שלום לכולם

נהרין1

New member
שלום לכולם

אני עוקבת אחר הפורום מזה זמן מה.החלטתי להצטרף בתקווה לעודד ולהתעודד.בני בן ה-19 קיבל התקף ראשון בגיל 12.5 התחילו איתו עם דפאקוט ( DEPAKOTE) בשנה הראשונה היו עוד 2 התקפים ואז במשך 4 שנים (עד גיל 17)היה שקט כששנתיים (מגיל 15 עד 17 )היה ללא כדורים.ואז התחילו ההתקפים לחזור כשהרופאים מנסים כל מיני תרופות כמו קאפרה וטופמקס שלהם הוא לא הגיב טוב ואז חזרו לדפאקוט .אך אפילו עם 2500 מ"ג עדיין היו התקפים בערך פעם בשבוע.כעת לפני שבוע הוחלט להוסיף לאמיקטל בהדרגה הנידרשת.התחילו עם 25 מ"ג פעם ביומיים .בנתיים עבר שבוע והוא מרגיש בסדר. אך כמובן זה עדיין מוקדם לקבוע מה יהיה. רציתי לדעת אם מישהו טופל בדפאקוט .מה אתם יודעים על זה? ובכלל אשמח לקבל תגובות ומידע מכם . אני מודה ליוצרי ומנהלי הפורום וכן לכולכם .אין מילים לתאר את העזרה וההקלה לחולים ובני המישפחה מעצם הידיעה שהם לא לבד.

לתשומת ליבכם(כולם), יש מה ללמוד

בהפסקת תרופות תמיד יש סיכון, שכאשר חוזרים אל התרופה , לא בטוח ששוב תחזור ההצלחה. זה נתון שלא מדברים עליו. סתם שאלה.למה לא לקחת את הלמיקטל ללא השילוב?

נהרין1

New member
לאבא של אפי

תודה לך שהתייחסת למסר הראשון שלי בפורום וכעת לשאלתך, מכיוון שבני כבר הוחזר לדפאקוט בתקווה לשחזור ההצלחה הראשונית, אי אפשר להורידו בבת אחת .הכוונה כעת היא להוסיף לו למיקטל ובהדרגה להוריד את המינון של הדפאקוט .דרך אגב מה אתה יודע על הדפאקוט? בכל המסרים על התרופות דפאקוט לא הוזכרה לעומת זאת למיקטל מוזכרת הרבה ונראה שהיא תרופה פופולרית. מה דעתך?

הי, בכיף

אני לא מכיר את הדפאקוט. מתן תרופות באפילפסיה עובד כך: הרופא מנסה לאבחן את סוג האפילפסיה, לכול סוג יש כמה סוגי תרופות המתאימות לה, וגם כאלו שיכולות להזיק. הרופא בוחר את התרופה המתאימה מהם, לפי ניסיון. למיקטל זו תרופה יחסית חדשה, 15 שנה, שבתחילה ניבדקה לסוג אפילפסיה אחד או לסוג התקפים מסוים. עם הזמן נעשו בדיקות והורחב תחום השימוש, והיא הוכיחה עצמה. המיוחד בלמיקטל שהיא עם מעט תופעות לוואי. צריך להבין שגם תרופה מוצלחת נחשבת כך כאשר היא מצליחה ב- 30% מהמיועדים אליה. מאחל לכם הצלחה.

למעלה