שלום לכולם

שחר38

New member
שלום לכולם

קראתי קצת בפורום היום והחלטתי לבקש מכן עצות. בחודשים האחרונים קרו אצלנו בבית כמה שינויים ובעקבותיהם אני לא מוצאת לא את הידיים ולא את הרגליים. הדבר הראשון הוא שהחלטנו לשנות את התזונה של כולם, להפסיק עם ג'אנק פוד ולאכול אוכל מבושל, טעים ומזין. כתוצאה מכך אני נמצאת ה-מ-ו-ן שעות ביום במטבח, ומאד מתעייפת. הדבר השני הוא שהעוזרת שלי עזבה אחרי 11 שנה. החלטתי לנסות להסתדר לבד כדי לחסוך את הכסף הרב שהוצאתי על עוזרת ואני ממש לא יודעת איך מנקים לבד. האם עדיף לנקות כל יום חדר אחד? האם לעשות יום ניקיון ולנסות להשתלט על הכל? איך מגייסים את הילדים לעזרה בבית? ובקיצור מחפשת עצות טובות איך להשתלט על הכל ובו בזמן לא להפוך ליאכנע נרגנת עם מטלית קבועה ביד.

maybesure

New member
בוקר טוב אליהו..

שלום לך, אני תמיד נדהמת ממי שלא מחנכים את ילדיהם מתמיד לעזור וליטול תפקידים בבית. העובדה שיש עוזרת לא פוטרת אותם, לפחות אצלי, מלקחת אחריות על לסדר את חדריהם קבוע ביומיום, לשים תמיד דברים שלהם במקום ולא זרוקים בכל הבית, לדאוג לנקיון השרותים שלהם בין הביקורים של העוזרת, לעזור בבישולים ובנקיונות המטבח, השלכת האשפה לפח שבחצר. וחוץ מזה יש לילדי אחריות גם על החיות שלהם: הבן על החתולים (9), והבת על הכלבים (2). עכשיו שהבת באונ' אני נוטלת ממנה אחריות על הכלבים במהלך השבוע עד לסופ"ש בו היא בבית, כנ"ל על הכביסות שהיו התפקיד שלה. איך מחנכים עכשיו? לאט לאט, כל כמה שבועות/חודשים מטלה נוספת. בין המטלות כדאי שיהיו תפקידים קבועים לכל אחד מבני הבית, והאחריות לביצוע בזמן היא עליו עם אופציה לתזכורות. איך מנקים את הבית? תלוי בכמה גורמים: מה גודל הבית/כמה שעות את עובדת מחוץ לבית - אם את עובדת, גילאי הילדים ומשך הזמן בו הם במסגרת חינוכית. לא משתלטים על הכל ביחד! גם שינוי כזה, או שניים כפי שציינת - מריכים הדרגה. אז בשלב ראשון עושים סדרי עדיפויות. אני אישית מעדיפה נקיון אחד על כל הבית ולפנות לי את הימים האחרים, העוזרת שלנו מגיעה אחת לשבועיים. העול הכספי לא מבהיל וגם הנקיון נשמר סביר בין השבועות שהיא מגיעה, ולי נשאר בעיקר לתחזק את הנקיונות ולא להכנס לאטרף. יש לנו 2 ילדים (בת 19, בן 13). כשלא הייתה עוזרת הסתערתי על הבית בימי חמישי והברקתי אותו. לגבי עניין האוכל - החלטה נבונה, אבל למה להפסיק בדראסטיות? לדעתי מוטב לבשל אוכל ליומיים שלשה, להקפיא חלק כדי ליצור גיוון, להוסיף רק תוספת מגוונת אחת ליומיים, כמובן ירקות טריים ופירות. אפשר להחליט ששתי ארוחות בשבוע מותר גם מזון מוכן קנוי. מותר להיעזר גם בשווקי האוכל בקניונים, ולפרגן מנה ביתית מוכנה אם מכינים את התוספות של אותו יום. בהצלחה

טליW

New member
לא כל-כך אהבתי את הניסוח...

