שלום לכולם!

שלום לכולם!

אני נוהגת לקרוא את הפורום הזה, נהנית מאד ולומדת ממנו המון (שורשי הם בעירק, אבל אני לא דוברת ערבית, אם כי מבינה קצת ויש לי המון מה ללמוד מכם), ורציתי לשאול שאלה, שאני מקווה שמישהו יודע את התשובה, כי שאלתי בהרבה מקומות ואף אחד לא ממש ידע.......... יש סיפור ערבי מפורסם "לילה ומג'נון", לדעתי זהו סרט, לא יודעת כלום עליו, לא על הסיפור ולא על הסרט. מישהו יכול לעזור???????

לא ממש

כי לא כתוב כלום על התוכן, אם כי לפחות אני יודעת עכשיו שיש הצגה כזו..... זה כבר טוב

דווקא כן כתוב.

סיפור אהבה בין לילה לקייס המשורר, היוצא למרחקים בעקבות שיריו. בהשתתפות שבעה שחקנים. ובכל מקרה, ציפיתי להבעת תודה. יהודה

בטח בטח

בטח תודה!!! חשבתי שזה ברור!!! אה.... פשוט חיפשתי קצת יותר מידע על הסיפור עצמו אבל תודה שהארת את עיני ועכשיו אני יודעת שיש הצגה כזו

יששכר4

New member
מג'נון לילה

את מכירה את ספור האהבה על רומיאו ויוליה ? במקור הערבי הספור מג'נון לילה דומה לספור על רומיאו ויוליה, ויתכן אפילו שההשראה למג'נון לילה נלקח משם. אגב, יש מספר גרסאות לספור הזה בספרות הערבית.

לבאחד

New member
ללילה אפל-מג'נון לילי

מג'נון לילה הוא כינונו של משורר האהבה: קייס אבן אלמולווח שנודע באהבתו העזה ללילה אלעאמירייה. הוריה של לילה סירבו להשיאה לקייס, אבל הוא לא חדל מלהזכירה בשיריו. "מג'נון לילה" הוא גם שם שירו של גדול משוררי מצרים במאה ה-20 . השיר הולחן ע"י עבד-אלווהב ושר אותו בעצמו עם אסמהאן. זכור לי כי יש גם סרט בשם "לילה אלעאמירייה"

לבאחד

New member
ללילה אפל-חשלמה:

גדול משוררי מצרים הוא- אחמד שווקי ,ששכחתי לכתוב את שמו בתגובה הקודמת

תודה רבה לכולם על העזרה

לבאחד - אז זה בעצם אוסף שירים של קייס אלמולווח או שזה סיפור, כלומר ספר? קייס הוא דמות אגדית או שזה מבוסס על סיפור אמיתי?

לבאחד

New member
ללילה אפל- מג'נון לילה

סיפורו של קייס אבן אלמולווח הוא סיפור אמיתי שהתרחש בשנת 688 לספירה בקירוב. קייס כתב שירי אהבה רבים לאהובת נעוריו - לילה והירבה להזכירה בשיריו. כפי שציינתי קודם , בשל התנגדות אביה להשיאה לו, הוא נע ונד במדבר וכתב שירים רבים. הוא מצא את מותו במדבר מוטל בין הסלעים. שיריו מקובצים בחלקם ב- "דיואן"-קובץ שירים ואחרים מפוזרים במקומות שונים. בשנת 1932 כתב אחמד שווקי את מחזהו "מג'נון לילה" ושיר במחזה אף הולחן, כפי שציינתי קודם.

סועד

New member
ללבאחד שנה טובה ותודה על הידע שאתה

מביא לנו לפורום כמה סרטים ובכמה גרסאות של הספור "קייס ולילה", וכמובן אחד הדואטים המקסימים של עבדאל וואהב. מאחלת לך חג שמח והמשך להשכיל אותנו בידע שלך. בברכה סועד.

סועד

New member
תודה לבאחד על הברכות גם לך שתהיה

השנה הזו טובה מקודמתה המון בריאות והמשך כתיבה מהנה בפורום. בברכה סועד

יש סרט מצרי, קייס ולילה

אני זוכר את המוסיקה שהיא מאוד עצובה. שיחק שם שכרי סרחאן ומאג'דה, אני זוכר שהייתי מאוד קטן כשראיתי את זה, ולא מצא חן בעיני, כזה סרט שהתדרדר ללא סוף חיובי כלשהוא באופק אבל אז הייתי ילד ולא ידעתי להעריך שירה, ראיתי את זה עוד פעם לפני כ חמש שנים והתברר לי שהעאבית שם היא כל כך על רמה שהיה לי קשה לעקוב אחריה בסרט. מעניין אם יש ספר ממש שמתאר את הכל מההתחלה עד הסוף. השירים שם ניראים לי מאוד מעניינים ומאוד עשירים ששוה להתעמק בהם.

אם פריד שווקי היה כושי, אז הסרט היה

על ענתר בן אבי שדאד ועבלה, הסיפור הזה דווקא התרחש בעיראק.. זה בתנאי שפריד שווקי מילה תפקיד של כושי, אם לא , אז אני לא מכיר. על ענתר בן אבי שדאד יש סידרה של 16 כרכים באוניברסיטת חיפה ראיתי.

נדמה לי ששמו היה

عنتر بن شداد או عنترة بن شداد אבל בכל מקרה ללא "אבי". לילה טוב לך, יהודה

יכול להיות שלא דייקתי, קל לבדוק את

זה. אלה דברים מדוייקים ומתועדים היטב דורות על גבי דורות, להבדיל מהנושא העיראקי, הוא נושא חדש ויש ויכוח רציני עליו.

למעלה