שלום לכולם!

laylatov

New member
שלום לכולם!

אני לא יודעת אם זה המקום לשאול אבל זה היה הכי קרוב לנושא שלי אז אשמח לתגובות. אני אוטוטו בת 18 וכוונתי היא לטבוע את אבא שלי על מזונות . לפני שאתם קופצים לטבוע ? אני יספר את כל הסיפור ההורים שלי התגרשו שהייתי בת שלוש נשארתי בחזקת אימי . הורי חתמו על הסכם גירושין שהיה לטובת אבי, הסכום שהם סיכמו עליו היה 400 ש"ח שהועלה אחרי שנתים ל-800 ונשאר כך עד היום . עכשיו מעבר למזונות בחוזה אבי היה מחוייב לשלם על כל ההוצאות השוטפות שניים פסיכולוית... ושאר הדברים, כל השנים הוא לא שילם כלום לא תרם כלום ובקושי הרגשתי שיש לי אבא . כשהתבגרתי קצת והתחלתי להבין את כל הסיטואציה הבנתי שהוא לא עוזר בכלום מקלל ומאיים שאם אמא שלי תטבע אותו הוא ינתק איתי קשר , אמא שלי לא רצתה בזאת ובכל זאת בליבה הרחב ויתרה לו כי הוא נשוי בשנית עם שלושה ילדים חדשים ובתקווה שלפחות תהיה לי דמות אבהית אך לא כך. היו לי המון אכזבות ושקרים ממנו בקשתי היחידה הייתה שיהיה אבא יקח אותי בחופשים יעזור לפעמים בקושי מתנות לימי הולדת הוא לא קנה . אז מפה הגעתי למסקנה אם הוא לא עשה ולא חושב לעזור לי אז שלפחות תהיה לי עזרה כלכלית . עכשיו לשאלתי האם לדעתכם אני בתור ילדה צריכה להיכנס לכל הסיבוך הזה ולהעמיד אותו המקום ולהראות לו שבחיים צריך לקחת אחריות על דברים שעושים או לא . תודה לכל העונים

סיוולה

New member
בתור ילדה אל תעשי את זה לבד

תפני ליעוץ משפטי, ותנהלי שיחה מול עו"ד מה סיכויי התביעה ומה הרגשות שעולים במהלך הגשת התביעה וההתנהלות למול האב ואז תקחי החלטה. בהצלחה

laylatov

New member
תשובה

יש לי את התמיכה המלאה של אמא שלי והייתי ביעוץ עם עורך דין שאמר וחיזק אותי כי חוק זה חוק

עליזה 63

New member
תלכי על זה ולא לותר

כי חוק זה חוק אבל שתדעי שזה הליך כואב ומסובך וחשבי על זה. אולי את גם פועלת מתוך כעס וזה לא סיבה אלא מתוך מקום באמת תמים וטוב שבאמת צריך לתת את מה שמגיע. אם כן בהצלחה מכל הלב.

ron68

New member
אגב כבר היה מקרה כזה בארץ

שזכה לסיקור נרחב של התקשורת כולל הטלביזיה. על אח ואחות שתבעו את אביהם על מזונות שהחסיר בילדותם. זה היה לפני מספר שנים. בהצלחה.

dudumagic

New member
תקשיבי לי למענך עשי כך...

אל תכניסי את עצמך למערבולת הזאת שתגרום להרעות את יחסייך עם אביך למרות שכיו הם לא משהו לפי הבנתי. לתבוע אבא בגלל שהוא לא היה לצידך במהלך השנים לדעתי צעד לא נבון . את לא יכולה להכריח אותו לעשות דברים שלא עשה מרצונו החופשי אל תגרמי לו בכלל להתנתק ממך על זה שאת תגרמי לו להטרטר לבתי משפט הרי יש לו משפחה משלו. הכאב נורא לך הוא לא היה לצידך אבל אבא זה אבא ותסלחי לו הרי הוא בנאדם שעשה טעות שלא ייחס לך חשיבות ותשומת לב הראויה לך , הנסיון שלי מלמד אותי גם אני חייתי בלי אבא עד גיל 20 למה עד 20 ? כי הוא נפטר אז במקום שאני יגיד למה הוא לא קנה לי למה הוא לא חיבק אותי כשהייתי צריך חיבוק בהי ולמה ולמה אז כל הזמן אני אחיה בטרדות מוח שישבשו את מהלך חיי השגרתיים . פשוט סלחתי לו וחשבתי על הסיבות שיכלו לגרום לו לא להיות איתי , ויותר מכך אני הרגשתי שאולי אני יכולתי לעשות כי ברגע שצד אחד לא עושה אז כדאי לפעול ולא לחכות כי הרי השליטה בידייך לתבוע את אבא שלך והגעת לגיל 18 הרי את עצמאית ובוגרת ולא ממש זקוקה לנדבות למרות שהוא נקרא אביך אבא זה לא רק כינוי אלא כינוי עם תוכן את התוכן מהכינוי לא ממש ראית אבל לא נורא אל תגרמי לזה לשקוע יותר. תשקיעי את מאמצייך בקידום מעמדך בחברה ובעבודה . חבל על שזה כך תתגברי יהיה טוב .

