שלום לכולם

שלום לכולם

אחרי כמה ימי העדרות אני חוזרת אליכם טוב אז השבוע בקושי עשיתי משהו אבל הולך להיות לי סופשבוע עמוס מאוד יש לי מליון משימות שכולן קשורות פחות או יותר בבית ובדברים שמסביב לו קודם כל למצוא זמן לכל המשימות ואחר כך איך לבצע אותן כך שייקח הכי מהר ומאורגן והתוכניות המקוריות היו להשלים עבודה בסופשבוע עכשיו נפלו עליי דברים חדשים אז ככה היום אחרי הצהריים אני עם הילדה - אין עניינים מיוחדים שישי - בבוקר הילדה בגן לי יש פגישה חשובה צהריים - סופר עם הילדה והבעל ערב פנוי למטלות שבת - בוקר פנוי למטלות שבת - צהריים נוסעים לחנוכת בית משפחתית באשדוד חוזרים הביתה עם כל המשפוחה של הבעל להדלקת נר וספינג' שגיסתי תכין אצלי בבית המטלות נקיון יסודי של כל הבית לפני האורחים - הגיסות שלי בודקות לי כל פינה סידור החדר של הילדה פרפקט הכנות לארוח לבערך 15 איש + 4 ילדים איזה כיבוד להכין ומה לקנות ואיך לארגן ??? כבר מזמן לא אירחתי ולמצוא זמן לסיים הרבה דברים של העבודה שאני חייבת לסיים למצוא זמן ללכת למספרה לצבע וקצת תספורת ובקיצור יש מליון דברים לעשות אני לא יודעת מהיכן להתחיל ואיך לסיים כל דבר שתכתבו כרגע ייתקבל בשמחה

ושכחתי עוד דבר חשוב

ביום שני יש לנו ברית משפחתית גם מהצד של הבעלול אז צריך להערך גם לזה גיהוצים שאני לא עושה כבר מליון שנה בערך ולהכין בגדים לילהדה - חשבתי לקנות משהו יפה אבל לא יודעת אם כבר יהיה לי זמן ובקיצור מליון משימות וזמן קצר מאוד

YULI9

New member
הצעה לארוח

תכיני פונץ יין חם ופירות הדר, זה מתקבל בברכה, כך גם הגיסות יהיו מעט "מסטולות" וישכחו לבדוק בפינות
, סתם צוחקת אם מרתיחים את זה האלכהל מתנדף כמעט לגמרי. תכיני מזנון עם חטיפים כמו פיצות קטנות, לביבות תפוחי אדמה, אפשר גם בקלות להכין לביבות גבינה ולביבות תפוחי עץ, להגיש עם שמנת חמוצה ליד. סלטים,ועוגה עם קפה ותה. יחד עם הספינג' יהיה נהדר. אפשר לקנות הפתעות קטנות לילדים. לגבי הסופר תשאירי את הבעל והילדה בבית ולכי עם רשימה יקח לך חצי מהזמן וגם פחות כסף. מקווה שעזרתי.

רגע רגע רגע זה לא עובר ככה

ומה עם מתכונים של לביבות וכל מה שכתבת אני ממש לא נכנסת למטבח אלא אם זה ארוע מיוחד וצריך לעשות ולארגן אז מתכונים בבקשה לגבי הסופר אין מצב אני לא מסוגלת לעשות את כל הקניה לבד זו הקניה החודשית הקבועה שלנו + קניות לחנוכת בית שביקשו מאיתנו להביא + קניות לארוח גדול עליי

YULI9

New member
אני רק נותנת לקטנה ארוחת צהרים

ואכתוב את המתכונים.

טלי ראיתי את הרשימה שלך למעלה

אולי תחלקי לי את המשימות על פני הימים שיש לי עם כל המטלות היום אני הולכת למספרה בערב אחרי הילדה תירדם אחר כך התוכנית היא לנקות יסודי את המטבח ומרפסת שרות כולל ארונות מטבח אם יהיה לי עוד כוח אז גם את הסלון ואם לא אז הסלון נדחה למחר בערב

טליW

New member
אוקיי קראתי...

