שלום לכולם

שלום לכולם

אני בת 18 וגרה עם ההורים. החדר הפרטי שלי הוא הבית שלי, ואני מרגישה כלואה בו, מרגישה שהוא לא שלי ולא אומר "אני". בתקופה האחרונה אני עובדת על עיצוב החדר לגמרי מחדש. העפתי כל דבר שלא צריך, רוקנתי שקים על גבי שקים של דברים שהשאירו לי מטענים, סתם זבל שהיה זרוק פה בפנים, בתוך המגירות. אני מאמינה שככה זרקתי את כל המטענים שישבו בתוכי, וזה גרם לי להרגיש מאוד מאוד טוב. עכשיו הבאתי את העניין לידיעת אימי, ואנחנו בקרוב נתחיל לרהט ולעצב לי את החדר מחדש. לאמא שלי כבר היו כמה רעיונות. לא אמרתי לה עדיין אבל אני פוסלת אותם. זה החדר שלי, ולא שלה. נכון, שלאמא שלי יש כישרון טוב מאוד בעיצוב, אבל אני לא צריכה שהחדר יהיה מעוצב "יפה", כמו שאני צריכה שהחדר יקרא בשמי [יזעק את שמי, למעשה]. העניין הוא, שלי אין שמץ של מושג מאיפה להתחיל, והייתי רוצה לדעת - איך אני אדע כיצד לעצב את הרהיטים של החדר שלי, וגם באיזה אופן למקם אותם ? על איזה שאלות לגבי עצמי אני צריכה לענות כדי שאתם [או אני] תדעו יותר ותוכלו לעזור לי ? נ.ב אני מצטערת אם השאלה הזאת חזרה על עצמה הרבה בפורום, לא עשיתי חיפוש מכיוון שזה עניין אינדיבידואלי שלי...

yoavfs

New member
למה?

את מוכנה לקבל את עזרתם של זרים, אבל את עזרתה של אימך את לא מוכנה לקבל?תסבירי לה את הצרכים שלך, ונסו להתאים את החדר עבורך.לא ילך אנחנו כאן...

כנראה שלא הבנת אותי...

לאמא שלי יש רעיונות עיצוביים מאוד יפים, אבל אף אחד מהם לא "מדבר אליי", ואני לא יודעת איך ליצור משהו שמדבר אליי, ולכן פניתי לעזרתכם.

yoavfs

New member
יכול להיות שלא הצלחתי להבינך כראוי

מה הם הצרכים שלך? אנא, אל תשתמשי בשמות תואר. (גם שאיפות, פנטזיות וכמיהות יתקבלו.)

yoavfs

New member
אולי כדי שתעלי את הצעותיה של אימך?

וכן תתארי את חדרך היום, וזו (אולי) תהיה נקודת המוצא. הרעיון של הפנג-שואי הוא להתאים את החדר שלך לתדר האנרגטי שלך, שנגזר מתאריך ושעת הלידה - זה בהחלט יכול לעזור.

תיאור החדר...

[צירפתי שרטוט קטן] אתמקד בקיר החלון: לאורך כל הקיר ולרוחב חצי קיר יש חלון גדול. בין החלון הגדול לקטן יש הפרדה של עמוד יסוד. מתחת לחלון הקטן יש קיר, כביכול שטח מת. מתחת לחלון הגדול, יש 10 מגירות גדולות [5 בכל צד]\ ושני ארונות קטנים. אני רוצה להיפטר מהם, או לעשות עם השטח הזה משהו אחר. במידה ומסירים את המגירות יש "חור" שאפשר לעשות בו כל מה שרוצים, מבחינת איכסון. אפשר לחסום אותו עם קיר גבס, אבל צריך לחשוב פרקטי. מצב שני, אין לי כמעט דברים לאחסן כך שאני לא צריכה את -כל- השטח הזה. מתחת לחלון הקטן, הפינה הימנית של החדר, נמצאים כל חיבורי החשמל והשקעים, כך שהמחשב והטלויזיה חייבים להיות באזור הזה של החדר, לאו דווקא בפינה, אבל באזור הימני של החדר. הכניסה לחדר: דלת הזזה, בפינתו השמאלית התחתונה של החדר. יש לי הרבה שטח, ואפשר לעשות אתיו מה שרוצים. מבחינת נוחות, אני רוצה את המיטה מול הטלויזיה, שזה מותיר שתי אפשרויות: להניח אותה בקיר של הדלת [כמו שהיא עכשיו], או להניח אותה בקיר השמאלי של החדר, באופן קרוב יותר לחלון. אני רוצה ארון גדול, ושידת איפור נשית ופרקטית. ונשאר לנו את שולחן המחשב - אני כרגע מרוצה מהשולחן שיש לי, אבל כנראה נעשה שולחן פינתי, בעל שטח גדול יותר. נולדתי ב29 בפברואר, 1988 קצת אחרי שעה 11 בלילה. [אם הייתי מחכה שעה, הייתי מקבלת יומולדת כל שנה
] מה עוד ? :)

ושכחתי את ההצעה של אמא...

