שלום לכולם!

Mia B

New member
שלום לכולם!

אני אומנם לא חדשה בקהילת תפוז, אבל לעמודי הפורומים עדיין לא הגעתי עד כה. בתור אחת שמתעניינת מאוד בקלפים, הייתי רוצה לדעת אם יש איזה שהם חילוקי דעות ואיסורים שנוגעים לדת? לפני כשנה רכשתי ספר מעולה על פתיחה בקלפי טארות של גידי גלבוע, ובשלב מסויים בקריאה הבנתי שאצטרך לרכוש חפיסת קלפים אמיתית בעצמי ולהתנסות "על רטוב" על מנת להבין את הכל... בסופו של דבר לא אזרתי אומץ ולא רכשתי חפיסת קלפים, כך שכל ההתעניינות שלי בתחום נשארה כפי שהיא באוויר. לאחרונה אני מרגישה צורך להכוונה כלשהי בחיים שלי, אני עומדת פחות או יותר על פרשת דרכים, ובכל פעם עניין הקלפים חוזר ונשנה במחשבות שלי... אני די חוששת מזה, אך הייתי רוצה לשמוע בכל זאת חוות דעת מקצועית על הנושא, ברור לי שזהו אינו משחק והייתי רוצה לבדוק את כל הסיכונים והאפשרויות לפני שאני נכנסת אל תוך העולם הזה... אשמח לקרוא תגובות...

שלום לך וברוכה הבאה לפורום

לענין הדת הדעות חלוקות אם תערכי חיפוש כאן בארכיון של הפורום תמצאי לא מעט דיונים בנושא. באופן אישי אני לא חושבת שיש איסור אלא אם את משתמשת בקלפים לשם ניבוי/חיזוי/כישוף וכיו"ב. קצת התבלבלתי את מתעניינת בנושא, למדת קצת, לא רכשת חפיסת קלפים כי לא היה לך אומץ. היום את זקוקה להכוונה בחיים שלך וחושבת שוב על הקלפים אם הבנתי אותך נכון אזי אני חוששת שבתור תלמידה מתחילה לא תוכלי לקרוא את הקלפים נכון על מנת לכוון את עצמך בחיים. אפילו קוראים מנוסים, לפחות אני ,מתקשים לקרוא לעצמם בכנות ואוביקטיביות בבחינת הסנדלר הולך יחף. או שמא שאלת על קורא/ת בקלפים מומלצים ?

Mia B

New member
...

ברמת העיקרון רציתי ללמוד ולהיכנס לתחום יותר לשם מטרה של הכוונה עצמית...

מעולה, את יכולה לעשות עבודה מאוד

עמוקה עם עצמך תוך כדי לימוד הקלפים. ואנחנו כאן כמובן :)

Mist2

New member
שלום Mia

האם היית פעם אצל קורא/ת בקלפי טארות, להתרשמות?

Mia B

New member
האמת

שמעולם לא הייתי אצל קורא\ת בקלפים, כל ההתרשמות שלי מהתחום היא רק באמצעות קטעי קריאה, והמלצות מחברים. יש לי חברה מהצבא שדודה שלה עסקה בזה, וקיבלתי ממנה קצת ידע...

Mia B

New member
תודה רבה

עוד שאלה... אני יודעת שקיימים כמה סוגים של קלפים, על איזה סוג היית ממליצה? (אני רוצה ללכת על הקלפים הכלליים ביותר) ואיך\איפה את מאחסנת אותם?

dmmr

New member
מומלץ להתחיל עם הריידר

זו חפיסת הקלפים הפופלרית ביותר ורוב הספרות נכתבת עליה... לגבי האחסון זה דיי אנדבדואלי . יש העוטפים בבד משי ,יש המאחסנים בקופסאת עץ ויש השומרים באריזתם המקורית ... נתון להרגשתך.

למעלה