שלום לכולם

• פותח הנושא EBow
  • פורסם בתאריך

EBow

New member
שלום לכולם

שלום, אני חדש בפורום וממש לאחרונה התחלתי לראות את הסדרה, כלומר, נכון לעכשיו ראיתי רק את המיני-סדרה ואת שני הפרקים הראשונים של העונה הראשונה, אבל אני כמובן מתכוון לראות את הכל בבוא העת... אציין שזו מהמצויינות בסדרות המדע הבדיוני (ובכלל!) שראיתי לאחרונה. בכל מקרה, כבר מההתחלה עולות אצלי מספר תהיות שלא מתיישבות עם ההיגיון. יכול להיות שמסבירים אותם בשלב מאוחר יותר בסדרה, אבל מההתרשמות הראשונית שלי, אלה בדיוק מסוג הדברים שהיוצרים היו מעדיפים להשאיר כסוג של מסתורין. אז הנה, אני אשאל ומי שיש לו הפתרונים אשמח אם יענה: 1. כדו"א נחשב ע"י בני האדם בסדרה לסוג של אגדה. בנוסף, הם מאמינים בקיומה של קבוצת אלים שהם מכנים Lords of Kobol (זה כמובן היה קיים כרעיון עוד מהסדרה המקורית) ושלפחות לחלקם יש שמות של אלים יוונים. מהיכן הגיע הקשר הזה בין אותם שמות לקבוצת אלים שאפילו השם שלה לא היה ידוע מעולם על כדו"א, אם אין לאף אחד מושג על כדו"א ומקורותיו? 2. באופן דומה, מהיכן הגיעו השמות "קפריקה", "ג'מינון", "סג'יטרון" וכו' לכוכבי הלכת של המושבות? הרי כל אלו הם שמות של קבוצות כוכבים, שהם כידוע, גורמים שאין להם משמעות אסטרונומית מעבר למערכת השמש של כדו"א וזה לא יכול להיות צירוף מקרים. 3. שוב באופן דומה, מאיפה קיבל וויליאם אדמה את שמו הפרטי? הרי זהו שם אנגלו-סקסי. מה הוא אמור לענות אם ישאלו אותו למקור השם? שזו המצאה של אבותיו הקפריקאים? ומה אמורה לורה רוזלין לענות על שאלה כזו? ובילי, העוזר שלה? 4. גם אם נקבל את זה שהאנושות התפתחה במקביל על שניים-עשר כוכבי לכת שונים, איך ייתכן שהאופנה שלהם זהה לזו שבכדו"א של סוף המאה ה-20 ותחילת המאה ה-21 (חליפות עם עניבות, חצאיות ונעלי עקב לנשים [דוגמת הנשיאה])? תודה לעונים ותחיינה שאלות הקנטרנים...

Downloaded

New member
כמובן

שכל השאלות האלה מעניינות, אבל נראה לי שעד עכשיו לא קיבלנו תשובה לאף אחת מהן, ואני בספק אם נקבל בעתיד. הסדרה לא מתמקדת בדברים האלה. היא מתמקדת יותר בהישרדות, מאבק ובעיקר ביחסים בין הדמויות. לגבי שאלה 1, אני יכול להגיד שבטח יהיה איזשהו קשר בעתיד. כרגע לא ראיתי שום תשובה לזה. ולגבי שאלה 4, בהמשך הסדרה יהיו דמויות שיתנהגו על פי חוקים מסויימים כי הם מכוכב לכת אחר. לגבי האופנה, לפי דעתי קל יותר לראות את הסדרה ככה, בלי שיהיו לך כל מניי דמויות עם גבות מפחידות או לבוש מוזר, כמו בסדרות אחרות.

blackguard

New member
לשאלות

דבר ראשון אתה חייב לזכור שמדבור בסדרה בדיונית ולכן ההסבר הכי טוב לרוב השאלות שצצות בדומה לשאלות שאתה שואל השתבוה הטובה ביותר זה השמות הראשונים שעלו לכותבים בראש עכשיו יותר לעניין האלים כפי הנראה כמו האלים היווניים ולכן רוב האנשים מאמינים שהשבט האחרון הגיע לכדור הארץ הוא אחראי למיתולוגיה היוונית (עכשיו שאני חושב על זה אפשר להגיד שהם אנשי אטלנטיס האבודים) כנ"ל לגבי שמות הכובים לגבי השמות אני לא בטוח אבל שמות נשארים להרבה מאוד דורות וויליאם כבר קיים מעל ומעבר מבחינת שנים ואם השבט ה13 זה אנחנו (נגיד אנחנו אל תתחילו) כנראה ששאר השבטים התפתחו בדיוק כמונו כולל השמות והביגוד ושאר דברים מסביב סך הכל אותו מין אותה צורת חשיבה

EBow

New member
המממ...