s h o o s h a

New member
רווח והפסד

לפעול מתוך נקמנות, כדי ש'ישלם' על מה שהחסיר כשהיית ילדה, אני חושבת שזה לא נכון. כי מה תרוויחי מכך? האם תזכי באביך מחדש? התשובה לדעתי באופן חד משמעי היא לא הוא לא שילם ואמך נהגה בחוכמה במהלך כל השנים. היא לא תבעה אותו. כי היא רצתה שלילדיה יהיה אבא. גם אם אבא של פעם בּ. אבל עדין אבא. לדעתי, היום, כשבגרת, גם אביך כבר אינו צעיר כמו פעם, במקום לתבוע אותו, לנסות להוציא ממנו כספים, לנסות ולפגוע בו, תגשי אליו ממקום אחר. ממקום שרוצה את קרבתו ומוכן לסלוח על העבר. תושיטי יד. את מסוגלת? למרות שייתכן שהיד המושטת שלך לא תתקבל בברכה והוא יסיט את מבטו, כמו אז. אבל לפחות ניסית. תנסי ליצור מחדש את התא המשפחתי הזה שכל כך חסר לך. תנסי לזכות באבא מחדש. הרי זה מה שאת רוצה, זהו כאבך הגדול, אז למה שלא תנסי לזכות בו? מאד נגד כל פעולה לוחמנית ונגד מי שמצדד ומעודד כזו. ולו משום ששכרך יצא בהפסדך. בוקר טוב

m i c h a l i

New member
מצטרפת לדעתך שושה ../images/Emo45.gif

כדאי שתנסי לשקם את היחסים איתו או לפחות להגיע להבנות ביחסים ביניכם... מקווה שתעדכני אותנו בהחלטתך

laylatov

New member
...

אני לא פועלת מתוך נקמנות אני אוהבת את אבא שלי אין לי אבא אחר ואני משלימה עם זה אבל בתור אבא זה לא שאמא שלי גנבה לו זרע או משהו הם החליטו לעשות אותי ביחד ואנשים צריכים לקחת אחריות על דברים שהם עושים . הטביעה שלי באה אחרי המון נסיונות של שינוי- פסיכולוגים דיבורים איתו לבכות לו ועוד הרבה אז אם דברים לא באים בטוב הם יבואו ברע ומה לעשות חוק זה חוק ושהוא צוחק לי בפנים איזה כיף אני עוד חודש מסיים לשלם לאמא שלך זה מקומם אני לא יגיד שלא.

s h o o s h a

New member
דברים לא באים בטוב הם יבואו ברע

חביבתי, מה לדעתך תשיגי מנקיטת פעולה שבה תאלצי אותו לשלם? לשלם כסף? האם הכסף שלו יפצה על כל השנים בהן הוא לא היה אבא של ממש? האם הכסף יפצה על כל הכעס והשנאה שאת רוחשת לו, למרות שאת מצהירה ש"...אני אוהבת את אבא שלי אין לי אבא אחר..." מבינה את הכאב, מבינה את הצורך והרצון שיהיה לך אבא, כמו שאבא צריך להיות, כמו אבא שיש (בדרך כלל) לכל ילד וילדה. אבל אביך הוא אחר, הוא שונה ואת לא תשני אותו. ותביעתו לשלם לך כספים לא תשנה אותו. הוא לא יהפוך את עורו. את עלולה להשיג בדיוק את ההפך, כי הוא יילחם בך. הוא ימנע ממך את קצת האבא שעוד יש לך. זה שווה? את בת 18 ועומדת להתגייס לצבא. צאי לחייך והתחילי לבנות את עצמך תוך שאת סומכת רק עליך. אל תחפשי נקמות קטנות ומתוקות. טבען של אלו להתפוצץ לנו בפרצוף בזמן ובמקום הכי לא נכונים ומתאימים. נקמות הן כמו בומרנג, מגיע זמן והן שבות אליך. חשבי על אמך ואמצי ממנה את החוכמה העצומה שניסתה לחנך אותך אליה. חשבי פעם שניה ושלישית לפני שאת עושה את הצעד הזה שאת מבקשת לעשות. חשבי רווח מול הפסד וזכרי כי עלול להיווצר מצב שבו את יגורת ממנו יבוא לך.

