שלום לכולם

shahi31

New member
שלום לכולם

אחרי יומיים של התמכרות להודעות ישנות בפורום הנ"ל...(משהו כמו מאה דפים קראתי), אני מרגיש מספיק מוכן כדי להצטרף לפורום בתקווה להתקבל בברכה על ידי משתמשי הפורום הותיקים והחדשים כאחד. שמי שחף בזק בן 21 וחצי מעפולה....חובב קולנוע (הרחבה לגבי סרטים במאים וז'אנרים עם הזמן והצורך....מיותר לבלבל לכם תשכל עם אהבות ישנות) לא שירתתי בצה"ל מטעמים אישיים,טיילתי בעולם ואחרי הרבה טיולים החלטתי שהגיע הזמן ללמוד קולנוע....בתחילת פברואר ניסיתי להתקבל לסם שפיגל אך ורק לשם מכמה סיבות (אוניברסיטה כי אין לי תעודת בגרות או פסיכומטרי וסם שפיגל היה היחיד שהכרתי את שמו....) אחרי מבחנים למסלול המלא ואי קבלה החלטתי לנסוע לסין וחזרתי השבוע....בתקווה שהשנה זו השנה להתחיל ללמוד רק שהפעם הצטרף לרשימת הערגות שלי גם בית ספר מנשר....(אני עדיין מנסה לברר על האוניברסיטה) זהו בסך הכל....ועוד דבר קטן האהבה לקולנוע באה ממקום של צורך ליצור ולבטא את עצמך כאמן. כל הזמן כותב , בעבר ציירתי וניגנתי ללא יכולות מזהירות אבל כתיבה היה ונשאר מושא נפשי (מה גם שזה אצלי במשפחה-2 אחים עיתונאים האחד במעריב השני עורך עיתון מקומי) החלום: להקים קבוצת קולנוענים אחרי הלימודים שתהווה סוג של תנועת גל חדש שתעבוד הפוך מכל שיטה או חוק הקיימים כיום בקולנוע ובתסריטאות! הלוואי.... ברוך הבא לי

ליגי

New member
ברוך הבא ואלי תוכל לקרוא לקבוצה

הזאת "דוגמה",הנה ההתחלה שלך. בכל מקרה בהצלחה.

ברוך הבא

וסם שפיגל אומרים שהם "מעריכים" אנשים שמנסים להתקבל לשם בפעם השניה והשלישית. ומנהלת כלשהי, של פורום כלשהו, אפילו אמרה לי שהיא שמעה שהם לא מקבלים בפעם הראשונה בפרנציפ.

shahi31

New member
שמח להיות כאן בפורום

האמת שבקשר לפרנציפ של סם שפיגל, היה לי רגעים שחשבתי שזה ככה (אחרי הכל זה דרך די הגיונית לבדוק מי באמת רוצה ללמוד בבי"הס מעבר לכישרון וניסיון שני או שלישי מעניק נקודת זכות לרצון) בקשר לקבוצה ולחלומות הכל פתוח בחיים...אי אפשר לדעת מי יביא יום ומה תביא שעה..... אגב שודר היום ביס הסרט של פליני "רומא" ובצפייה שנייה שלו מצאתי שהכל יותר מבולבל מבחינה של עשיית הסרט....אבל עדיין מסמך ביוגרפי (או חצי ביוגרפי) די מדהים על אדם גדול....

היי שי, ברוך הבא

נחמד שיש לך שאיפות כמו ליצור גל חדש נוסף בקולנוע... תעוזה לא הזיקה לאף אחד. איזה יוצרים אתה אוהב ?

אגב בנוגע לבדיקת

במהלך חיפושיך שווה לך גם להעיף במבט במכללה קטנה שנקראת המכללה להוראת טכנולוגיה בת"א. חוג לקולנוע ותקשורת. רק התחלתי ללמוד שם וביינתים מעולה:) (גם לדברי שנים קודמות).

EyaL 2 3

New member
מנשר

קודם כל ברוך הבא אני מתחיל שבוע הבא לימודי כתיבה במנשר. זה מסלול מעניין מאוד שמשלב תסריטאות, כתיבת שירה, פרוזה, עיתונאות ובנוסף לקחתי גם סדנאות בקולנוע . יש אפשרות לשלב את הלימודים עם תואר ראשון בפתוחה וזה מה שעשיתי מהסיבה שאני רוצה לעסוק בהוראה בעתיד ולשם כך חייבים תואר ראשון. בעבר הייתי ביום פתוח של מגמת הקולנוע שלהם ודי התרשמתי לטובה, אווירה מאוד חופשית כזאת ניגוד מושלם לסםשפיגל. הבית ספר מורכב מהמורים של קמרה אובסקורה המיתולוגי ויש להם שמה ציוד די חדיש, אני מציע לך ללכת לשמה לברר יותר פרטים. בהצלחה

shahi31

New member
אכן אני יבדוק עוד בתי ספר...

