שלום לכולם

Roxy LB

New member
שלום לכולם

יש לי ממוצע בגרות 111.3 לפי ת"א. מה הפסיכומטרי שאני צריכה בכדי להתקבל לרפואה? ומה הפסיכומטרי שאני צריכה אם אני עושה דרך עתודה רפואית? (ברור לי שאין תשובה חד משמעית, אבל חשוב לי לקבל הערכה כמה שיותר מדויקת) תודה.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

כדי שיהיה לך סיכוי סביר להתקבל לכל אוניברסיטה בארץ, עם ממוצע הבגרויות שלך, את צריכה פסיכומטרי בסביבות 750. לעתודה לדעתי תוכלי להתקבל עם ציון מעט נמוך יותר, אבל לא בהרבה. חשוב להדגיש שזוהי הערכה בלבד, ושהמשקל של המיונים בהחלטה הסופית על הקבלה בכל אוניברסיטה הולכים וגדלים מדי שנה, כך שלא ניתן לתת הערכה אמיתית על סיכויי קבלה לפי ציונים בלבד.

Roxy LB

New member
כ"כ גבוה?? ../images/Emo7.gif

לא חושבת שאני אצליח להגיע לציון כזה! יש דרכים אלטרנטיביות? אולי כדאי לי לנסות לגרד עוד נקודה או 2 בבגרות? או שיותר חכם לעשות פסיכומטרים על שאהפוך לפסיכית? כי לפי הערכתי במאמץ אדיר אצליח להגיע ל700 +/- ותודה...

אלה התנאים לצערי

אם יש משהו שאת יכולה לשפר בבגרות, וזה לא יעלה לך ביותר מדי אנרגיות, תעשי את זה. רק קחי בחשבון שהמשקל של הפסיכומטרי בחישוב הסכם ההתחלתי הוא 70% בחלק מהאוניברסיטאות, ככה שעקרונית יותר כדאי להשקיע בו ולא בבגרויות.

גורן3

New member
מה שנאמר הוא לא מדוייק

את לא צריכה 750 מינימום. וודאי שזה לא מזיק, אבל ממוצע הבגרות שלך גבוה ומאפשר פסיכומטרי פחות אסטרונומי. בדקתי בשבילך את ציון הסף הפסיכומטרי שאת צריכה כדי להתקבל לבן גוריון לפי דרישות הסף של השנה הזו. יצא שאת צריכה להוציא 671. יש איזשהו ציון פסיכומטרי מינימאלי שנדרש כדי להתקבל גם אם ממוצע הבגרות שלך הוא 120. כל שנה זה משתנה, אבל בבן-גוריון זה בדר"כ פחות מ-700. בדקי את הציון הפסיכומטרי שאת צריכה להוציא כדי להתקבל לאוניברסיטאות השונות באתרים שלהן ברשת: www.tau.ac.il www.bgu.ac.il www.technion.ac.il www.huij.ac.il אז נכון שיש תחרות וכשיש הרבה מועמדים שעוברים את הרף הנדרש אז מעלים אותו, אבל יש רבים שהתקבלו עם ממוצע בגרות פחות גבוה משלך עם פסיכומטרי נמוך בהרבה מ-750.

יש משהו בדבריך

כנראה שלא הבהרתי את הכוונה שלי כמו שצריך קודם. ההערכה של 750 היא ממש לא המינימום הנדרש, אלא ציון שייתן לה סיכוי טוב להתקבל לכל אוניברסיטה בארץ. ניתן להתקבל עם ציונים נמוכים יותר, אבל זה לא קורה לעיתים קרובות (לפחות לא באוניברסיטה שהיא לא בן גוריון) ולכן עדיף לכוון כמה שיותר גבוה.

michyish

New member
אני חולק עליכם לחלוטין!

במכינה בת"א יש המון עם ציוני פסיכומטרי "נמוכים" מאוד, בסביבות ה 730 ושהתקבלו בזכות המו"ר שהוא נורא משמעותי. אותו הסיפור גם בי-ם. אני אישית התקבלתי עם ממוצע פחות מ11 וקצת יותר מ 730 לת"א.. שלא ינסו להלחיץ אותך.. שיהיה בהצלחה

nate2000

New member
בתור מישהי שניסתה להתקבל לבן גוריון

ונדחתה כדי להגיע לראיונות צריך לפחות 700 בפסיכומטרי ואפילו בסביבות 750

לא חושבת שלפחות 700, זה הרי שקלול

עם הבגרות.. ועובדה היא שאני עם בגרות 110.5 ופסיכו' של 706 (בחיי) והגעתי לראיונות, והתקבלתי..! (בן גוריון) אבל כמובן ששאפי לכוון כמה שיותר גבוה, כי אני בטוחה שאין לי "מתחרה" לציון הנמוך כלכך באוניברסיטאות אחרות..והרי זה גם עולה, סטטיסטית, משנה לשנה.. אני חושבת שעם 720 את מסודרת לאב"ג ועם...740 לפחות, לאחרות...עדיף באמת 750..

Roxy LB

New member
וואו נרגעתי :)

ועוד שאלה אם אפשר... מבחני המו"ר האלה / ראיונות, מה המשקל שלהם מסך הציון שקובע את דחייתי/קבלתי?

NesiZ 19

New member
בין 690 ל800

פרט לבאר שבע(שם תצטרכי ציון נמוך יחסית של 700), ככל שהציון הפסיכומטרי שלך יהיה יותר גבוה ככה פחות תהיי תלוייה במו"ר/מרק"מ שאמורים לבחון את האישיות שלך. היות ואנחנו לא יודעים כיצד תתפקדי באותם מבחני אישיות לא נוכל לתת לך הערכה, כמובן שלא מדוייקת. בהצלחה!

למעלה