שלום לכולם :)

מעיין, תודה על התגובה..

אני מאוד אוהבת את אחותי ומאווווד דואגת לה.. אני רוצה שתהיה לה ילדות נורמלית נטולת דאגות ונטו כיף.. אני תמיד דואגת להגיד לה כמה שהיא יפה, כמה חכמה היא, מתוקה וכו'.. והיא באמת כזאת..אני לא רוצה שהיא תחווה את מה שאני חוויתי בגילה כשהלכתי לאודישן ואחת המלהקות צבטה לי בבטן ואמרה לי שאני שמנה מדיי לאותו מוצר.. זה רע.. אף בן אדם לא צריך לחוות דבר כזה במיוחד לא ילדה בת 6!! ניסיתי לדבר עם אמא שלי על זה ואמא שלי זוכרת איך בכיתי לה כמה שאני לא אוהבת את זה אבל היא אומרת שעצם העובדה שאני לא אהבתי לא אומר שאחותי לא אוהבת (וממה שנראה היא מאוד מוקסמת מזה) והיא עדיין בשלה ולא מוכנה לשמוע על זה יותר.. אני כבר מתחילה להתייאש.

יאני1

New member
סבבה

זה בסדר גמור שאחותך אוהבת את זה, זכותה. מה שחשוב זה שאמא שלה תהיה שם בשבילה בעיניין ביטחון עצמי, דימוי גוף וכו' ההורים שלי, כמה שהם תמכו בי בכמעט הכל ואמא שלי אמרה לי כל הזמן שאני יפה, הם שמו המווווון דגשד על עודף המשקל, וכמה שזה לא בסדר ואני צריכה להשתנות. וזה לא עזר בשיט, גם לא הורדתי במשקל וגם שנאתי את עצמי. אני יודעת שהם עשו את זה מאהבה ודאגה, אבל זה לא הופך את זה ללגיטימי. היום, אחרי שעבדתי על עצמי המון בכל מיני מסגרות אני יכולה להגיד סוף סוף- אני אוהבת את עצמי כמו שאני. אבל הייסורים שעברתי..שום דבר לא שווה את זה. ואמא שלי מתחרטת על זה עד היום. אם מישהו היה יושב עם אמא שלי כשהייתי ילדה קטנה, אולי זה היה אחרת.

לא חסרות דוגמניות

בריאות ולא אנורקסיות..... אמא שלך יכולה לטפח את הצד הזה באחותך, כל עוד יש עניין גם מצד אחותך ובמקביל לחנך אותה לאהבה עצמית ולשמירה על בריאות ולהיות עירנית שכך המצב. ואם את מספרת שאמא שלך ניסתה לשכנע גם אותך להכנס לעולם הזה ואת בחרת שלא והצלחת לעשות מה שאת רוצה, כנראה שאמא שלך מספיק גמישה ומתחשבת. רק חשוב להעיר את תשומת לבה לנושא כי לפעמים לא שמים לב ומתמימות אפשר לגרום לילד להגיע למקומות לא רצויים, ולפעמים זה מאוחר מידי. אפילו את בתור אחותה יכולה לדבר איתה המון על כמה שהיא יפה ומעכשיו לטפטף לה כמה חשוב לשמור על הבריאות ולאהוב את עצמך .

ואו איזה סיפור.

מצד אחד אנחנו רואים את זה כעולם מסוכן לילדה שיכול להשפיע קשות בהמשך. מצד שני אני משערת שאמא נהנת מהעולם הזה, יודעת שאפשר להרוויח בו כסף טוב בקלות יחסית ומייחלת את בנותיה לעולם הזה. אפשר להבין את שני הצדדים, אבל אמא יש רק אחת, והיא תמיד צודקת (גם אם לא היא בכל זאת זאת שמחליטה), לכן לפי דעתי מיותר להכנס לויכוחים מיותרים, כבדי את רצונה והניחי לזה.

אוי ויי,עוד אחת....

זה שאמא יש רק אחת זה נכון. זה שהיא תמיד צודקת...וואללה אחותי,לא יודעת איפה את חיה אבל אפילו אמא שלי שאני אוהבת ומכבדת לא תמיד יודעת מה הכי טוב בשבילי. וילדה בת 6 צריכה אמא שמטפחת בה את הצד האישיותי והאמון בעצמה הרבה יותר מאשר את המראה החיצוני שלה. אלא אם כן את והאמא חלולות בראש אז אפשר להבין מאיפה זה בא. אבל את טועה לחלוטין,לדעתי. היא ממש לא צריכה להניח לזה אלא לשנות את הגישה של האם לחינוך. כפי שכבר כתבתי,יופי זה לא הכל בחיים. גם הדוגמניות הכי יפות בעולם מזדקנות,מתקמטות,מתמלאות צלוליטיס,ומתכווצות לעת זקנה.

אז יש כאן 2 נושאים.