אני מאוד מתקשה לקבל את ההסבר הראשון שלך, בייחוד בגלל העובדה שמדובר בסדרה בדיונית. דווקא בסדרה כזו הכותבים יחשבו עשרים פעם לפני שיתנו לדמויות את השמות שלהם. אפילו כתיבה של פיקציה שאיננה מד"ב מובהק כמו למשל הסרט "המופע של טרומן" מכילה בתוכה התייחסות למשמעות השם (True-Man - אני לא מניח שאני צריך באמת להסביר למה בחרו את השם הזה, למי שראה את הסרט כמובן). יכול להיות שזה בגלל שלא ראיתי מספיק מהסדרה, אבל אני לא בטוח שאני מבין את שאר התשובות שלך. האם אתה אומר בעצם שתושבי שתיים-עשרה המושבות יודעים שהם הגיעו מכדו"א? הרי כל השאלה שלי מבוססת על ההנחה שלפיה תושבי המושבות לא יודעים דבר על אף נושא שקרה או התרחש בכדו"א ושאם הם היו פעם חלק מכדו"א זה כנראה קרה אלפי שנים לפני תקופתם הנוכחית (שמקבילה בעצם לאיזו תקופה בכדו"א שלנו?). אולי בתקופת היוונים או הרומאים. ומה פירוש "שאר השבטים התפתחו בדיוק כמונו כולל השמות והביגוד"? מה פתאום שהשמות" ויליאם" ו"לורה" יתפתחו "במקרה" על שני כוכבים שונים? מדוע אין למשל אינדונזים או מונגולים שקוראים להם "ויליאם"? הרי גם הם בני אדם ועוד התפתחו על אותו כוכב שעליו התפתחו האנגלו-סקסים. כמובן שכל הסתירות הללו מתיישבות מיד אם תאמרו לי שבהמשך הסדרה נאמרמשהו כמו... שבני האדם של המושבות הגיעו במקור מכדו"א ושה-Lords of Kobol פשוט הגלו חלק מהם בחשאי באיזושהי תקופה בהסטוריה (נניח, סוף תקופת האימפריה הרומית) לכוכבי המושבות וכנראה שטפו להם את המוח ביסודיות כזו שהם שכחו מאיפה הם באו, אבל העבירו את השמות מדור לדור. זה מסביר למשל מדוע יהיו אנשים שקוראים להם "וויליאם", "לורה" ו"גאיוס", שהוא כמובן שם לטיני. זה אמנם לא מסביר את עניין הלבוש, אבל אני חושב שאת זה באמת אפשר להעביר בתור ניסיון של יוצרי הסדרה לבנות איזשהו "לוק סולידי" ולא מוזר מדי לדמויות. אני יודע שהשאלות הללו אינן רלוונטיות בשיט להנאה מהסדרה ואני גם לא בהכרח מחפש היגיון איפה שאין. אני פשוט נהנה לשמוע או להעלות הסברים מתקבלים על הדעת לגבי תופעות שמקורן לא אינטואיטיבי במיוחד, פשוט מכיוון שאני רוצה להאמין שיוצרי הסדרה מתייחסים לקהל היעד שלהם כצופים אינטליגנטיים שאינם מקבלים כל מה שמראים להם כמובן מאליו, ולכן הם מפזרים רמזים לאורך הסדרה או בין השורות לגבי מקור תופעות אלו.