כל אחד מחנך את ילדיו כראות עיניו.

maybesure

New member
הולכת לעמוד בפינה 2 דקות בעונש

אבל לפחות לא מתלוננת על על כמה קשה כשאין עוזרת ועל הרגלים של ילדים..

I Was Hoping

New member
המממ...

את תהליך המעבר לאוכל בריא אנימכירה אישית, כי עברתי אותו בעצמי לפני כמה שנים ולמזלי גם בזוגיות הנוכחית זה תקף. אנימשתדלת להכין כמה שיותר אוכל בסוף השבוע, כשיש לי זמן, ולשמור במקרר. אחר כך יותר קל לחלק למנות ולחמם במהלך השבוע. זה דיי מעייף, אבל שווה את זה. כמו כן, יש לא מעט מקומות שמוכרים אוכל בריא ומזין, וזה מקל כשאין כוח או זמן. אם את תל אביבית, אוכל להמליץ לך על אחד כזה שעוזר לי מאוד ומקל. לגבי הנקיונות - אני בעד פרוייקטים קטנים בכל יום, שלאורך זמן מועילים ומשרישים הרגלים מדהימים לכל בני הבית. זה יעיל לאנשים עם אורח חיים עסוק מאוד, שעדיין רוצים לשמור על ניקיון וסדר מופתי. אני נעזרת בתכנית של הפלייליידי. היא הכי מתאימה לי ולאורח החיים שלי

ronchooli

New member
אשמח אם תרחיבי על התוכנית

של הפלייליידי אני מכירה את האתר אבל מעניין אותי לשמוע איך זה אצל אנשים ביומיום תודה

I Was Hoping

New member
זה בערך עובד כך:

זה מעולה לאנשים שעובדים מהבית, אבל אני התרגלתי לאופציה הקשה. את מקבלת מיילים כל היום עם תזכורות והסברים ורעיונות, ופועלת במקום לפי שגרה קבועה שעם הזמן פשוט משתרשת להרגלים שלך, וזה הופך להיות חלק מהיום שלך ומהחיים שלך ושל כל בני הבית. בכל יום, פרט לתזכורות השגרה הקבועה, את מקבלת משימה מיוחדת רק לאותו יום, שלא אורכת יותר מ-15 דקות. כשאת מסיימת מחזור שלם של משימות, הבית שלך מושלם בלי מאמץ גדול בכלל. הכל בקלילות ובזמן קצר.

נועית10

New member
ברוכה הבאה אלינו../images/Emo24.gifכמה שאלות

בעבר בניתי כאן למשהי תוכנית שבועית של ארוחות קלות להכנה בשיתוף עם הילדים בבית. אם תרצי אשמח לסייע לך. כדי לבנות את התפריט אשמח לפרטים הבאים: כמה ילדים גלאי הילדים האם אוכלים 3 ארוחות ביום או פחות איזה ארוחות אוכלים (בוקר +צהרים או צהרים+ערב) כי יש כאלו שלא אוכלים 3 אלא רק 2 כמו כן צייני מה המאכלים האהובים על כל אחד ומה הוא לא אוהב.