1. האם האמא צודקת? יכול להיות! יכול להיות שהיא ראתה רק טוב מהעולם הזה ולכן רוצה גם את הבת שלה שם. יכול להיות שלפתח מראה חיצוני היום יכול להבטיח קריירה כמו שמטפחים נגינה של ילד...יכול להיות.... 2. האם את צודקת? אולי. אבל זה באמת משנה? אמא של הילדה תקרא את ההודעה שלך ותגיד - וואלה! אני משנה אורך חיים! ?? לא נראה לי. אגב, יש לך דיבור פשוט מגעיל, לא פלא ש....

לא פלא שמה?...

קודם כל,אם את נפגעת ממה שכתבתי אז סימן שמשהו היה נכון. 1. יש הבדל בין לטפח נגינה של ילד לבין לטפח מראה חיצוני. אם האם מלמדת את הילדה שלה שהדבר הכי חשוב זה איך שהיא נראית - זו בעיה גדולה מאוד. אם החינוך בא עקב לצד אגודל עם ביטחון עצמי ו"את חכמה,מוצלחת,מתוקה ואני אוהבת אותך כמו שאת ולא משנה אם תהיי דוגמנית מצליחה או לא". אז סבבה. לגבי הנגינה, יש נגנים מאוד לא יפים אבל מוכשרים ברמות-על אבל להבדיל מילדה שחושבת שכל מה שהיא צריכה להיות זה רק יפה מוזיקאי מוכשר צריך לעבוד גם על הקשבה לעצמו,לסביבה ולמוזיקה איכותית. דוגמנית רק צריכה לראות מגזין אופנה כדי לדעת כמה רזה היא צריכה להיות. 2. אני צודקת. הדיבור שלי לא מגעיל,אני פשוט חושבת שלחשוב רק על איך שנראים בלי לטפח דברים אחרים באישיות שחלק המהם הוא אהבה עצמית זה להיות חלול. את חושבת שאת חלולה???

אני לא חושבת שאת חלולה

אני חושבת שאת אטומה ומחפשת לריב. איפה אמרתי שלטפח את המראה החיצוני נוגד את הלימוד שיש מעבר למראה חיצוני? מה עושה פסנתר נחשב ליותר איכותי? מה רע בזה שתהיה לה עוד אופציה בחיים? מה רע באקסטרה כסף מהצד ושכל מה שצריך לעשות בשבילו זה לחייך<? את יכולה להיות צודקת, אבל במקרה הזה זה לא שחור או לבן. ולא לדעת להבין את הצד השני זו טעות מבסיסה.

הכל עניין של השקפה.

אם אני אטומה או לא,גם. לגבי עניין הדוגמנות. ילדה בת 6 מבינה מזה שהיא צריכה להיות יפה ורזה.נקודה. אפילו אחותה כתבה "לפני כמה ימים שהגעתי לאסוף אותה מבית הספר.. היא הצביעה על אחת הבנות ואמרה "איזה כיף לה" וששאלתי אותה למה כיף לה היא ענתה: "כי היא מאוד רזה".. הייתי בהלם!!". את רוצה להגיד לי שאת מבינה מזה שיש חינוך למעבר לרזון??? אנחנו מדברים פה על משהו עקרוני. חינוך לרזון בלבד הוא מוטעה. ורק כדי שלא תחשבי שאני אטומה לגמרי,קראתי שוב את מה שכתבה נתי. ותראי מה מצאתי: " דיברתי עם אמא שלי המון על הנושא אך היא בשלה.. מה לעשות?!". אמא של הילדה בטוחה שמה שחשוב זה להיות דוגמנית וללכת לאודישנים. וכמובן, דוגמא נוספת ממה שכתבה נתי: "ניסיתי לדבר עם אמא שלי על זה ואמא שלי זוכרת איך בכיתי לה כמה שאני לא אוהבת את זה אבל היא אומרת שעצם העובדה שאני לא אהבתי לא אומר שאחותי לא אוהבת (וממה שנראה היא מאוד מוקסמת מזה) והיא עדיין בשלה ולא מוכנה לשמוע על זה יותר..". עכשיו תקראי שוב את מה שכתבתי. אני לא חלולה ולא אטומה. אני קוראת את מה שכותבת נתי והיא כואבת על המצב של אחותה. אמא של הילדה לא מחנכת אותה לשום דבר אחר (כך נראה מהכתוב) מלבד לכמה חשוב היופי. לא הוזכרה פה מילה אחת מצד נתי על כך שהאמא אומרת לבתה בת ה-6 "תהני מהניסיון שלי ואם זה לא יצלח, לא נורא,אני אוהב אותך כמו שאת".

../images/Emo13.gif אני מוחמאת , איזו השקעה!

תראי, המידע שניתן לנו מציג סיפור באור מסויים, את בוחרת לקחת את ה-3 פסקאות האלה ולהגיב, על סמך הפסקאות בלבד. ולפי זה - את צודקת! את מלכה! כל העולם צריך להראות כמו שאת חושבת. סבבה? אני בוחרת לקחת בריזיקה, שיש עוד הרבה מעבר, שמה שהילדה אמרה זה לא כזה נדיר לגילה, ושאולי האמא כן מחדירה בה תכנים נוספים אבל בגלל המדיה והמודעות הזאת מגיל צעיר אליה - ייתכן שתכני הרזון חודרים יותר. סה טו.