אני יכולה לרשום לך מה לעשות, אבל זה יהיה לגמרי לא נכון. רק את יכולה לחלק את הזמן שלך, ומטלות לכל קוביית זמן. אני לא יודעת כמה זמן לוקח לך לסדר/לנקות/להסתפר/לעשות קניות.... תקחי דף ותחלקי לך את קוביות הזמן, תוך שאת מגדירה אותן משעה... עד שעה... ליד תרשמי כמה זמן את צריכה לכל מטלה - אח"כ תתאימי בין העמודות
אל תקרעי את עצמך - באים אורחים את לא יכולה לקבל את פניהם עם עיגולים שחורים מתחת לעיניים. אם את רוצה, תכתבי גם מה את הולכת להכין, אני אשמח להציע לך עוד מאכלים למזנון (ובטוחה שיש כאן עוד תורמות בתחום).

YULI9

New member
המתכונים

|פונץ: בקבוק יין אדום יבש בקבוק יין אדום מתוק 1 כוס ברנדי 2 כוסות מים 1/2 כוס סוכר מיץ מלימון אחד, אפשר בנוסף מיץ מתפוז אחד. 2 לימונים חתוכים לפרוסות 2 תפוזים חתוכים לפרוסות אפשרות: תפוח עץ חתוך לקוביות וחופן צימוקים גרגרי ציפורן מקלות קינמון הכנה: לשים בסיר ולחמם, אם מרתיחים רוב האלכהל מתנדף. שותים חם, אפילו אם הורתח לא ממליצה למי שנוהג. לביבות תפוחי אדמה אין לי את המתכון כרגע. לביבות גבינה: 1 קג גבינה לבנה 4 ביצים 1/4-1/2 כוס סוכר 6 כפות קמח תמצית וניל לערבב את הכל, לחמם שמן במחבת, לטגן עד שיזהיב משני הצדדים. חשוב לא לטגן על אש גדולה מדי כדי שיהיה מוכן גם מפנים. לביבות תפוחי עץ: לגרד גס תפוחי עץ ירוקים. להוסיף ביצה, 2 כפות קמח וכף סוכר לכל 3 תפוחים גדולים מגורדים לערבב. לטגן במחבת עם שמן. כדאי לפחות את הלביבות לנסות קודם (מצוין לארוחת ערב) שלא יהיו פדיחות. בהצלחה
.

YULI9

New member
חפשי מתכונים בפורומים לבישול

אני מאוד נהנית מפורום "בישול לילדים", בקישורים ניתן למצוא המון מתכונים לארוח וגם חברות הפרום תמיד שמחות לעזור.

SILIVAS

New member
במתכון לביבות:

כמה תמצית וניל? שואלת SILIVAS שעוד זקוקה להוראות מדוייקות ביותר [וכמה שמן במחבת (ומסמיקה מבושה)] תודה

YULI9

New member
אני שמה כפית מלאה

של תמצית וניל לכל קופסא של 500 גר גבינה (הכמות הרגילה שלי לארוחת ערב). את המחבת אני משמנת או בחתיכת מרגרינה שנעוצה על מזלג, אני עוברת על המחבת ליצירת שכבה דקה של שומן. או שמה מספיק שמן לשכבה דקה (שהלביבות לא יטבעו בשמן). בין מחזור לביבות אחד לשני אני מחדשת את השימון לפי הצורך. אין לך בכלל מה להתבייש, עדיף לשאול מאשר לקלקל ולהתבאס תוך כדי ניסוי ותהיה (כמו שאני עושה לפעמים). בהצלחה.

טליW

New member
לביבות........

בפורום מתכונים הצעיו לאפות לביבות. ניסיתי. מאד טעים לדעתי... הכנתי אתמול לביבות תפ"א ולביבות ירק.