התשובה פשוטה

התחרות או ההישרדות של סדרות בטלויזיה האמריקאית היא מאוד אכזרית וקשה. לא מעט סדרות חדשות כבר אחרי מס' פרקים מבוטלות. החדירה של סדרות מדע בדיוני היא אפילו קשה יותר. מדובר בעולם אחר, זמן אחר, חוקים אחרים וחדשים, שמקשה על הצופים לעקוב אחר הסדרה החדשה. בכדי שהסדרה תקלט בצורה קלה ונוחה ע"י הצופים, ותיצור לעצמה קהל צופים גדול, החליטו יוצרי הסדרה שיהיה לצופים קל יותר ונוח יותר להיכנס לעולם של גלקטיקה, אם היא תתקיים בחיים של תחילת המאה ה- 21 שכולנו מכירים.

blackguard

New member
את רעיון הזה עוד לא שמעתי

שבעצם הגיעו בהתחלה מכדור בארץ אבל כן אם תפריד את כדור הארץ עכישו ל 2 חלקים ותשים כל חלק על כוכב אחר אם הכוכבים דומים בתכונות העיקיות שלהם (כן יש פה בעיה קטנה) ומלכתחילה לשני החלקים יש אותה היסטוריה אני מאמין שאחרי 3000 שנה הם יהיו בערך באותו מצב (צריך למצוא דרך להוכיח את זה עכשיו) אולי בגלל ש12 השבטים נשארו קרוב הדת נשמרה טוב יותר מאשר בשבט ה13 באמת צריך לדעת איפה מבחינת זמנים הסדרה מתרחשת בעתיד יש צורך ביקום אחר לחלוטין (לא יודע איך להסביר) אם בעבר צריך למצוא איזה אסון נוראי שקרה על כדור הארץ בשביל להסביר את הזמן שלנו ולכן לדעתי (האישית כי אין שום דבר שמועיד) הסדרה מתרחשת בעבר או ומפה יוצאת ההנחה שלא היה בזמן הזה אף דת אחרת על כדור הארץ כמובן שזאת רק הדעה שלי והיא טובה כמו כל דעה אחרת אז עד שהכותבים יגידו כן לא על דברים מסויימים אפשר רק לנחש

Number 6

New member
סדרה בחלליות, לא על חלליות

הצגת שאות מעניינות אבל לדעתי תגלה מהר מאוד שהסדרה אמנם מתרחשת בחלל ויש בה רובוטים וחלליות, אבל בת'כלס היא לא מתמקדת בדברים האלה, זו רק "תפאורה" לסדרה מאוד רצינית שעוסקת בנושאים כבדים של הישרדות, אהבה-מלחמה והיחסים המורכבים בין אזרחות ופוליטיקה - צבא - דת - מדע

EBow

New member
כמו שכתבתי,

אני רוצה להאמין שכותבי הסדרה בנו אותה כך שיהיה לה היגיון פנימי. גם אם לא ינתנו הסברים מפורשים לכל השאלות ששאלתי, עדיין הייתי מצפה לקבל רמזים או כיוונים לגבי איך הגיעו הדברים למצב שהגיעו ולא לקבל במנוד ראש מעורפל את מה שאני רואה על המסך. בנוסף, אני לא מסכים עם הטיעון שהיותה של הסדרה מד"בית הוא רק כיסוי מגניב לעיסוק בנושאים כבדים, כלומר, אני מסכים שהעלילה ופיתוח הדמויות מהווים אנלוגיה למציאות שאנחנו חיים בה, כל סדרת דרמה צריכה לעשות את זה לדעתי, אבל מדע בדיוני טוב הוא יותר מזה - הוא יקום בפני עצמו שיש לו מרחבים שונים לחלוטין ממה שאנחנו מכירים מהמציאות שלנו כדי להתפתח אליהם. גם "הבית הלבן", שהיא בפני עצמה סדרה מעולה לדעתי, מהווה אנלוגיה למציאות שלנו, אז מדוע לטרוח וליצור סדרות שמתהדרות בטכנולוגיה מתקדמת ובעלילה פנטזיונרית? נכון, כי יש לזה ביקוש. ולמה זאת? משום שאחד הדברים שמד"ב היווה מאז ומתמיד הוא מציאות שונה ומרגשת יותר לברוח אליה וזאת מכיוון שהוא בנוי סביב יקום ייחודי משלו וליקום כזה צריך לפי דעתי להיות בין היתר הגיון פנימי. הסדרה לא תחזיק מעמד זמן רב כסדרת מדע בדיוני אם כל מה שיהיה בה זה רק עיסוק בנושאים הכבדים. הצופים ירצו גם יכולת לברוח פעם בשבוע למקום שונה לגמרי מהמציאות שאותה הם מכירים.

