שלום לכולם!

כדי שלא נאמר אח"כ

:ידינו לא שפכו את הדם הזה": ממש לא הבנת! אני מוריד לך גם את הזקן וגם את המשקפיים, במשיכה אחת! על עגלה ערופה שמעת?

מתלבט13

New member
רושע מרושע

אכזר. ישראל כשהם יורדים יורדים עד לתהום (למרות שלפעמים הם נעצרים בגובה המותניים, לקיים מה שנאמר. כמה נמוך שלא תרד, אתה עוד יכול לעשות טוב לאחרים)

uty76

New member
נדמה לי במצפה יריחו

כשלמדתי במכון לב המועצה עשתה ערב גיוס מתיישבים והציעה לכל סטונדט נשוי שיסכים לעבור אליהם דירה בחינם + מלגה מליאה של שכר הלימוד. אבל לא נראה לי שזה המקרה הפעם.

מותר לי

New member
לא רק ../images/Emo6.gif

אולי במצפה יריחו נותנים גם מלגה, אבל לא חסרים מושבים וקיבוצים בבקעה שנותנים דירות (רק דירות). וגם אלו שלא- המחירים ממש מצחיקים! (דירה 3 חדרים, ריהוט חלקי, 900 ש"ח, וזה נחשב לא ממש זול בבקעה...) ולא, זה לא תוכנית לסטודנטים, זה מיועד לזוגות צעירים (נשואים כמובן...) לירושלים מגיעים באוטובוס- הרבה מאלו שגרים בבקעה עובדים שם, ניתן להגיע גם לבית שאן/טבריה, ופעם ביום אפילו לקצרין, אפילו לאילת יש אוטובוס משם ואם גרים במושבים או בקיבוצים שעל כביש 90 אז גם נהנים מהנחה משמעותית במחיר הנסיעה... המקומות נחמדים, נעימים, המחירים מצחיקים, ויהיו להם שם מספיק חברים (בהנחה שהם עצמם חברותיים
)

אפריל11

New member
חבר שלי מסיים עוד מעט טירונות

יש הטבות לחיילים בסדיר שמתחתנים? חבר שלי גר באריאל אבל באריאל צריך לשלם על שכירות ואם נותנים דירות בחינם אנחנו יכולים להתחתן יותר מוקדם. אני רוצה כבר להתחתן ולצאת מהבית. יש מפה באינטרנט של כל האזור? יש ישוב שיש גם דתיים וגם חילוניים? חבר שלי רוצה להמשיך להיות דתי ואני לא דתית ורוצה גם חילוניים בסביבה. יש ישובים מעורבים עם אנשים נחמדים? אנחנו יכולים להתחתן בסוף השנה הזאת אחרי שאני מסיימת את כל הבחינות. כבר נמאס לי מהכל. חבר שלי ישרת בהתחלה ליד חברון. יש מקום קרוב בבקעה שהוא יכול להגיע בקלות?

uty76

New member
רומיאו וג'ולייט

מותק להירגע בבקשה, בגיל הזה לא עושים שום דבר בלי רשות מאבא ואמא. ואני רציני! ההורים שלך אוהבים אותך ודואגים לך! זה רחוק מלהיות פתרון להתחתן עם האהבה הראשונה והבוסרית שלך! קודם תני לזמן לעבור, החבר שלך יתגייס ויסיים 3 שנים קשות שבו הוא יצטרך את התמיכה שלך (מעניין אם תצליחי לתת לו אותה...) בינתיים היחסים שלך יעברו תהפוכות שיהיו בריאות לקשר, ויבגרו את שניכם. גם את תצאי בינתיים לשירות לאומי. זה תהליך משמעותי בשבילך לא פחות. ולגור? נראה לי שלהמשיך לגור בבית זה פתרון לא רע בכלל...

אפריל11

New member
החבר שלי כבר בטירונות וקשה לנו

אני בטוחה שאנחנו נתחתן בסוף ואנחנו יכולים להתחתן יותר מוקדם אבל אין לנו כסף וההורים שלי רוצים שאסיים בגרות ואתגייס. אני אסיים את בחינות הבגרות אבל אני יכולה להתגייס גם כשאני נשואה. אני לא הולכת לשרות לאומי כי אני לא שומרת שבת או דתיה. החבר שלי דתי לאומי. נמאס לי לגור בבית של ההורים ואם יש מקום שנותנים לזוג צעיר דירה בחינם אני יכולה להתחתן ולהמשיך בכל התוכניות. החבר שלי גר באריאל ואם הבקעה קרובה לאריאל יהיה לי יותר קרוב.

מותר לי

New member
כן, זה קרוב לאריאל...

רוב המושבים והקיבוצים שנמצאים על כביש 90. תפתחי מפה, תבדקי את המושבים והקיבוצים שם: http://map.walla.co.il/ts.cgi את יכולה ליצור קשר עם המועצה האיזורית של בקעת הירדן: http://www.jordanvalley.org.il/ תשאלי אותם את כל השאלות שלך, הם בוודאי יוכלו לתת לך יותר מידע ממני.... בהצלחה!

uri80

New member
כן, הצבא משלם משכורת לנשואים

(לא גבוהה מדי). אם זו הסיבה בלבד - ממש לא סיבה טובה להתחתן, דרך אגב.

אפריל11

New member
כמה? איפה יש פרטים?