סדר יום - לטלי וכל מי שמתעניין

אני לא בטוחה שזה מעניין אתכם, אבל בשביל הסיכוי שאולי יש כאלה שגם מתלבטים איפה למצוא זמן לסדר את הבית, אני מעלה את זה כאן. וטלי - תודה על הנכונות לעזור
יום טיפוסי: (לא שבאמת יש כאלה אבל נניח) קמים ב 5:30 5:30 עד 6:30 זומבי (
) - מכינה כוס קפה, בקבוק לילדה, פרוסת לחם אם הילדה רעבה, בוהה בילדה משחקת. 6:30-7:00 מתארגנים לצאת -אוספים צעצועים מהרצפה, מלבישה את הילדה, מתלבשת בעצמי, מסרקת ומסתרקת, מבט אחרון בראי ויוצאות מהבית (אם יש זמן מתאפרת קצת, בדרך כלל אין - אז לא). 7:15 הילדה בגן אפשרות א - נוסעת לעבודה אפשרות ב-נוסעת הביתה ואז: 7:30-8:30 סידורים קטנים (כלים, מעמידה מכונת כביסה, בודקת מיילים מהעבודה לראות אם משהו דחוף, אם יש משהו דחוף בבית - מטפלת בו. מנקה ארגז חול של החתולה, מחליפה אוכל ומים). 8:30 נוסעת לעבודה. , , , 16:45 לוקחת את הילדה מהגן אפשרות א: הולכות לחברים/משחקיה/פעילות אחרת אפשרות ב: הולכות הביתה ואז: 17:00-18:00 משחקת עם הילדה, מקריאה סיפורים, מעבירה כביסה למייבש 18:00-18:30 מכינה ארוחת ערב, מפנה מקום על השולחן כדי שאפשר יהיה לאכול
, 18:30 ארוחת ערב 19:00 אמבטיה 19:20 מלבישה פיג'מה, משחקים משחק שקט, מקריאה סיפור 20:00 הילדה במיטה 20:30 הילדה ישנה אחרי סיפור במיטה, נשיקות, מים, פיפי, מים, פיפי, מים, פיפי
20:30-22:30 עובדת. אם צריך (למשל עכשיו בסוף שנה) אז גם יותר. בין לבין גם מכינה לעצמי אוכל, אוכלת תוך כדי העבודה. אם עובדת הרבה אז כל מה שכתוב למטה עושה בהפסקות מתוכננות מהעבודה. 22:30-23:30 רוחצת כלים ובקבוקים, מנקה שיש (כי הכנתי אוכל אבל עוד לא הספקתי לנקות אחרי), מטאטאה את פינת האוכל אם צריך, ואת הרצפה בסלון ובחדר של הילדה אם יש חול, מבשלת אם צריך (דברים קלים שלא מצריכים עבודה - פסטה, אורז, פשטידה, וכדומה) מעמידה מכונת כביסה אם צריך. אם צריך - מטפלת בדברים של החתולה. 23:30 מקלחת, מקפלת כביסה מול הטלויזיה (אם יש תכנית מוקדמת יותר אז הסדר מתהפך - קודם טלויזיה ודברים שאפשר לעשות מול הטלויזיה,בישולים, נקיונות קלים, ואחר כך עבודה) מכינה תיק לגן למחר 24:00 נרדמת. יום שישי: 5:30 קמים 5:30 עד 6:30 זומבי (
) - מכינה כוס קפה, בקבוק לילדה, פרוסת לחם אם הילדה רעבה, בוהה בילדה משחקת. 6:30-7:00 מתארגנים לצאת -אוספים צעצועים מהרצפה, מלבישה את הילדה, מתלבשת בעצמי, מסרקת ומסתרקת, מבט אחרון בראי ויוצאות מהבית (אם יש זמן מתאפרת קצת, בדרך כלל אין - אז לא). 7:30 הילדה בגן (לא נפתח קודם
) 7:35-8:15 קניות בסופר, והביתה. 8:15 כוס קפה, עיתון 9:00 סידורים, קניות (בגדים לילדה, הום סנטר ודומיו אם צריך משהו לבית) או קוראת ספר (סוף סוף) 11:00 חוזרת הביתה. מחליפה מצעים, מעמידה מכונה. מנקה אמבטיה ושירותים. מטאטאת את הבית, אבק. מנקה ארגז חול של החתולה, מחליפה מים ואוכל. 12:15 יוצאת לקחת את הילדה. 12:45-15:30 שנת צהריים של שתינו 15:30-20:00 בדרך כלל נפגשים עם חברים, או הולכים לפארק, בכל אופן - מחוץ לבית. 20:30 הילדה ישנה. 20:30-22:30 זמן לבישולים יותר ארוכים (קציצות, עוף בגריל וכו') אני מבשלת לשבוע שלם כי אין לי זמן לזה במשך השבוע. 22:30 מכינה תיקים למחר, ספר/טלויזיה ולישון שבת 5:30 קמים 5:30 עד 7:30 זומבי (
) - מכינה כוס קפה, בקבוק לילדה, פרוסת לחם אם הילדה רעבה, בוהה בילדה משחקת. 7:30-8:00 מתארגנים לצאת -אוספים צעצועים מהרצפה, מלבישה את הילדה, מתלבשת בעצמי, מסרקת ומסתרקת, מבט אחרון בראי ויוצאות מהבית (אם יש זמן מתאפרת קצת, בדרך כלל אין - אז לא). מנקה ארגז חול של החתולה, מחליפה מים ואוכל. 8:00 נוסעות לסבא וסבתא בעיר אחרת. חוזרות בסביבות 20:30 (אני מקפידה על שנת שינה קבועה, אה?) בדרך כלל זה ערב חופשי בשבילי. לא עושה כלום אלא דברים שבא לי לעשות. לא כלים, לא בישולים, כלום. קוראת ספר/מדברת עם חברות/רואה טלויזיה... ** חשוב לי לציין שזה לא מה שקורה כל יום. יש המון וריאציות בסדר היום, כי זה תלוי כמה פעמים בשבוע הולכים לחברים, כמה אוכל יש בבית, וכו' וכו'. ****

