שלום לכולם :)

kittiecat86

New member
שלום לכולם :)

אני מהפורום השכן, "אוכל חלבי".. אני לפעמים קופצת לפורום שלכם להציץ אם יש דברים חדשים, ותמיד מוצאת עוד דברים נחמדים שאפשר להכין..
יש לי שאלה לגבי עוגה לקפה ב 2 דקות שרקדנית הרוח נתנה פה לפני מספר ימים: * מהו החום בו התנור צריך להיות בו? * משך זמן האפייה? * האם אפשר להכין את זה בכל תבנית? מצרפת את המתכון ותודה מראש על התשובות. ערב נעים וטעים לכולם
אז ככה: ילדה חמודה אחת מ"החדר של חני" הביאה את המתכון הזה, אימצתי ויצא מוצלח. לשיפוטכם. עוגה לקפה קלי קלות: 2 כוסות קמח תופח 1 כוס סוכר מעט תמצית וניל 1 סוכר וניל 1 כוס שמן 5 ביצים שלמות. אגוזים קצוצים (לא חובה, אני הוספתי.) סירופ מייפל/ שוקולד אופן הכנה: לבחוש היטב את כל החומרים חוץ מהמייפל. לשפוך לתבנית משומנת בקוטר 22-24 ס"מ או 2-3 תבניות אינגליש קייק מעל הבלילה לשפוך בנדיבות סירופ מייפל/שוקולד ולערבב כמה פעמים כמו עוגת שיש

ניקי ב

New member
180 מעלות , עד שקיסם יוצא נקי

בעיקרון בכל תבנית, רק שלא תיהיה גדולה מידי. ברוכה הבאה

kittiecat86

New member
../images/Emo24.gifניק'וש!תמיד עוזרת!../images/Emo24.gif

המון תודה ניק'וש יקרה !! אין עלייך, תמיד פה בשעת צרה ושאלה
תודה יקירה !
אני חושבת שאני הולכת להכין אותה עכשיו....

kittiecat86

New member
../images/Emo52.gif עוד שאלה...

אני מקווה שאחרונה... עילגת קטנה שכמותי.. האם ניתן להמיר את השמן במשהו אחר או להפחית כמות שמן... ובאיזה שמן מדובר?

היי../images/Emo13.gif

את העוגה ניתן לאפות בשתי תבניות מאורכות "אינגליש קייק". אני הכנתי בסיר פלא קטן , אפשר בתבנית עגולה 24 או בתבנית מרובעת 30X40 ומקסימום אם תשתמשי בתבנית גדולה מדי היא תצא לך קצת נמוכה ופחות זמן אפיה. תבדקי עם קיסם. חום תנור 180 מעלות. האמת שאני שמתי קצת פחות מ1 כוס שמן. ואם תשימי אגוזים אז מספיק 3/4 כוס. שמן רגיל (סויה נדמה לי). וזהו. היא יוצאת מאוד מוצלחת והמירקם שלה מעולה גם אחרי 3 ימים (אתמול אכלתי את החתיכה האחרונה) בהצלחה

kittiecat86

New member
../images/Emo24.gif תודה רבה לשתיכן! ../images/Emo24.gif

ורקדנית - התמונה שהבאת לעוגה שהכנת - נראית מגרה ויאממית ביותר - מקווה שייצא לי ככה גם

אני בטוחה שתצא לך יפה וטעימה..

בחיאת...ילדה מהחדר של חני הביאה את המתכון!! אם ילדה הצליחה- בטוח יצליח גם לך
גם DUKASIT אפתה את העוגה. היא אפתה בשתי תבניות אינגליש קייק ושמה סירופ שוקולד. אמרה שיצא מאוד טוב. מצרפת לך קישור.

judith4

New member
מנצלש"ת לשאלה נוספת על העוגה

אכלן העוגות הצעיר שלי לא אוהב שוקולד (יש כאלה), וגם מייפל לא נראה לי שיהיה הקטע שלו, הקיצר, איך נראה לכן להכין את העוגה הזו (שנראית כל כך קלה, שאני מתה להכין אותה) פשוט בלי התוספות, או איזה רעיון אחר? תודה מראש.

לדעתי אפשר להכין אותה בלי שום תוספת

סוג של עוגה בחושה. א-ב-ל אני חייבת לומר שממש לא טועמים "מייפל" בעוגה. אתה פשוט נתקל מדי פעם בחתיכה שהיא קצת יותר עסיסית מהשאר. תשמעי לי, תכיני אותה עם מייפל אבל אל תשימי הרבה. אחייניות שלי לא חסידות המייפל אבל את העוגה הן טרפו!!

pirge

New member
אסנת יקרה, תרגישי טוב והנה המתכון

ככה: ילדה חמודה אחת מ"החדר של חני" הביאה את המתכון הזה, אימצתי ויצא מוצלח. לשיפוטכם. עוגה לקפה קלי קלות: 2 כוסות קמח תופח 1 כוס סוכר מעט תמצית וניל 1 סוכר וניל 1 כוס שמן 5 ביצים שלמות. אגוזים קצוצים (לא חובה, אני הוספתי.) סירופ מייפל/ שוקולד אופן הכנה: לבחוש היטב את כל החומרים חוץ מהמייפל. לשפוך לתבנית משומנת בקוטר 22-24 ס"מ או 2-3 תבניות אינגליש קייק מעל הבלילה לשפוך בנדיבות סירופ מייפל/שוקולד ולערבב כמה פעמים כמו עוגת שיש

judith4

New member
תודה, אנסה, אבל האכלן שלי פוסל

עוגות גם לפי הצבע, אז אשים קצת מייפל, ונראה איך יתקבל העניין. אדווח לאחר הביצוע. שבת שלום.

למעלה