שלום לכולם

BtKEyal

New member
שלום לכולם

התחלתי להתעניין בבניה של רדיו, מהסוג שכל הנדסאי אלקטרוניקה יודע איך לבנות, הבעיה היא שאני לא הנדסאי אלקטרוניקה. ואין לי מושג, התחלתי להתעניין ואז ראיתי שיש פשוט תחום רחב של חובבי רדיו. נכנסתי לאתרים והכל. הורדתי גם כמה ספרים. השאלה שלי היא כזאת. איך להתחיל???? יש כרגע המון חומר (רוב מה שראיתי הוא באנגלית, אבל זאת לא בעיה) שראיתי באתרים. אני בא מרקע במחשבים לכן בסופו של דבר זה מה שהייתי רוצה להתעסק בו יותר, משדרים מבוססי מחשב. כל ספר, אתר, כיוון, פריט מידע התקבל בברכה.

4eib

New member
תשובה

שלום לך, אם ברצונך לבנות מא' ועד ת' כל פריט ברדיו שלך אז אתה זקוק להדרכה וגם ללימודים. אך אם תרצה לבנות ברמה של מודולים זה אפשרי. תוכל להשתמש בטיונר בסיסי (החלק במעגלי הרדיו שאחראי על כל ההמרה מאות RF ועד לתדר IF ומשם לאות אודיו ) קיים ורק להתחבר אליו עם PLL + בקר וממשק למחשב שלך. בכל מקרה לעניות דעתי תזדקק ליד מכוונת ולמעט ישיבה על התחת מול ספר. בהצלחה איתן

BtKEyal

New member
קודם כל תודה

ברור לי שאני אצטרך לשבת מול הספר(ים) זה בהחלט משהו שאני לא מפחד ואפילו רוצה. בקשר ליד המכוונת יש לי בעיה. בעיקרון יש לי רקע, של הבנה באלקטרוניקה. אבל אני בא מרקע של מחשבים. בכל מקרה השאלה שלי היא מה היית ממליץ לקרוא.כרגע אני קורא את Ham Radio for dummies. הוא דיי מפורט. אז איזה ספרים היית ממליץ לקרוא??

4eib

New member
הייתי ממליץ...

קודם כל ללמוד כיצד בנוי \ עובד מקלט סופר הטרודין!!! אח"כ ללמוד כיצד עובד חוג נעול מופע ( PLL \ סינטיסיזר) כמו כן כדאי ללמוד את אחד מהבקרים של חברת MICROCHIP ע"מ לשלוט בעסק דרך המחשב שלך. יש צורך ברקע בשפת אסמבלי או שפת C . אם זה פרוייקט ללימודים - קח "מורה דרך" איתן

למעלה