שלום לכולם

arimasu

New member
שלום לכולם

אני קורא סמוי פה, אבל אני צריך עזרה, אז ברשותכם ההודעה:p אני מתאמן מעט מאוד זמן בקונג פו (כשאני אזכר בסגנון אני אגיד לכם:D), מתאמן חודש וקצת. "פרשתי" לתקופה מסויימת כי הייתה לי מחלה ארוכה של יותר מחודש (לא משהו רציני, מחלת הנשיקה אם מישהו מכיר. רוב הזמן אתה עייף והשרירים שלך עייפים, ככה שאי אפשר ממש להתאמן, מה גם שלפעמים זה מלווה בחום.) בכול מקרה כנראה אני אחזור להתאמן בחודש הבא , אבל רציתי לשאול קודם האם קיים איזשהוא ספר לימוד\אתר בעברית או באנגלית ללימוד קונג פו. אני יודע שעכשיו חצי פורום יתנפל עלי בטענות ש"אי אפשר ללמוד אומנות לחימה לבד". אני מכבד טענה זאת, ובכול זאת לא הייתי רוצה שיתפתח פה דיון מסביב לתועלת. אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי לספר או לאתר. תודה

arimasu

New member
ועוד שאלה קטנה

לאנשים שכבר הספיקו להתאמן מספיק זמן, אתם חושבים שהידע שצברתם יעזור לכם גם בקרב לא מתוכנן מחוץ לאימונים, כמו למשל קרב רחוב? אולי מישהו התנסה בזה ויכול לספר?

לגבי שאלתך

הידע שצברתי אכן יעזור לי בכלל לא להגיע למצב הזה מלכתחילה או לפחות יגדיל לי את הסיכויים, לגבי האם הוא יעזור במקרה אמת אני לא יודע לענות על שאלתך ואני מאוד מקווה שלעולם לא אצור מצב כזה בחיי שבו באמת אזדקק לו.

hyabusa

New member
תשובה

אם תוכל למצוא את הספר הזה באנגלית אז הרווחת לספר קוראים מכונת מלחמה זה ספר רוסי אנלא יודע אם יש אותו באנגלית

William Kidd

New member
קראתי...

ספר מדהים, האמת מספיק לקרוא שם את המבוא (כ 150 עמ') בשביל להכנס לראש ולהתחיל להבין דברים. אני חושב שבאמצעותו התחלתי להבין את מה שעומד מאחורי האומנויות לחימה טוב יותר. לא נראה לי שיש אותו באנגלית, וחבל.

hyabusa

New member
אולי נעשה...

פרוייקט פורום או משהו ונתרגם אותו לעברית ואחכ נחלק אותו באחד המפגשים וכן פשוט ספר גדול אני אפילו נסיתי לבנות חלק מהמתקנים שהוא מתאר שם

William Kidd

New member
...

אפשר לנסות... כל אחד פרק או משהו, השאלה אם יהיו מספיק אנשים מעוניינים... כי זה המון חומר לתרגם, גם אם רק את המבוא...

hyabusa

New member
כל בו אדם חמישים עמודים...

עמוד ביום חמישה אנשים תוך חודש וחצי יש ספר...

William Kidd

New member
פרטים

הסופר הוא סופר רוסי. הוא היה מפקד של אחת יחידות הלוט"ר בצבא הרוסי, קוראים לו אנטולי טאראס, אבל נדמה לי שזה שם העט שלו, אני לא בטוח. הספר הזה הוא כמה תורה להגנה עצמית. יש שם הקדמה מעניינת מאוד על כל התפיסה של ההגנה העצמית, הרעיון של קרב ברחוב וכל הפסיכולוגיה מאחוריו. יש שם תיאור מאוד מעניין: (אני אנסה לתרגם מזכרון): תיראו, הנה מופיעה בחורה צעירה, היא מתאמנת מגיל 5 בקונגפו, יש לה חליפה לבנה יפיפיה, היא זזה בצורה חלקה והבעיטות שלה גבוהות, חדות ,מהירות וחזקות. הבעיטות שלה מזכירות תנועה של נמר, והיא פשוט מדהימה. הנה בחור המתאמן בטאקונדו כבר 15 שנים, הוא יכול לשבור ערמת אבנים עם כל אחת מהבעיטות שלו, והתנועה שלו מעוררת קנאה אצל כל אחד. הנה בחור במלידה מתאמן באיגרוף תאילנדי, רגליו כל כך חזקות שיכולות בבעיטה לשבוא את העמוד הכי עבה ברחוב שלכם, ואם תתקלו ברגלו בעת הנפה לראש, ספק אם תצאו מזה בחיים. והנה סתם בחור מהרחוב, שהקדיש שבוע מחייו בשביל קורס להגנה עצמית, וכאשר תוקפים אותו ברחוב הוא יודע שאם תופסים אותו הוא צריך לצעוק כמה שיותר חזק, לנעוץ את שיניו באפו של אויבו, לתפוס בידו את מפשעתו של התוקף ולסובב במטרה לתלוש את איבר המין. זה הרעיון של הספר. הוא מסביר בפשטות ובאמצעות דוגמאות פשוט מדהימות את כל הרעיון מאחורי הגנה עצמית. הוא אינו מזלזל באף אחת מאומנויות הלחימה (ואני כעוסק בתחום שנים רבות שם הרבה תשומת לב על כך) אך מסביר שבכדי להתגונן ברחוב אתה צריך הבנה בסיסית בלבד של החומר התאורטי (שכתבו בצורה מדהימה בספר) וגם מסביר את זה בצורה הכי ברורה שיש- הגנה עצמית מבוססת על אינסטינקטים שיש לכל אדם. לא מדובר על טכניקות מתקדמות באפקידו או באייקידו, אלה טכניקות אשר אפילו אישה מבוגרת, מבלי אפילו יום אחד של אימונים, אבל הבנה של החומר התאורטי תוכל לבצע. ואני אומר לכם, למרות שבעת קריאת הספר כבר היה לי ניסיון של כ- 10 שנים באומנויות לחימה הוא שינה לחלוטין את הדעה שלי ונק' המבט שלי בקשר לאימונים והתוצאות שמתקבלות.