XiroX

New member
תראה

הסדרה עצמה היא סדרת מד"ב. היא מתעסקת ברובוטים אנושיים ובקרבות חלל. אבל ההבדל הוא שאם סדרות מדב כמו מב"כ או ס"ג1, שמו דגש על העלילה המד"בית, על החיזרים, על התעלומות הלא פתורות, ועשו סדרת קווסט בחלל, BSG שמה את הדגש על השאלה- איך יראו חייהם של האנשים לאחר "סוף העולם", השמדת העם שלהם. הסדרה שמה דגש על ריאליזם, ומשתמשת במד"ב ככלי לחץ על הדמויות, שמביא אותן למקרי קיצון. למשל, אין שם אף דמות "טובה". כולם שם דפוקים בדרך זו או אחרת, וכולם קורסים תחת המציאות הזו בשלבים שונים של הסדרה. בגלל זה BSG היא דרמת חלל, או, במקרים רבים סדרת מחת, אבל היא בפירוש שונה בזה שאין בה אספקט קווסטי כמעט בכלל. סדרת המדב היחידה שאני יכול לחשוב עליה בהקשר כזה היא אולי (וגם תחת סייג מסוים) פיירפלי, וגם בבילון 5 (למרות שלא ראיתי). גם לDS9 היה פוטנציאל להיות כזו אבל ברובה עדין עקה ב"צעלומות חלל". אני כמובן לא טוען שז'אנר אחד יותר טוב מהשני, אני פשוט מנסה להראות שההגיון הפנימי של הסדרה הוא לא אחיד וחלק כי העולם הוא רק אמצעי בעלילה, ולא המרכז שלה. בין השאר, יש אלמנטים פאנטסטיים בתוך הסדרה שמשוללים הגיון פנימי אחיד- אלוהות "אמיתית" למשל, שבאמת משפיעה על העלילה. יש כל מני דברים שאני מאמין שכותבים בכלל לא רוצים למצוא להם הסברים. יש לסדרה עולם עשיר מאוד, ויש בו גם הרבה מאוד פירוט על ההסטוריה, ולרוב הוא אחיד. אבל אני לא חושב שזה עקרוני מספיק אם השמות שם הם הגיונים או לא, ואם ההקשר עם כדוה"א הוא הגיוני או לא. ככל שאתהמתעמק יותר בסדרה, אתה פחות ופחות שם לב לדברים האלה, כי העלילה פשוט סוחפת מדי כדי שזה באמת יפריע. זה לא שאין מקומות שבהם זה כן מפריע, זה פשוט שמכיוון שהדגש הוא בכל מקרה לא על זה אז לרוב זה פחות נוראי מסדרות שכל הדגש בהם הוא העולם. בקשר למשהו שאמרת בתגובה הראשונה, בני האדם לא נוצרו ב-13 מושבות בנפרד. הסטורית, 13 השבטים חיו ביחד בקובול וגורשו משם על ידי האלים, ונשלחו ל13 כוכבים שונים. ההנחה שלי היא שההגעה המקורית לקובול היא מכדוה"א. אם זה לא מספיק לך בענין שמות האלים, יש גם את הענין שפית'יה נדדה עם השבט ה13 וחזרה לספר,והמגילה שלה היא מהמגילות היותר חשובות בדת המתוארת. יכול מאוד להיות שהיא העבירה חזרה גם דבים מהתרבות. עוד דבר שצריך לזכור, הוא שהטיעון בסדרה, הוא שההסטריה היא מחזורית לחלוטין. זה אומר שבני האדם כבר יצאו לפחות פעם אחת לחפש את כדוהא, מצאו אותו, חזרו לחיות בקובול וכו... כך שמאוד יכול להיות שהסדרה מתרחשת בעתיד הרחוק שלנו. אולי אני אפתח את זה קצת- נגיד שבשלב מסויים של האנושות, מתגלים אלים, או לחליפין יש איזושהי התקדמות או התעלות אצל גזע מסויים, שחלקם לוקחים לעצמם תפקיד של אלים והם וקוראים לעצמם לפי המיתולוגיה. לאחר איזשהו אסון או התדלדלות משאבים רצינית בכדוה"א, הם לוקחים קבוצה גדולה של אנשים, ומקימים איתה מושבה בכוכב לכת רחוק במיוחד מכדוה"א. בני האדם גדלים שם, ומתפתחים ל13 שבטים. הם חיים במקביל לאלים, עד שמחילה מלחמה בין האלים עצמם על שליטה. אב האלים, או האל השליט בכל אופן, מגרש את השבטיםפ ומפצל אותם ל13 מושבות שונות. 12 מהן הוא שם באותה מערכת שמש, ואת ה13 שולח חזרה לכדוהא. עובר זמן, מגיעה תקופת משבר נוספת, ו12 השבטים מתחילים לנדוד לכדוה"א. הם מגיעים, מתישבים, אפילו מגלים שזה באמת המקום בו נוצרה התרבות (שרידים אבולוציונים, מאובנים הסטוריה וכו). הם מפתחים תרבות עד שקורה המשבר ואז שוב הכל חוזר. זה גם יסביר על הדמיון בין התרבויות. אני רוצה שוב לשים דגש על משהו- מבחינת העולם של הסדרה, יש אלוהות. יש דיון בשאלה אזו אלוהות היא אמיתית, אבל על הקיום שלה בדרה אין ספק. גם ראינו הוכחות חוזרות שלא ניתן להסביר אחרת. יכול להיות שהאלוהות היא התגשמות של ישויות שהתעלו, אבל הן אמיתיות מאוד, ויש להן השפעה אדירה על העלילה. בקשר לאופנה- 12 המשבות אומנם פיתחו תרבויות שונות, אבל היו להן גם הרבה מאוד זמן שבו הקולוניות חיו תחת שלטון אחיד, ולפני זה מושבות מסוימות שלטו באחרות, אבל בכל מקרה, אנחנו מדברים על לפחות 100-150 שנה של תרבויות שבאות במגע אחת עם השניה. זה הגיוני מאוד שהתרבויות התערבבו ופתחו סגנונות אחידים פחות או יותר (כמו שהאופנה בסין עדין דומה לאופנה במערב, למרות שמדבור על 2 מקומות שחיים בניתוק תרבותי מסויים ומתיחות רצינית.

