שלום לכולם!

טיפ-טיפ

New member
שלום לכולם!

מה נשמע? באיזה אתר אני יכולה למצוא תמונה ברורה ומפורטת של מבנה השרירים בכלבים? אני מחפשת כבר המון זמן ולא מצאתי שום תמונה מספיק ברורה, בכל התמונות הפיוט היה קטן ומטושטש..

לא מכיר אתר טוב לאנטומיה

יש כל מיני תוכנות לזה, אבל הן לא זולות, ובגלל זה גם אני מעריך שנושא הפרסום של זה באתרים מוגבל. בנוסף יש ספרים - המוכר והנפוץ הוא ה"מילר" - התנ"ך של האנטומיה של כלבים. למה את צריכה את זה?

טיפ-טיפ

New member
אני לומדת..

אני לומדת קורס עוזרי וטרינר במגן דוד ירוק ואני לא זוכרת טוב את מבנה השרירים והשמות שלהם אז אני מחפשת תמונה שדרכה אני אוכל להבין יותר איפה כל שריר ממוקם, על איזה חלק בגוף הוא משפיע.. בשריר היחיד שאני זוכרת זה שריר הטמפורליס שמשפיע על פתיחה וסגירת הפה...וזהו..

טיפ קטן

שריר תמיד משפיע על פעולה אחת - ולא על ההפך שלה. טמפורליס משפיע על סגירת הפה ולא על הפתיחה. הוא שריר גדול וחזק שאחראי יחד עם שריר בשם מסטר (maseter) לכח הרב בנשיכה של כלב. לא קל ללמוד אנטומיה בצורה מפורטת. אני אנסה לברר אם יש משהו שיכול לעזור

זאב לבן1

New member
אתה יכול לרשום כמה שמות של ספרים

מומלצים? זה מאד מעניין גם אותי
תודה

מעניין בתור העשרה או ממש כחומר

מקצועי? כי רוב הספרים הם לא זולים, וגם לא כ"כ סימפטיים (ציורים או אפילו צילומים של כלבים בשכבות - לא ממש מעורר תאבון...) חוץ מהמילר שכבר המלצתי עליו יש למילר גם גירסה של מדריך למעבדה לאנטומיה, שזו גירסה קצת פחות מפורטת ויותר מתאימה להעשרה. חוץ מזה יש אטלסים שונים (למשל של grant) ויש ספר של Dyce שיש בו שילוב של מספר בעלי חיים - כלב, סוס, פרה, חזיר אפשר למצוא פרוט באמזון amazon.com

זאב לבן1

New member
למרות שאני לא מקצועית ../images/Emo13.gif

העניין הוא בחומר מקצועי, מפורט, (מילולית ועם ציורים\תמונות, אפילו לא נעימות), ככל האפשר. אם תוכל לרשום כאן כמה שמות מלאים של הספרים\אטלסים כולל זה של DYCE מאד אודה לך. תודה שוב

למעלה