אמא הציעה לפרק את המגירות מתחת לחלון, בחצי מהשטח להכניס מדף נשלף ובו לשים את הטלויזיה, ובחצי השני לעשות כמה "ריבועים" בשביל לאחסן. זה לא נוח מכיוון שהטלויזיה תהיה מאוד נמוכה, אפילו יותר מעכשיו [היא כרגע עומדת על מעמד קטן עם גלגלים] וממש לא נוח לצפות ככה... אני חשבתי לשים ארון גדול לאורך הקיר של הדלת, ובקיר השמאלי לשים את המיטה ואת שידת האיפור. אמא אמרה שזה בלתי אפשרי, אני לאו דווקא מסכימה. עוד הצעה שאמא העלתה וכבר אמרתי, זה לעשות שולחן פינתי גדול למחשב.

היום

יש מיטה לאורך הקיר של הטלויזיה [בגודל מיטה וחצי[ בקיר השמאלי, קרוב יותר לחלון יש ארון בינוני וצמוד לארון עומדת השידה. השידה הקטנה של הטלויזיה עומדת מתחת לחלון. השולחן של המחשב נמצא על הקיר הימני.

yoavfs

New member
תאריך לידה "מעניין"

הסירטוט אינו נותן את האפשרות להבין את מידות החדר, אבל אני מבין שיחסית הוא גדול. אני מבין שאת רוצה לסדר את החדר כך שהארון נמצא על הקיר השמאלי, כאשר דופן הארון פונה אל דלת ההזזה. ארון זה אינו קיים. את רוצה ארון גדול, אך אין לך הרבה דברים לשים בו, כך ניתן למקם את ה tv במרכז הארון. את המיטה ניתן למקם באותו המקום שהיא היום אך לא לכיוון החלון הקטן, כי אם לאורך קיר הדלת, כשכיוון המבט הוא אל הדלת והארון (הקיר השמאלי). את המחשב ניתן להשאיר באותו המקום על שולחן עבודה פינתי (בין מקור החשמל לעמוד). את שידת האיפור ניתן למקם באזור העמוד / חלון גדול או כחלק ניפרד אך משלים לשולחן העבודה שלך. על פירוק מגירות מתחת לחלון את ואימא מסכימות (הינה נקודת אור..) בואי נתחיל מפה ונראה לאן נגיע. הערות בסוגריים: א. מקווה שהבנתי נכון את תיאור החדר והרצונות, וכן שאין לך עדיין ארון גדול וגם שידת איפור.

וואו, לא הבנתי כלום

כרגע הארון נמצא על הקיר השמאלי, אני לא רוצה אותו שם, אני רוצה אותו לאורך הקיר של הדלת. אני רוצה ארון גדול, יש לי מה לשים בו.. טלויזיה במרכז הארון....?? המיטה נמצאת לאורך קיר הדלת כרגע... אין אפשרות לשים את שידת האיפור על קיר החלון, כי יש שם חלון.... העמוד בין החלונות הוא בעובי של 30 ס"מ לערך... יש לי שידת איפור, אני פשוט לא מרוצה ממנה.

yoavfs

New member
כמו שאת לא הבנת

גם לי קשה להבין תיאורים מילוליים. ארון שנמצא היום על קיר הדלת עובר לקיר השמאלי כשהוא פונה אל החדר , ודופן שמאל של הארון פונה אל דלת ההזזה. האם את מכוונת להשתמש בארון הקיים, או לרכוש ארון חדש? את השידת איפור את רוצה לחליף, לא? המיטה היום פונה אל המחשב/ עמוד , לא? אם כן, שני את מיקומה שהמבט יהיה אל הקיר השמאלי , כך שהמבט יהיה אל עבר הארון במיקומו החדש. עזבי בנתיים את הטלוי', נמצא לה מקום אחר כך. יש?

yoavfs

New member
אופציה נוספת

מיטה פונה על קיר שמאל לכיוון המחשב, ארון על קיר הדלת, מחשב במקום הרגיל על שולחן עבודה פינתי חדש, שידה בין הארון לשולחן עבודה , או עי' המיטה בינן המיטה לדלת, טלוי' על מתקן תליה או על העמוד / או מעל שולחן העבודה / או בין הארון ושולחן העבודה.

yoavfs

New member
לידיעה כלילית

אין לי מושג מה עשית עם השורשור הזה. אבל, אין להצעותי קשר לנושא הפנג-שואי. אם היה קשר הייתי אומר לך אל תשני לכיוון מערב, והכיוון הטוב לך הוא כיוון דרום, וכך גם מיקום החדר בבית, או שצבע שחור טוב לך, אבל עדיף לך בסופו של דבר לבן, כי חסר לך מיקוד ... וכו' וכו' אבל לא הגענו לזה כלל. הדבר היחידי שאומר לך הו: מותר לך לכעס - זה באופי שלך!

למעלה