טליW

New member
אני חייבת לומר שעל פניו זה נראה...

מצוין. בעצם יש לך שעתיים ביום לתת לבית, לא כולל כביסה שאת מקפלת מול הטלויזיה. עוד מעט אחזור, ואתן לך את תרגיל מס' 2.

s.p.y

New member
שאלה: באמת את קמה ב- 5:30

גם אם אני הכי עסוקה בעולם ואני חייבת לעשות המון דברים - אני לא מסוגלת לקום ב-5:30. אולי כי אני הולכת לישון ב-סביבות 1-2 בלילה. בכלל יש לי בעיה בבוקר- בימים שאני לא בעבודה אני לא מוצאת את עצמי עד שעה 11-12 . אני מסתובבת בבית רואה את כל הבלגאן, מנסה לארגן ולא מתמקדת למעשה בכלום. ואז אני נזכרת שעדיין לא החלטתי מה לבשל ואני נכנסת לייאוש. לדעתי כל זה נובע בגלל שאני עובדת בעבודה שהשעות בה קצת משוגעות. יש יום שאני עובדת 12-15 שעות, למחרת 9 שעות ואז יום חופשי שבו אני צריכה להספיק ממש המון. ואז שוב 12 שעות ושוב יום חופשי. זה ממש מטריף. אני לא מצליחה להתארגן בבית בצורה יעילה. וסוגיית הבישול בכלל מטריפה. ההחלטה מה לבשל משגעת אותי. כל שאירגון סדר יום במצב כזה יכול לעזור לי תאורטית , אבל מעשית אני לא ממש מצליחה בזה.

לפעמים כבר בחמש

כשעומדת ילדה בת שנתיים במיטה וצועקת 'אמא! בואי ! עכשייייייו!' לא תקומי?
נראה לך שאני קמה בשעה הזאת מיוזמתי? לעולם לא.

למעלה