לקראת ההרשמה בתחילת השנה הבאה... שאיפות זה תמיד טוב כמו שאמרתם, זה יותר בגדר חלום שיגשים את עצמו אני מקווה לגבי יוצרים אהובים עליי אז ככה, אני יהנה מהזכות להצטרף לגל ההערצה הגדול לגבי קובריק, היצ'קוק, טרנטינו וכו וכו וכו אבל יוצרים שהשפיעו הרבה ומשנים לגביי הם: דיוויד פינצ'ר (בזכות חבר טוב שממש מעריץ אותו!) יש לי אהבה לפליני ובכלל לכל הז'אנר הניאו ריאליסטי (במיוחד המוקדם שבאיטליה) יש עוד הרבה...זה יכול להימשך לנצח, יש לי הערכה למאות יוצרים.....קשה לכתוב את הכל....למרות שקשה גם לדלג (למשל איך אפשר לשכוח את גודאר? את טריפו? פולנסקי? בקיצור לא חסר....)

cameron o

New member
קמרה אובסוקרה

למה שלא תנסה את הקמרה המיתולוגי בכבודו? המקום נפתח לאחרונה תחת הנהלה חדשה והם מלאים מרץ להוכיח, ומצליחים. יש שם צוות של מרצים בכירים, הרמה המקצועית גבוהה, החומרים והתנאים מצויינים. אבל יותר חשוב מזה, במיוחד לאדם כמוך (אם הצלחתי לקלוט אותך קצת), זה הדגש האומנותי-רעיוני, והאווירה החמה והיצירתית שיש שם. ההמלצה שלי: קפוץ לבדוק בעצמך www.camera.org.il/mini

timofon

New member
WELCOME

היי שחף!!! אני חיפאי :] (כמעט שכנים ...) גמני ניסיתי להתקבל ל"שפיגל" לפני שנה, אך לא הצלחתי! הרשמה לשנת 2007 מתחילה בחודש נובמבר, ואני אנסה שוב את מזלי!!! אהבתי את ה"חלום" שלך. הייתי גם כן מצטרף לגל הזה!!! בתור נער בן 18, חשבתי (וחושב עדיין!!) להקים ארגון/אגודה שיתמוך בבני נוער אשר רוצים ליצור סרטים ולעסוק בקולנוע וטלוויזיה!!! הלוואי ... חחחחח

shahi31

New member
לגבי ההרשמה לסם שפיגל

אכן שמעתי שאפשר להירשם למבחנים כבר בנובמבר והמבחנים יהיו בפברואר.... לגבי מקומות אחרים לא הצלחתי לדלות מידע.... מישהו יודע לגבי מנשר או קמרה או כל מקום אחר (כי בדקתי באתרים שלהם ולא היה כל כך פרטים על תחילת הרשמה ומועדי מבחני קבלה)???

ליגי

New member
הקבוצה כבר קיימת היא נקראת

דוגמא,והרעיון שלהם הוא לעשות קולנוע ללא חוקים (במיוחד לא חוקים הוליוודיים),הקימו אותה כמה יוצרים אירופאים,ביניהם לארס פון טרייר,שבינתיים הלך וצילם את רוקדת בחשיכה ויצא נגד הצהרותיו על עשייה קולנועית,אז תברר עליהם אולי תוכל לפתוח קומונה שלהם בארץ.

TheWrongGuy

New member
רגע, אני רוצה להבין משהו.

הראית להם תיק עבודות, ובו תיאור טקסטואלי גאוני לצלילים של... מה זה חחחח.... אסוף ליחה לפני יריקתה, הלחמי מילים יונהוולכים כמו "גמני", ולמרות כל זה, ולמרות שהשתמשת בכל סימני הקריאה שהצלחת למצוא, לא התקבלת? סם שפיגל פשוט מרובע מדי בשביל הסגנון המיוחד שלך. נסה להתקבל לתל אביב, אומרים שהראש שם יותר פתוח.

TheWrongGuy

New member
*אנחה*

בטח מישהו נפגע מההודעה הקודמת, מתנצל מראש, לפעמים אני לא מצליח לשלוט בעצמי. אני פשוט נעלב באופן אישי מכתיבה כל כך עילגת, גם אם מדובר בסך הכל בפתק בפורום. במקום להקים קבוצת קולנוע, שחף (בהצלחה עם היוזמה, אגב), אני הייתי מקים קבוצה של מורים ללשון והבעה שתסתובב בארץ ותלמד אנשים איך לא להביך את עצמם יותר מדי. עזוב, הסוד הוא בגננות שילמדו ילדים לא רק איך לקרוא אלא גם את ההנאה שבקריאה. אם אנשים היו קוראים יותר, העולם היה נראה אחרת. הנה, עשיתי את זה שוב. נו שוין.

EyaL 2 3

New member
אחת הסיבות לכך

שאנשים נמנעים מללמוד בבתי ספר לקולנוע היא חוסר הרצון לפגוש פלצנים כמוך , אותם רכיכות שההנאה היחידה בחייהם העלובים היא לשחרר נפיחות רעילות מתחת לשמיכה להכניס את ראשם ,להאנח מאושר ולהשאב לאשלייה שהם הגדולים מכולם. לפני שאתה מלמד עברית תקינה אולי כדי שתלמד קצת דרך ארץ קודם , ולפני שאתה מטיף לאנשים לקרוא ספרים אולי כדי שתסתכל קצת בראי ותעשה חושבים. מה שווה כל האינטלקטואליה הזאת אם בסוף היום , היחידה שחפצה לליבי , מחבקת אותי ומנחמת אותי היא הנפיחה. חוששני שאי היכולת שלך לשלוט על המילים שיוצאות ממוחך המעוות היא בעצם ביטוי לבעיה גופנית שאתה מנסה בכל כוחך להדחיק - שפיכה מהירה בטח מישהו נפגע מההודעה הזו , אני מתנצל מראש, אני פשוט נעלב באופן אישי מאנשים עלובים גם אם מדובר בסך הכול בפתק בפורום. אני הייתי מקים קבוצת תמיכה לפלצנים על פי שיטת 12 השלבים כאשר בכל שלב הם יתמודדו עם סוג אחר של נפיחה עד השלב האחרון והמכריע. מפגש גורלי ראש בראש מול יוסוף. אופס עשיתי את זה שוב. נו שוין

למעלה