אני אתחתן כי אנחנו אוהבים וקשה לנו כשהוא בטירונות ואני לבד. מה עם הדירות בבקעה שנותנים בחינם? איפה הבקעה? המשפחה שלי תתנגד שאתחתן כי הם חושבים שצריך להתחתן אחרי הצבא ואחרי שיש מקצוע.

uri80

New member
בערך 3000 ש"ח. פרטים מדויקים אצל

קצינות הת"ש. הבקעה היא חבל ארץ ברפובליקת הבננות המזרח תיכונית הנקראת ישראל. מדי פעם, כשלא עסוקים בנשיאים, ראשי ממשלות, שרי ביטחון ורמטכ"לים -יש לה הבלחות נסיון של מדינה דמוקרטית עם ממשל תקין. תפתחי אטלס או מפה ותראי איפה בקעת הירדן נמצאת. זה לא מזיק לדעת. (רמז: מזרח)

אפריל11

New member
תודה. אפשר להסתדר אם הדירה בחינם

אני יודעת איפה הבקעה כי נסעתי פעם מאילת דרך יריחו אבל אני צריכה מפה יותר טובה של הישובים. החבר שלי לא ישמח אבל אם אמצא מקום טוב אשכנע אותו. איך אני בודקת על הישובים בבקעה? מה לחפש בגוגל? הבנתי מה אמרת על הנשיאים והרמטכל וכולם אבל אני רוצה להצטרף לקשת המזרחית אם אני אלמד. אחות של חבר שלי נמצאת בקשת המזרחית והיא משכנעת ואחלה. הם נלחמו שיקחו בחזרה את האדמות מהקיבוצים. לפני שהכרתי אותו לא ידעתי על כל הדברים שאחותו סיפרה לי אבל עכשיו אני מאמינה בהם כמוה.

אבזץ

New member
ראבק! הילדה בת 17

על מה את מקשקשת? איזה חתונה ואיזה נעליים? את באמת רוצה לסיים את ילדותך-נערותך בגיל הזה? חתונה = ילדים = התחייבות רצינית ומשפטית. את מוכנה לזה? את בטוחה? למה לעזאזל להתחתן? אתם אוהבים - סבבה. אבל למה להתחתן? די לנישואים בבני אדם, די!

אפריל11

New member
אחכה לסוף השנה עד שאסיים בגרות

חשבתי על הכל כשראיתי שנותנים דירות בחינם בבקעה והצבא משלם לזוגות נשואים כסף. אני אסיים בגרות עד סוף השנה ונוכל להתחתן ולא חייבים ילדים ישר כשמתחתנים. הכל תוכניות כי לא דיברתי איתו על חתונה כשהוא בצבא. חשבנו שנחכה עד שהוא ישתחרר. חיפשתי לאן פונים ומבררים ולא מצאתי ולא בטוח שנתחתן כבר אבל אני חושבת שכדאי לנו.

אפריל11

New member
חשבתי עוד פעם. אני לא רואה חסרונות

אני אוהבת אותו ואני בטוחה שהוא אוהב אותי. הוא יהיה בצבא ונוכל לראות אחד את השני יותר פעמים והוא יבוא ישר הביתה בלי שיצטרך קודם לבוא להורים שלו. אני אוכל לעשות כל מה שרציתי קודם אם יש אוטובוס ישיר לירושלים ואשמור שלא יהיו ילדים בהתחלה. החסרון היחיד הוא אם נתחרט ואני חושבת שלא נתחרט. הנישואין לא יפריעו לי או לו בכלום.

אפריל11

New member
יש כמה בעיות

הוא דתי לאומי ואני לא יודעת אם ההורים שלו יביטו עלי טוב אם נגור ביחד ויסכימו שנתחתן אחרי כמה שנים. עכשיו ההורים שלו רוצים שנתחתן אבל כשהוא ישתחרר מהצבא או ישאר בצבא הקבע. ההורים שלי לא רוצים שאגור איתו ורוצים שאתגייס לצבא אחרי שאסיים בגרויות כמו כולם. ההורים שלי לא רוצים שאתחתן איתו ואומרים שלא מתחתנים עם האהבה הראשונה. אין לנו כסף לגור ביחד אם שנינו נהיה בצבא. ההורים לא יעזרו.

whitewidow

New member
לא פשוט. אבל את מרגישה מוכנה

למחויבות שכזו? לא היית רוצה להתנסות בעוד כמה דברים לפני שאת מתחתנת?

אפריל11

New member
את מתכוונת

שאפסיק לאהוב אותו או הוא יפסיק לאהוב אותי? ההורים שלי אומרים שחייבים לחכות לפחות שנה עד שיודעים אם באמת אוהבים אבל עד סוף הבגרויות יש כמעט 9 חודשים. אני חושבת לברר את הכל כדי להיות מוכנה עם התוכניות כשיגיע הזמן. אולי אבקש ממנו לטייל לבקעה ולראות מה קורה שם. אני חושבת שאני יכולה לעשות הכל גם כנשואה. אני אשמור שלא יהיו ילדים בהתחלה. אני יודעת שלפי הדת לנשים מותר לקחת גלולות. שאלתי אותו פעם. אני לא רוצה לותר על תוכניות אבל צריכה לבדוק מה קורה עם הצבא לנשים נשואות ואם אני יכולה לעשות שרות לאומי.

למעלה