שלום לכולם!

שלום לכולם!

שלום לכולם, שמי אלעד ואני מתעניין בלימודי רפואה. יצא לי לקרוא מספר דפים אצלכם בפורום והתהלבתי מאוד מידיעותיכם ומרצונכם לעזור. אני עוד 10 חודשים משתחרר ואני "עושה שיעורים" בכל מה שקשור ללימודי רפואה. ביקרתי במספר אתרים של אוניברסטאות ועדיין יצאתי בלי מספיק מידע לגבי איזה ציונים נדרשים לקבלה לרפואה (הסכם ידוע לי אבל שיטת החישוב לא). דבר נוסף איפה כדאי ללמוד? מבחינת תנאי קבלה, תנאי לימוד אשמח לשמוע מנסיונכם. ואיך אפשר לדעת אם מתאימים. ואני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי באחד על אחד ולעבור איתי על הבגרויות שלי ולדעת מה כדאי לשפר ולכמה... ואני מצטער אם שאלתי שאלה שכבר נשאלה. אלעד.

nate2000

New member
היי אלעד

כדי לקבל זימון למבחני מו"ר ולראיונות אתה צריך ךהיות מעל איזשהו סף קבלה שהוא שונה ונקבע קצת אחרת בכל אוניברסיטה. למשל באוניברסיטה העברית ם אני מנסה להתקבל זה הולך 30% בגרויות, מכינה, לימודים אקדמיים ו 70% פסיכומטרי. ככלל ככל שהנתונים שלך גבוהים הסיכוי שלך להבור את הסכם הנדרש הוא גבוה יותר. ככה שמומלץ לך לשפר בגרויות אם הציונים לא משהו ולהוציא ציון פסיכומטרי כמה שיותר גבוה ורצוי מעל 720.

שלום נטלי...../images/Emo13.gif

אוי איזה תגובה מהירה. תודה על ההתיחסות, אני יודע בערך שצריך ממוצע 112 ופסיכומטרי 730 ואפילו יותר האם זה נכון? דבר נוסף אני אשמח אם מישהו יוכל לתת לי קישור למערכת שנותנת חישוב של הסכם אוטומטית שרק צריך להזין ציונים. ואני אשמח לדעת אם מישהו יודע מתי צריך בערך להתחיל את כל הפרוצדורות של ההרשמה לשנה הבאה?

nate2000

New member
תשובות

יש מערכת כזאת בכל אתר של כל אוניברסיטה ושל הטכניון. אתה מזין שם את מקצועות הבגרות והפסיכומטרי והוא מחשב לך את הסכם אוטומטית. אתה יכול גם לבדוק באתר של מידעת . www.meidaat.co.il ההרשמה לאוניברסיטאות מתחילה בערך מאמצע ינואר ועד סוף פברואר למעט מקרים יוצאי דופן. ככה שאם אתה רוצה להתחיל ללמוד כבר בשנה הבאה אתה צריך להירשם עד סוף פברואר 2007 והמועד האחרון לפסיכומטרי הוא אפריל 2007

שאלה נוספת

אוי אבל אם אני צריך לשפר משהו והבגרות רק במועד קיץ הבא אז אני לא אוכל להרשם לשנת הלימודים הבאה שמתחילה באוקטובר 07 ? או שזה אפשרי על תנאי?

JackoJack

New member
היי אלעד

קודם כל, ברוך הבא לפורום. אני אנסה להרחיב קצת את מה שנאמר: בכל אוניברסיטה יש את השיטה לחישוב שלה ובאתרים השונים מופיעים מחשבונים שתוכל לחשב את הסכם בעזרתם. אם תיתן לנו את הנתונים שלך(ציוני בגרות,פסיכומטרי) ננסה לעזור לך במה להתמקד. בב"ש השיטה היא ראיונות פסילה: אם אתה עומד בסף(שעמד על 757 השנה אם אני זוכר נכון) אתה מוזמן לראיון ראשון מול שני מראיינים של כ-40 דק' עד שעה ורבע שבו ואם קיבלת המלצה חיובית תזומן לראיון זהה נוסף עם מראיינים אחרים שלאחריו תינדון הבקשה שלך ע"י ארבעת המראיינים. בת"א ובטכניון נהוגה שיטת המו"ר-מבחנים למועמדים לרפואה מבית המרכז הארצי לבחינות והערכה המתקיימים בשני שלבים במס"ר(המרכז לסימולציה רפואית) בתל-השומר.השלב הראשון הוא שלב השאלונים(שאלון אישי-ביורגפי ושאלון התמודדות עם דילמות) והשלב השני מורכב מעבודה בקבוצות,סימולציית דילמות מול שחקנים,ראיונות לגבי הדילמות וראיונות סתם.למבחן זה תזומן באם אתה מועמד ועמדת בסכם של את"א/טכניון/שניהם.רוב הסיכויים כי השאלונים ומערכת הסימולציות יתקיימו באותו היום אולם עלול להיווצר מצב בו תוזמן בנפרד לכל חלק. באונ' העברית נכנסה השנה מערכת מרק"ם גם היא מבית המרכז הארצי וגם היא מורכבת משני חלקים.החלק הראשון הוא אותם הראינות בדיוק כמו במו"ר ולכן אם זומנת למו"ר לא תצטרך לגשת לשאלונים במרק"ם וגם לא תצטרך לשלם על מרק"ם אם השתתפת במו"ר באותה השנה.השלב השני הוא 8 ראיונות קצרים עם מראיינים שונים בני 10 דק' כל אחד.בראיונות אלו תישאל שאלות אישיות,התמודדות עם דילמות,סיטואציה עם המראיין שאח"כ תדסכס עמו עליה,דילמות מעולם הרפואה ועוד. ישנו מיתוס שלפיו האוניברסיטה העברית היא הכי "נחשבת", אולם כבר שנים שהמצב לא כך.כל הפקולטות לרפואה בארץ מעולות ומכינות את הסטודנטים לעולם הרפואה בדרך הטובה ביותר אולם, קיימים הבדלים בין הפקולטאות לדוגמה: האונ' העברית שמה דגש על הרופא כחוקר, אב"ג שמה דגש על הרופא כאדם ולכן כבר משנה א' הסטודנטים נמצאים פעם בשבוע בביה"ח ובטכניון ישנו דגש על הפן ההנדסי ולכן יש יותר קורסים בפיזיקה למשל מבאוניברסיטאות אחרות. אם אתה רוצה לשאול על משהו באופן יותר ספציפי אל תהסס :) אני אשמח אם תספר לי על הרופא הגדודי שלך,שביעות הרצון שלו מהתפקיד,הקשר שלך איתו כחובש וכו' מקווה שהייתי לעזר, ג'ניה