lee E

New member
לגבי הכנת ארוחות-כמה עצות

יש לי 4 ילדים ובעל אחד שאוהבים אוכל ביתי. אנו ממעיטים לאכול בחוץ ומודה שגם אני מעדיפה תמיד אוכל מבושל אבל לא אוהבת להיות כל היום במטבח. אני תמיד מכינה כל דבר בכמויות גדולות כדי שישאר לפחות לכמה ימים-לא תמיד זה עובד. ברגע שיש את המנות הבסיסיות מוכנות, תמיד אפשר להוסיף רוטב או לשפר את המאכל הבסיסי. סיר גדול של אורז לבן וסיר מרק ע נ ק י -תמיד יש מוכן. ספגטי-תמיד מכינה כמה חבילות יחד. אם נשאר עודף-תוספת של כמה ביצים+2-3 כפות קמח +ירק כמו תירס/אפונה/גזר/טונה..לתנור והנה פשטידה טעימה. כנ"ל לגבי איטריות רחבות..מזה בכלל אני מכינה כמויות, מערבבת בכמה צלחות עם ירקות שונים ו/או גבינות או בשר טחון+ביצה..והנה בקלי קלות כמה סוגי פשטידות. כמובן עם תבלינים לפי הטעם. תמיד מוצלח וצבעוני ומתאים לכל ההעדפות של בני הבית. שניצלים/כדורי בשר-אני מכינה בכמויות מסחריות ומקפיאה. מדי פעם מכינה המון תפוחי אדמה מבושלים כך שאוכל בשליף להכיף סלט ביצים או פירה או תפוחי אדמה בתנור. כנ"ל לגבי ביצים קשות-זה יכול להחזיק מעמד במקרר כשבוע ימים

שחר38

New member
תודה, אבל כל מה שציינת נשמר במקרר?

אורז לא מתקלקל אחרי כמה ימים? ותפוחי אדמה? פסטה ושניצלים וכדורי בשר וביצים קשות זה רעיון טוב - תודה.

lee E

New member
אף פעם לא נשאר סיר

מעבר ל 3-4 ימים כך שעוד לא התקלקל לי. אני חושבת שאורז ותפוחי אדמה יכולים להישאר טריים גם 7 ימים בלי בעיה.

שחר38

New member
מעולה, אני אשמח לקבל עזרה

אז ככה. יש לנו 3 ילדים, גילאים 14,12,8. (בן, בת, בן) ויש גם בעל, שחשוב שהוא יאכל בריא בגלל סכרת. הבעל אוכל בבוקר בבית ארוחה קלה, הילדים שותים שוקו. בימים בהם אני בבית אני אוכלת מאוחר יותר ארוחת בוקר גדולה, בימים בהם אני מחוץ לבית אני אוכלת משהו קל בבוקר ומכינה לי כריך ופרי לארוחת עשר. לארבעתם אני מכינה לארוחת עשר כריכים, הבעל לוקח גם ירקות ופרי, הבת כנ"ל, הבנים בד"כ רוצים רק כריכים. בצהריים אני אוכלת עם הבנים בבית. בשעה 17.00 הבת חוזרת מבית הספר, לפעמים אוכלת ארוחת צהריים קלה, לפעמים נשנושים, אין משהו קבוע. בסביבות 18.00-19.00 הבעל חוזר הביתה, בד"כ אוכל ארוחה חמה. שלושת הילדים אוכלים ארוחת ערב בסביבות 19.30 ובעלי ואני מאוחר יותר. מה אוהבים לאכול? הילדים: הגדול : בכריכים: חביתה, גבינה צהובה, גבינה בולגרית למריחה, חומוס, שוקולד למריחה. ירקות: סלט של עגבניה ומלפפון . פירות:בחורף: פירות הדר. צהריים: שניצל הוא המאכל המועדף, אוכל גם נקניקיות, קציצות מטוגנות, עוף אבל פחות מעדיף. תוספות: אורז הוא התוספת המועדפת בנוסף לסלט , אוכל גם פתיתים ופסטה, גרעיני תירס צ'יפס (אבל מעדיף שלא כדי לחסוף בקלוריות) מאד לא אוהב לנסות אוכל חדש, שונא טונה, רטבים, פשטידות מבחינת מרקים אוכל רק מרק עוף וגם על זה לא משתגע. הבן הצעיר: בכריכים: חביתה, גבינה צהובה, גבינה לבנה, חומוס, טונה, שוקולד, סלט ביצים. ירקות: סלט של מלפפון ועגבניה. פירות: מגוון, כמעט הכל. צהריים: שניצל, קציצות מבושלות ברוטב או מטוגנות, נקניקיות, עוף . תוספות: אורז, פתיתים, פסטה בנוסף לסלט, גרעיני תירס ואפונה. מוכן לטעום אוכל חדש, לא אוהב פשטידות, מרקים רק מרק עוף וגם על זה לא משתגע. הבת: אוכלת כמעט הכל. אוהבת גם לנסות אוכל חדש.אוהבת מאד אוכל פיקנטי , אוהבת הרבה יותר את הירקות והתוספות מאשר את המנה העיקרית בצהריים. בעלי ואני אוכלים כמעט הכל
, אני לא אוהבת לא לאכול ובטח לא להתעסק עם דגים, בעלי אוהב אוכל טרי (אבל מתפשר גם על אוכל ששוכב במקרר, אין ברירה), בעלי מוגבל בגלל הסכרת בסוכרים ופחמימות ולכן הוא צריך לאכול הרבה ירקות שיעבו את הארוחה.(כך אני חושבת, הסכרת היא דבר חדש אצלו וכרגע במצב טוב ). (* לגבי עזרה במטבח ובכלל, הבת לא יכולה לעזור עקב מגבלות.) זהו, מקוה שלא העמסתי יותר מדי פרטים, תודה מראש על העזרה.

