שלום לכולם,

Sharon_1

New member
שלום לכולם,

ברצוני לרכוש ספר לקידוש של יום שישי, איך קוראים לספר כזה? איך אני יכולה לקנות אותו באינטרנט? לחנויות ספרים רגילות כמו סטימצקי יש אותו? תודה!!

עגנון

New member
טוב

תוכלי למצוא קידוש בכל סידור או "זמירון לשבת". אז אני משער שבאינטרנט אפשר לקנות בכל אתרי הספרים העבריים, סידור. בסטימצקי אני משער שינסו למכור לך את סידור אבי חי, אבל אני מעריך שתוכלי למצוא שם גם סידורים אחרים כגון "שערי תפילה". יותר בזול תמצאי בחנויות לספרי יהדות, אם את גרה באיזור י-ם חנויות כאלו הן חזון נפרץ, אך גם בכל הארץ ניתן למוצאם. בחינם אפשר לבקש מההוא מהדוכן של חב"ד או לבקש סידור צהל"י מאיזה חייל. אם את צריכה רק את מילות הקידוש , זה הרבה יותר פשוט.

Sharon_1

New member
הי,

קודם כל - תודה!! דבר שני - אני גרה בחו"ל, ככה שכרגע אפשרי לגבי רק לקנות דרך האינטרנט. בכל מקרה - על מה אתה ממליץ?

אני לא מכיר מקום בעולם בלי יהודים

בס"ד
בסד השני​
תתפסי לך אחד כזה (אם את לא יודעת איך נראה יהודי, הנה דוגמא מצורפת) הם בדרך כלל נמצאים... בכל מקום, ותשאלי אותו באיזה שיטה הוא מעדיף להתפלל: אשכנזי/ספרדי/שומרוני/עיראקי/תימני/רפורמי... קרוב לוודאי שיש לו בבית 4 סידורים, ו-9 חברים שלפחות לאחד מהם יש סידור (גם בהודו). זהירות! 2 יהודים = 3 דעות. עדיף תתפסי יהודי שמסתובב לבד. אולי גם תמצאי חתן כשר אם ירצה השם. בסד ואמץ! (אגב, ברוך שלא עשאני קוראת סידורים, והמבינה תבין)

למען הסר כל ספק

ועל מנת לבטל כל קרקע פוריה לדיונים נוספים אודות הדעות שלי: אין לי שום דבר נגד אף אחד, לא נגד עוכרי ישראל, לא ידידי ישראל, לא עובדי אלילים למניהם, ועדי עובדים ומשפחותיהם, ובטח ובטח שלא נגד סבא שלי (שליט"א לשעבר) יהודי טוב לב וכשר, או נגד החתול שלי (יבדל"א בהווה), או נגד קוראי סידורים, או נגד סופרי סת"ם, או נגד יערות הגשם בברזיל, או נגד כריסטיאן אמנפור. גם לא נגד גלגלצ, או נגד קרינת גמא, או נגד בראור (למרות שכנראה לא הייתי יוצא עם הבת שלו), או נגד מרצים במכון ויצמן שמעבירים קורסים בנוגע למרווחי שתילה אופטימליים של חסה מוגבלת אור (יש דבר כזה).

Mariguella

New member
זה לא מכון ויצמן - זה הפקולטה

והיא בכלל שייכת לאוניברסיטה העברית (למרות שהיא שוכנת מול מכון ויצמן. אגב, יש שם לא מעט חקלאים חסונים וחתיכים). ועדיין יש להגיד לא לשתילת חסה במרווחים! אה, ולגבי הסידור, הודעה נוספת, למקרה ששרון לא קוראת את המשנה שלי בנושא חלוקה פקולטטית בא"י ועבר הירדן.

Mariguella

New member
קידוש

ראיתי שעגנון סרק לך, אבל בכל מקרה ניתן להשיג סידור כמעט בכל חו"ל. אם אין בכלל קהילה או בית חב"ד שבהם ניתן לקנות, אז בכל זאת יש אינטרנט: Look what the cat dragged in - a Sidur

למעלה