ראשית כל תודה רבה על התשובה המפורטת

גניה, נעים להכיר. הנתונים שלי לא כאלה גבוהים אבל יש לי את הרצון לשפר אותם ואני אשמח לדבר איתך במסרים האשיים ואני אשמח אם תייעצי לי מה לשפר וגם מה עדיף קודם( מחר או מחרתיים כי עכשיו מאוחר). יש לי שאלה האם אני לא עובר או לא מתאים במבחני מור אני יכול לגשת ולעשות אותם שוב שוב לאחר שנה? או שיש בעיה עם זה. לגבי הרופא היחידתי שלנו (אני משרת ביהל"מ) הוא אדם מבריק ורציני אך קצת בעייתי לגבי יחס לחולים שלו ולאנשים אבל יכול להיות שזה נובע מעצם היותו מפקד ורופא, אני לא רוצה לשפוט אותו כי אני לא בנעליו אבל אני הייתי מתנהג בצורה אחרת. מלבד זאת התפקיד שלו בתור רופא הוא בד"כ תפקיד שני או שלישי בתור רופא (הרי זאת יחידה מובחרת) אחרי שהיה בתפקיד של רופא גדודי בפלס"ר צנחנים. התפקיד הוא מאוד נוח משום שהוא לא מצריך לסגור שבתות ולא לתפוס כוננויות כלשהם אך מצד שני הוא רופא מבצעי (חתיכת בונוס למשכורת) וזה מצריך להיות בכושר ולצאת למבצעים. (ואגב אם את רופאה בצבא הוא עוד מעט עוזב בנובמבר) הקשר שלי איתו כחובש הוא לא טוב משום שהוא שומר דיסטנס איתנו החובשים ואי אפשר לדבר איתו לגבי נושאים אישיים. מזמן מספר פעמים פניתי אליו כדי לבקש ממנו יעוץ והוא לא התייחס אליי ברצינות או שאמר לי בהזדמנות וזה עדייין לא קרה. לילה טוב ותודה.

בקשר למו"ר

אתה בהחלט יכול לגשת שוב שנה אח"כ, אין שום הגבלה על זה. בנוסף, אם השגת ציון גבוה בפעם הראשונה, אתה לא חייב לגשת שוב והציון של שנה אחת יכול להיחשב לך גם לשנה שאחריה.

JackoJack

New member
אני בן!!! ../images/Emo69.gif

אושרית איך לא תיקנת אותו?

JackoJack

New member
זאת כבר פעם שניה שזה קורה!!!

מישהו בא לפגוש אותי בראיון שלי בטכניון כי הוא חשב שאני בת... אנשים!!! מה נסגר?????

itsish

New member
אממ שמעתי כבר מורוניקה

שהסתדרת...איזה כיף לשמוע שהכל הולך לך... אני גם מקווה שדברים כבר יתחילו לזרום אצלי

nightriders

New member
בבאר שבע לא מדובר בראיונות פסילה

אלה ראיונות שמשמשים מדד אמפירי (יש להם ניקוד) עד לפני מספר שנים היו ראיונות פסילה בטכניון, באוניברסיטה העברית ובתל אביב.

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

על רוב השאלות כבר ענו לך מצוין, אבל כדי להשלים את החסר, אתה מוזמן לקרוא את הקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1523&QID=17077 בקשר לשיפור בגרויות, אתה יותר ממוזמן לפרט את ציוני הבגרויות שלך (כאן או במסר, איך שנוח לך) ונשמח לעזור לך להחליט מה לשפר, איך ומתי.

למעלה