YULI9

New member
../images/Emo45.gifהתכנית שנועית בנתה עזרה לי מאוד

התבססתי עליה שבוע ואחר כך בניתי לי תכנית משלי על אותו עיקרון. בגלל שיש תפריט אני לא לחוצה, מתכננת את הבישול לפי האפשרויות בישול שלי, לדוגמא ביום שאני עובדת אוכלים משהו פשוט יותר או ביום שאני פנויה יותר מבשלת ליומיים שלושה ומקפיאה. התחלתי לשתף יותר את הילדים בהכנת הארוחות (הגדולים שלי בת 16 ובן 13 ) בעיקר ארוחת ערב, בנתיים התכנית עובדת. לגבי עבודות בית יש לי קשיים דומים מאוד לשלך (אני בלגניסטית איומה, העוזרת עזבה, והילדים לא משתתפים בעבודות הבית), כתבתי על זה בהרחבה כאן בפורום לפני כמה שבועות.. מה שמאוד עוזר לי זה פרוייקטים יומיים, על המקרר בדף של התפריט לאותו יום אני כותבת מה הפרוייקט. ביום עמוס זו יכולה להיות מגרה אחת שאני מארגנת וביום שאני פנויה זה אחד החדרים יסודי. אף פעם לא יותר מחדר ליום. את הילדים אני מנסה להרגיל לאט לאט, בהצלחה חלקית, אני בוחרת נושא לדוגמא : כל אחד מפנה ושוטף את הצלחת שלו אחרי הארוחה, ומתעקשת על זה, אם הם שוכחים, ובהתחלה כמובן שכחו כל הזמן, מוציאה אותם מהחדר שיבואו ויפנו את הצלחת. זה מאוד מתסכל אבל יש תוצאות היום הם כמעט לא שוכחים
. כמו כן אני מחלקת מטלות קלות כדי להרגיל אותם, לקפל כביסה, לרוקן את המדיח וכד. כמובן שאני שואפת שהם יראו בעצמם מה לא מסודר ויסדרו אבל זה עוד נראה לי רחוק מאוד, זה המחיר שאני משלמת על שלא הרגלתי אותם לסדר. היום אני רואה תוצאות, הבית מסודר ונעים בלי מאמצים רבים. אני אפילו הפסקתי לחפש עוזרת
. בהצלחה וברוכה הבאה
.

שחר38

New member
איזה כיף למצוא מישהי

שדומה לי, ולראות את האור בקצה הבלגן....

למעלה