מ ח י י ך

New member
יש פה כמה כאלה שלא ממש קשורים...

ועדיין מעדיפים להיות פה משום אפילו שאף אחד פה לא מבין מה הם רוצים... זה הזאת ממשמר הגבול וזה ההוא מלמעלה ועוד איזה מאמנת כושר שלא קשורה לכלום ויש עוד איזה אחד או 2... זה עניין של תקופות. הם באים והולכים. העיקר שאנחנו נשארים. :)

הבעיה אינה

בזה שיש אנשים כאלה ואחרים בפורום ,הפורומים הם פתוחים לקהל הרחב ואי אפשר לעשות סינון שהוא הפריביליגה של קומונות. הבעיה היא שאנשים שנמצאים בפורום, מתאימים, ובאים הנה כדי להתפתח, נסח]ים שוב ושוב אחר ההתנהגויות הטרוליות האופייניות- שירשורי אינסוף, ווכחנות חינם, התנגדות בסיסית לכל רעיון הפורום וכו'. זה מה שמפריע והרסני, ההיסחפות האינסופית לויכוחים ודיונים חסרי על משמעות שנועדו בעיקר לסחוט אנרגיות ולתפוס מקום ולא יותר.

21תַמר

New member
אנשים כאן שוכחים

שעדיין מדובר בפורום באינטרנט ומותר להביע דעות שמנוגדות לרוח הפורום. אני באופן אישי נגעלת כל פעם מחדש ממה שהולך כאן ואני פאסיבית בפורום כבר לא מעט שנים. וזה לא שאני מסכימה לחלוטין איתך או עם LB22, אבל ההתנשאות הדוחה הזו שיש כאן לאנשים... פשוט מגעיל. מספיק רק שמישהו מצייץ ששומן זה לא אסתטי או משהו בסגנון וכבר עושים עליו עליהום.

עופר 123

New member
../images/Emo18.gifבשרשור זה נמחקו הודעות

כל המתווכחים מכל קצווי הקשת השמנמנה מתבקשים להשאיר את הויכוחים ברמת הרעיון ולא ברמה האישית. זה לא מוסיף לכבודכם ולכבוד הפורום.
עופר

21תַמר

New member
מה פיספסתי?

ואני מקווה שלא נעלבו מעניין "סטקיית אסא". הייתי זורקת איזה שם של מסעדת גורמה, אבל המנות שם פיציות וזה לא נשמע אמין. סתם עופר, כמו שאמרתי לזאתי שמקודם, רק לא להתעצבן, זה לא טוב לבריאות. שבוע מצוין!

דעתי

רק ריציתי לציין את דעתי. כבר ניסית לדבר עם אמא שלך על הנושא וזה לא עבד, ועד כמה שאני לא אוהב את הדרך בה היא דוחפת/מעודדת את אחותך, אין בזה דבר לא חוקי, וכנראה בצדק. לכל אדם ישנה את הזכות לגדל את ילדיו כראות עינייו, אלא במקרים מאוד קיצוניים. שמעתי כבר שנתנו לך את העצות שלהרעיף עליה מחמאות ואהבה ואמרת שאת כבר עושה זאת, וזה הדבר הכי טוב, אבל הדבר היחידי שצרם לי שאמרת שאת תמיד אומרת לה שהיא חכמה וחמודה ויפה... אנורקטיות שופטות את עצמן אך ורק לאור דימוי הגוף והניסיון לשלוט בגופן. הדבר החשוב ביותר הוא שהיא תדע שבעולם הדוגמנות שבו שופטים אותה רק על פי איך שהיא נראת, יש לפחות אדם אחד שזה לא מזיז לו בכלל. אני יודע שיש הרבה מודלים של יופי בעולם והמראה האנורקטי נחשב מכוער בקרב רוב במין האנושי, אבל הדבר הזה לא משנה מבחינת האנורקטיות. הנושא הוא המרכזיות של תפיסת הגוף ואת הדבר הזה צריך נטרל. מן הסתם, אם היא תשאל ישירות אם היא ניראת יפה או לא, את צריכה להגיד לה שכן ולא להתפלסף בנושא מהות היופי, אבל עדיף שלא תעלי את נושא המראה בעצמך. חוץ מזה, תחזיקי אצבעות ותקווי לטוב. זה בין כה וכה מה שעושים בדרך כלל עם ילדים.

יאני1

New member
אני מסכימה איתך ברוב

רק משהו אחד, אני חושבת שמושא היופי ודימוי גוף ובכלל העולם הגשמי הוא חלק מאוד מאוד מרכזי ומשמעותי במציאות שלנו. לגמרי נכון להתמקד או לשים דגש על הוויה, רוח ואינטלקט ולעודד את הילדה לפתח את הצדדים האלה שלה. אבל אני חושבת שבד בבד עם זה צריך לאפשר לה לחקור את דימוי הגוף שלה. לא יודעת אם "לנטרל את הנושא הזה של דימוי גוף" זה נכון..כי הרי היא תתקל בזה כל החיים שלה, בין אם היא תדגמן ובין אם לא. אז עדיף כבר להכין בסיס טוב ודימוי עצמי נכון. :) מעיין

למעלה