שלום לכולם

flameboyy

New member
שלום לכולם

אני גר באזור המרכז ואני בן 16. אני גר במשפחה יחסית מסורתית. כלומר אני לא מקיים את כול המצוות. בשנה וחצי האחרונות אני וחברי התחלנו להתקרב אל הדת והתחלנו ללכת לשיעורי תורה אצל הרב בביה"כ בשכונה והתחלנו לקיים מצוות רבות ועוד. עכשיו רציתי לשאול כמה שאלות. האם יש אנשים מהפורום שחוו תהליך דומה חזרו בתשובה ולאחר מכן חזרו בשאלה? אם כן מה היו המניעים שלכם לחזור בשאלה ולמה הפסקתם להאמין במה שהאמנתם? וגם מי שהיה חרדי וחזר בשאלה מוזמן לענות. תודה לכול העונים.

הרשה לי שלא לענות על שאלותיך, יקירי

כל אחד פה יענה לך על השאלות האלו אחרת, לפי האופי שלו/ רקע משפחתי וכו' וכו'. יש מי שיגיד שהפסיק להאמין ומצא סתירות בתורה, יש מישהו שיגיד שיצא כי נמאס לו מהמסגרת הכובלת, יש מי שיצא בשביל להנות ויש מי שיצא בגלל שרצה בעצם לברוח ממשפחה דפוקה. [יש כאלו שיצאו בגלל כל הסיבות גם יחד...] תחפש את התשובות בתוכך ותמצא את התשובות הכי טובות.

hemi32

New member
קרא את הספר ..

"אפיקורוס בעל כורחו" הוא יתן לך להבין כמה דברים גם בצד האפל של המגזר החרדי, וגם למה אתה נשאב כולך או חלקך אחרי הדת .. אפשר לכתוב ספר שלם על התהליך ולמה .. ואי אפשר לתמצת כאן בשתי שורות .. בהזדמנות הראשונה השג עוד כמה ספרים בנידון ותקרא בהרחבה ולעומק אולי תבין .. בנוסף הייתי ממליץ לך לעבור בין דפי הפורום הזה מיום היווסדו .. כך את הזמן שלך ותקרא דף אחר דף , זהו אחד החומרים האותנטיים ביותר על מצב הדת והדתיים .. על השאלות והספקות והצדדים לכאן ולכאן .

למה זה מעניין אותך?

טוב לך ככה אז מה עניין של יציאה בשאלה למצבך? או שבגילך הצעיר אתה תמים שמה שהרב מספר לך זה טאבו ואתה לא מבין את הצד השני איך זה יכול להיות? איך.......תרגע תמשיך לקיים מצוות עלה והצלח במעלות התורה.

למעלה