שלום לכולם!

dw drum

New member
שלום לכולם!

אני מאוד רוצה לדעת לגבי סוגי העץ מבחינת הסאונד ואף פעם לא הבנתי איך מבדילים חיפשתי סירטונים ,מאמרים.. ולא מצאתי אז למישהו יש סרטון על ההבדל בסאונד של תוף שעשוי מבירץ' וההבדל של תוף שעשוי ממיפל זה מאוד יעזור לי לדעת טוב יותר על תופים תודה לכל העונים!

סוגי עץ

את ההבדל בסוג העץ מבחינת הויזואליות ניתן לראות על התוף . עכשיו ההבדל בין מייפל לבירץ' זה שמייפל הוא עץ יותר צפוף עם טונאז' יותר גבוה כך שהוא הרבה יותר פיצ'י.. הבירץ' הוא יותר בעל אופי כזה שניתן להפיק ממנו יותר נמוכים. לא מחייב שהעץ הזה יקר יותר מהאחר מכיוון שכמו שהמייפל "נחשב" לעץ יקר מאוד יש מקומות בעולם שבו הבירץ' יותר יקר מהמייפל. לתשומת ליבך הסטים המאוד איכותיים שיוצרו פעם בעולם הם למעשה עירבוב של עצים.. כמו למשל הסליגרלנד שהוא מהאיכותיים ביותר בעולם ויש בו בו זמנית גם מייפל.. גם בייס-ווד וגם מהגוני על אותו תוף. המיקס של סוגי העץ מקנים לו סאונד איכותי ביותר ומגוון. עכשיו לגבי הסאונד זה לא תלוי אך ורק בעץ אלא במכלול דברים כמו למשל אורך התוף.. הגימור והאיבזור. למשל קח 2 תופי בס מאותו עץ.. נניח שזה מייפל.. תייצר אחד על 20 אינץ' תקבל סאונד מסויים.. קח אותו תוף רק באורך 16 אינץ'.. תקבל הרבה יותר נמוכים ופאוור. עקרונית גם בירץ' וגם מייפל זה עץ יוקרתי ואיכותי ביותר. אני מקווה שעזרתי :)

dw drum

New member
יש לך דוגמאות לשמוע או לראות?

כן אבל אני רוצה לראות דוגמאות של צליל זה יהיה הכי טוב מבחינתי..

למעלה