שלום לכולם

RoieL

New member
אני

רועי, עוד רגע 14, התמכרתי לפלויד בשנים האחרונים אבל ההאזנה הראשונה אליהם הייתה בערך בגיל שנתיים

wommer

New member
הממ

בן 19. שומע פינק פלויד כבר שנתיים בערך, אפילו טיפה יותר. התחתי מshine on, חבר שלי השמיע לי את זה, ונדלקתי בזה. אח"כ זה המשיך לכל האלבום wywh ואז דארק סייד, החומה אנימלס התקופה הרשונה ואממ זהו. היום זה יותר לאסוף הופעות שלהם. פינק פלויד פתחו את השער לעבר עולם הרוק הטוב, הרוק של שנות ה70, עם המוזיקה הטובה והלא ממוסחרת. כיום אני שומע פחות פלויד ויותר קאמל, דיפ פרפל ודומיהם, אבל תמיד מתרגש מהשירים של הפלויד.

wommer

New member
ברור

ואני בין אלה שאמר את זה באחד מניתוחי השירים של החומה. אבל זה 79...כלומר כבר שנות ה80, שידוע ששם התחיל המסחור של המוסיקה. אני מדב על אמצע שנות השישים ועד אמצע שנות ה70.

RoieL

New member
גם דארק סייד סוג של ממוסחר

לא הוקלט כממוסחר [למרות שאחרי יציאת מאני כסינגל הלהקה חייה כמו מלכים], אבל הפך לכזה מהר מאוד.

אני חולקת על דעתכם, כאן

שיקולים מסחריים קיימים אצל כל אמן; כל אחד רוצה שמקסימום אנשים יישמעו אותו או אותה, ולכן מטבע הדברים, רוצים שתקליטיהם - סינגלים או אלבומים - יימכרו בכמה שיותר עותקים. זה לא אומר, בהכרח, שהשיקולים האלו משפיעים על איכות היצירה. יש אמנים שמנסים לכוון לטעם הקהל הרחב, או קהל מסויים, ולכן האמירה האישית שלהם נסוגה מלפני אופנות, או נושאים מסויימים. אני מניחה שזה מה שאתם מתכוונים ב"התמסחרות". הפלויד לא היו כאלו. מבחינתם, מה שחשוב היה האמירה האמנותית שלהם, ולכך הם היו נאמנים, לפחות עד סוף שנות השמונים. אין זה משנה מה היו הנסיבות סביב הקלטת "החומה". האלבום היה מוקלט ממילא, משום שזו היצירה החשובה ביותר לרוג'ר ווטרס, מכל מה שכתב. קיראו ראיונות עמו, ותראו. מתי כן השפיעו שיקולים מסחריים על הפלויד? לאחר שווטרס עזב. EMI (או שמא הזרוע האמריקאית שלה? אני לא זוכרת) הפעילה לחצים על גילמור ובוב אזרין, להפוך את Momentary lapse לאלבום שנשמע "יותר פלוידי". החברה חששה שחריגה מהצליל הפלוידי המסורתי, תנכר את האוהדים. גילמור ואזרין הקשיבו ללחצים אלו. אם כי, בדיעבד, אני חושבת שהחשש היה מוגזם.

loomer4

New member
../images/Emo45.gif מסכים

שיקולים מסחריים קיימים אצל כל אחד. יוצר שעובד של היצירה שלו חודשים, אם לא שנים, רוצה לקבל בשלב מסויים גמול על היצירה שלו - כסף, למה? כדי שהוא יוכל להמשיך להתפתח ולבסוף להתקיים אך ורק מהמוזיקה שלו. ככה זה בעולם שלנו, יוצרים רוצים גמול על העבודה שלהם (ובצדק).

RoieL

New member
אבל

באיזשהו שלב אמן מקליט את הדיסק משיקולים כספיים ולא משיקולים אמונותיים, ואת חייבת להודות שהחומה לא בטוח שהייתה יוצאת עם השם פינק פלויד בכלל, ואני די בטוח שהיא לא הייתה יוצאת בשנת 1979. ווטרס גם התחייב לתאריך הפצה של האלבום משיקולים מסחריים.

שיקולים כספיים קיימים תמיד

חברות התקליטים אינן מלכ"רים; הן קיימות בשביל הרווח, והאמנים "עובדים" עבורן. גם הופעות חיות נעשות בשביל הכסף, לא רק בשביל הכיף.

ImriSama

New member
לפי מה שידוע לי

חברי הלהקה איבדו הרבה כסף בגלל איזה רואה חשבון רשלן או משהו כזה, וכולם היו זקוקים נואשות לכסף. ווטרס הציג בפני הלהקה שני אלבומים שכתב, שאחד מהם היה החומה והשני היה האחד שהפך אחר כך לאלבום סולו הראשון של ווטרס. הלהקה הסכימה על החומה רק בגלל שהייתה ממש צריכה את הכסף, ולא בגלל שאהבה את הרעיון.

תיקונון קל

הם היו צריכים להוציא אלבום *במהירות*. אלמלא הברוך הכספי, הם היו לוקחים עוד שנה-שנתיים לפני שהיו מוציאים אלבום. "החומה" היה יוצא בלאו הכי, רק קצת מאוחר יותר.

RoieL

New member
גם זה לא בטוח

אם לא ווטרס הדיקטטור כנראה שהוא לא היה החומה של פינק פלויד.

lilou2

New member
ללא ווטרס הדיקטטור

לא בטוח בכלל שהשם פינקפלויד היה מהדהד לך בראש כשהיית שומע עליו מתוך איזו ידיעה על להקות נוסטלגיות פוטנציאליות שיתפרקו או נפלו בראשית דרכם

The Walrus

New member
אתה באמת חושב

שהדארק סייד היה יוצא בלי ווטרס?? הוא היה אלבום בכלל לא משהו בלעדיו...

oribarak

New member
הוא לא היה אלבום ליתר דיוק

מכיוון שווטרס כתב את כל המילים בו...לא בטוח שהמנגינות היו באות בלי המילים

ON IT

New member
Think fast!

אתה מטומטם או שאתה עושה את עצמך כדי לקבל תגובות?

למעלה