על מכירות יד שניה או שווקים שבהם מוכרים את המוצרים הללו. אני אשמח לקבל הכוונה עוד לפני פסח והמימונה תודה מראש לכולם ושבת שלום יעל

יעל - שוק אלח'מיס

שלום יעל! דומני, כי בשווקים המסתובבים בארץ, כדוגמת שוק "רמלה" הידוע, ניתן למצוא... על כל פנים, לפני זמן לא רב, הייתי בשוק "רמלה" הנמצא בלוד, (שוק רמלה הנמצא בלוד, כך קוראים לו, אפילו אם השוק בא לירושלים) ביום חמישי, וראיתי כל מיני פריטים המזכירים את ארץ מרוק. שוק רמלה מחזיר אותי כמה וכמה שנים אחורה בזכרונות ליום השוק בעיר "ספרו" ביום חמישי. קראנו לו: "שוק אלח'מיס" או השוק החדש. בימי חמישי, העיר היתה הומה ורועשת, מכל האנשים אשר היו באים לסחור מכפרי הסביבה, עד אשר אדם לא יכל להתכופף, אם נפלה לו "בסיטה" (פרנק) להרים אותה, מרוב הדחק והצפיפות ברחובות העיר. יום חמישי, היה יומן של נשות "המלאח" אשר תפרו וטוו במשך כל השבוע, בעיקר "אלעאא'ד (אלעקאד), בכל צבעי הקשת, שהיו מוכרות אותן לפי מספרים, כפי שקנו "אגוזים" ולא לפי המשקל, כנהוג בימינו. אני מקווה כי תמצאי את מבוקשך בפורום, בברכה ושבת שלום.

שרונהה

New member
שלום יעל וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

יש בחצור הגלילית חנות בשם "פנטזיה מרוקאית" זו חנות שפתח אותה יצחק זריהן, ראש המועצה המקומית לשעבר של חצור. יש לו גם אתר ואת יכולה להכנס לאתר פנטזיה מרוקאית. הנה קטע ממה שכתוב באתר: "כשיצחק זריהן, ראש מועצת חצור הגלילית לשעבר, סיפר למכריו כי הוא עוזב את הזירה הפוליטית ופותח עסק לייבוא כלים ממרוקו, לא ידעו האחרונים אם מדובר בבדיחה גרועה, מתיחה או סתם חלום בהקיץ, ככלות הכל, מה לעסקן פוליטי ולעיצוב?! אבל מבחינתו של זריהן, חובב עיצוב מרוקאי ומומחה לאומנות הפסיפס, ההסב המקצועית היוותה סגירת מעגל של חזרה למסורת עליה התחנך. למזלו, רוח התקופה של עיצוב הבית בסגנון אוריינטלי, היוותה קרקע פורייה להצלחת המיזם, וכך נולדה "פנטזיה מרוקאית" - פנטסיה צבעונית ועשירה, הפועלת בהאנגר ענק, ומכילה מדפים עמוסים בכלי קרמיקה, כוסות זכוכית מעוטרות זהב וכסף, כדי ענק, בקבוקי בושם קטנים, כלי נחושת לנטילת ידיים, שולחנות מוזאיקה, אריחים אוריינטליים, טג'יניים, ושאר כלים מרוקאים מסורתיים...."

שרונהה

New member
ואם תסתכלי בתחתית דף האתר

תוכלי למצוא את הכתובת ואפילו טלפונים. שיהיה בהצלחה וחג פסח כשר ושמח

למעלה