Laylatov ../images/Emo20.gif

קוראת אותך והלב שלי נחמץ והאמת שכבר יומיים אני מתלבטת מה לכתוב לך. לקרוא אותך זה להיזכר בכאב הפרטי של הילדים שלי לקרוא אותך זה לראות מחדש שנים של תסכול וכעס פרטיים שלי לקרוא אותך זה להכיר בעובדה שאנשים בוחרים את חייהם גם אם לנו קשה לקבל בחירות שלהם. אני מאמינה בכל ליבי שאנשים הם טובים מטבעם ושבכל אחד קיימת גדולה משלו שלא תמיד הוא רואה אותה. אם מישהו היה אומר לי את המשפט הזה על האקס שלי לפני 5 שנים הייתי בועטת בו בעיטה הגונה במקום הרך הזה שיושבים עליו, אבל בשנים האחרונות גדלתי, התבגרתי והתבוננתי מאד עמוק פנימה ומצאתי בתוכי ערך מופלא שנקרא חמלה. היום אני יכולה להסתכל על האיש הזה שאיתו בחרתי להביא ילדים לעולם אותו איש שהבטיח להם שמילדים לא מתגרשים ושנים לא קיים הסדרי ראיה אותו איש שהבטיח שתמיד יהיה שם בשבילם והפר הבטחות באופן שיטתי וקבוע היום אני יכולה להסתכל עליו ממקום של חמלה אמיתית ולראות אותו כאדם שאולי עשה בחירות שפגעו בקרובים לו אבל היום הוא מבין ומכיר בטעויות שהכאיבו ועושה הכל כדי לבנות מחדש יחסים עם ילדיו כמו שהוא חושב שיחסים צריכים להיות. ילדה יקרה, רק את יכולה ורשאית לבחור מי את רוצה להיות מולו מה שאני מאחלת לך מכל הלב הוא שבסופה של החלטה תהיי מחוייכת ושלמה עם הבחירה שלך. אם תביעה כספית תעשה לך שקט בחייך - לכי על זה אם תהליך של שיקום הרגשות שלך מול אבא נכון לך יותר - לכי על זה קטונתי מלייעץ לאחרים מהי הדרך הנכונה אני רק מאחלת לך שתהיה בך הנכונות לבחון כל אפשרות לגופה, האומץ לבחור את מה שנכון לך והיכולת לפעול מתוך מקום שמוגדר בעינייך כאמיתי. שבת שלום חמודה

laylatov

New member
תודה לכולכן

כל אחת והדעה שלה פתחה לי חלונות מחשבה חדשים שאיתם אני יעשה סקירה עצמית ויבחון מה באמת אני רוצה לעשות. דבר אחר שרציתי להדגיש הטביעה היא לא בשביל הכסף אני יכולה להסתדר בלעדיו עשיתי את זה (בעזרת אימי כמובן) 18 שנה העקרון שאני רוצה להדגיש לו הוא שצריכים לקחת אחריות . וכן עכשיו אני יחשוב עוד פעם על הדברים ונקווה שבסוף יהיה טוב . תודה מכל הלב. layla

m i c h a l i

New member
אני שמחה לשמוע ../images/Emo24.gif

טוב לדעת שיש בך התבונה להקשיב ולהפנים גם עיצות מאחרים... לעיתים, אנשים אחרים מניסיון חייהם או הדרך בה הלכו יכולים לתרום לאחרים. ואת מוזמנת להצטרף אלינו כי הפורום הזה שייך למשפחות חד הוריות באשר הן, גם לילדים, גם להורים, ולכל מי שמרגיש שהמקום הזה יכול לתרום לו בצורה זו או אחרת... שיהיהו בשורות טובות

laylatov

New member
סוף הסיפור

החלטתי לא לעשות את הטביעה . כמו שאמרתן באמת זה יכול לגרום ליותר אי נעימויות ואשר דברים טובים . מסתבר שאני לא צריכה אותו אני יכולה לחיות את החיים שלי בעזרתי :) אבל מה שכן אני ינסה לקחת אותו לשיחה עם עורך דין שיראה מה החוק היום ויהיה מה שיהיה נקווה לטוב תודה לכולן

m i c h a l i

New member
ושוב.. בשורות טובות ../images/Emo24.gif

כל הכבוד על העוצמה והבגרות שאת מפגינה. אני מאד גאה בך , את יודעת? לא קל להתמודד עם מה שאת עוברת ואני שמחה שהגעת למסקנה הנכונה ביותר והיא: שאת יכולה לחיות את חייך בעזרתך
כל הכבוד... חיממת את לבי ושיהיה לך בהצלחה... אני אשמח אם תשתתפי כאן בפורום ותשתפי אותנו ותתרמי גם מניסיונך כילדה במשפחה חד הורית.

למעלה