שלום לכולם

mortis

New member
שלום לכולם

אני מחפש מידע ואם אפשר מתכון בנוגע לממתק מזרחי...אני לא בטוח בשמו או מאיזה עדה הוא (אולי עיראקי או תימני) אבל אני יכול לתאר אותו...הוא מאוד צמיגי (ממש גומי) עם אגוזים ובוטנים בתוכו....לבן....ומכוסה קמח....יקר למדי כי יש רק מוכר אחד בשוק פתח תקוה שמוכר את הממתק הזה (והוא בטוח לא יתן את המתכון)...קיצר אני יודה לכם על כל עזרה אפשרית:)

clcl

New member
חלביצה=טורונה=זעבן

מתכון: חלביצה=טורונה=זעבן החומרים: 1/2 קג' סוכר 2 חלבוני ביצים מים עד לכסוי מספר טיפות לימון מספר טיפות זהר אופן ההכנה : 1. לסיר מכניסים את הסוכר המים הלימון וטיפות ההדר ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך. 2. במיקסר מקציפים את 2 חלבוני הביצים עם קמצוץ מלח . 3. יוצקים תוך בחישה חזקה ומתמדת את קצף החלבונים עד למרקם עבה וחזק . 4. להוסיף שקדים, אגוזים ,פיסטוקים . 5. יוצקים לתבנית אינגליש שצופתה בנייר פרגמנט ומקררים. 6. הופכים וחותכים לפרוסות . הערות: מקור המתכון: דורי

clcl

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

clcl

New member
נ.ב.

ממתק לבן בסגנון טופי עמוס אגוזים .... התוניסאים קוראים לו טורונה, המרוקאים קוראים לו זעאבן, הטורקים והבולגרים קוראים לו חלביצה.

למעלה