seagate

New member
בנוגע לקובול

אם אני זוכר נכון, ממה שקראתי, נסדרה המקורית בני האדם היו מורמנים (איזה דת ביזארית מיוטה שבארה"ב, תראו את הסדרה "אהבה גדולה") קובול זה עיוות של איזה אל מורמני אם יש פה מישהו עם יותר ידע אשמח לפירוט :)

ezaton

New member
מחזורי, כן

אבל המקור של הגזע האנושי (אה-לה-סידרה) הוא קובול. הם גורשו משם, ושלוש-עשרה הקולוניות, אחת מהן היא כדה"א, שאיש אינו יודע היכן הוא (אבל בבירור רחוק מכל השאר). ה- 12 שמרו על קשר, וה- 13 ניתקה קשר, אבל השאירה בנקודות ציון מסויימות סימני דרך. זה הסיפור.

XiroX

New member
לדעתי,

אם מנסים להתאים את העלילה למציאות שאנו מכירים- יש הוכחות די מספקות שבני האדם נוצרו על כדוה"א מדעית לפחות. לכן אני רק יכול להניח 2 דברים: 1. המחזוריות התחילה באיזשהו שלב. אפשר גם לראות שלמרות שהיא חוזרת על עצמה במובן הכללי, יש בה גם שינויים (הדמויות מגלמות את אותם תפקידים אבל מגולמות על ידי אנשים שונים). אני מניח שכל הסיפור החל כשבני האדם פגשו/התעלו לאלים, ועברו לקובול. 2. לאחר המעבר הראשוני, והתחלת המחזוריות, לא היה סיבה לזכור את כדוה"א כמקור האנושות. מבחינת רלוונטיות, וגם מבחינת שמירת המיתוס, המקום הרלוונטי היסטורית הוא קובול ולא כדוה"א.

seagate

New member
שאלת מליון הדולר

שהתשובה אליה תפתור את רוב התהיות היא מה היא השנה הנוכחית בכדור הארץ? ואת זה אני חושב שנגלה רק בסוף :)

מה גורם לך לחשוב

שהשמות האלה מקורם מכדור הארץ? זה שאת מכירה אותם? יכול להיות שכולנו יונקים משורשים משותפים...

למעלה