shinfox

New member
לינק

תחפש בגוגל "combat machine" ואת שם המחבר anatoly ותמצא את האתר "הרשמי". למרבה הצער, הם מוכרים רק גרסאות ברוסית.

hyabusa

New member
תודה על העזרה וויל ושוב...ITT

אם תמצא באנגלית או משהו כזה תודיע לנו כי זה יחסוך לנו עבודת תירגום (אם נעשה אותה):)

dannyshadow

New member
כמה נקודות לגבי אומניות לחימה

אומרים שהמטרה הראשונה של אומניות לחימה היא להגן על עצמך אבל זה לא הכי נכון. התאמנתי פעם בקרב מגע, ובגלל שרציתי לחזור עשיתי מעין משאל בין חברים שלי שמתאמנים באומנות לחימה כמה שנים. אחד היה בג'ודו כמה שנים וקיבל חגורה מסויימת (לא זוכר באיזה צבע, אבל הוא לא נכשל במבחני דרגה), הוא אמר לי שהוא פרש מג'ודו כי הוא נכנס לזה כדי להרזות וכדי להתחזק. הוא לא ממש הרזה, אבל זה היה צפוי וחבל שהוא חשב אחרת. אבל לגבי החלק השני והיותר חשוב: הוא גם לא ממש התחסק. כשאני אומר התחזק אני מדבר על קרבות בביה"ס למשל. הוא אמר לי שזה לא ממש תרם לו למשהו, ועובדה, אני שהתאמנתי לפני המון זמן בקרב מגע וכבר לא זוכר מזה כלום, הצלחתי "לנצח" אותו (זה לא היה קרב רציני מידי). ראיתי שהרבה פעמים הוא רצה לתפוס אותי אבל זה השאיר אותו חשוף בכולכך הרבה מקומות שזה פשוט לא היה כדאי. מה גם שכשהייתי בכמה אימונים שלו ראיתי שאין שום דגש על הגנה עצמית בקרב אמיתי. הם רק מפילים אחד את השני- זה לא עובד ככה במציאות, ואין שום סיבה שאני אתחיל להתאבק איתו במקום לתת לו אגרוף או שאני אתן לו לתפוס אותי במקום לפגוע לו בנקודה חשופה. דיברתי עם עוד כמה שהתאמנו\מתאמנים בקארטה, קונג פו מסויים ועוד אומניות שאני כנראה לא זוכר את שמן.. בכול מקרה גם כאן המצב היה דומה, הם אולי שולטים בשיטה שלהם וראיתי את זה בבירור, אבל מצד שני ברחוב אף אחד לא נלחם בשיטה שלכם, ולכן היא חסרת תועלת. אם מישהו להפיל אותי\לנעול את המפרקים שלי אני לא חייב להגיב בצורה זהה, אני יכול פשוט לתת לו בעיטה או אגרוף. ושוב, אין באומניות האלה שום דגש על הגנה עצמית אמיתית. ממה שראיתי אומנות לחימה היא יותר ספורט, וכשמה היא אומנות. כדי להתמחות בקרב רחוב, כמו למשל בתנאים של ביה"ס, צריך קודם כול להיות עירני ומוכן לפעולה (שאף אחד לא יוכל לבוא אליך מאחור ולתקוף אותך), להבין מה מרתיע בני אדם פסיכולוגית (למשל: עמידה, שפת גוף, עיינים), לדעת להיות תמיד רגוע אך מוכן לפעולה, לדעת לשלוט בעצמך, וכמובן ללמוד איך לעמוד בקרב, איך לחסום, ואילו נקודות תורפה יכולות להיות לאדם במצבים מסויימים. אפשר לאמר שבשביל זה צריך לערבב הרבה מאוד טכניקות אך זה עובד. מצאתי איזהשהוא סיפור באנגלית בספר אחד, אני אתרגם כאן לעברית: "אני רוצה לכתוב כמה מילים על החשיבות שבתפיסת אדם לא מוכן. הסיפור שאני אכתוב עכשיו באמת קרה, בעיר מיאמי בארצות הברית, בערב 18 ליולי 1987. בלי להכנס לפרטים כמו למה ואיך, נלכדתי בתוך מחסן ריק עם פושע שהחזיק בידו אקדח טעון מכוון אלי, והייתה לו כוונה ברורה להשתמש בו כדי להרוג אותי. היינו רחוקים כ-12 מטר אחד מהשני והוא היה עירני ומוכן. היה נראה כיאילו לא הייתה דרך למנוע מעצמי להיהפך לעוד מקרה של רצח. מה אתם חושבים שעשיתי? נשארתי רגוע (בפנים ולא בחוץ, ואני תיכף אסביר למה). לא הייתה שום דרך אפשרית לצמצם את המרחק בינינו, מבלי שהוא ירה בי. לא היה שום דבר שיכולתי להרים כדי שישמש לי ככלי נשק או מגן, ולא הייתה שום דרך שהפושע ירחם עלי- הוא רצה אותי מת ונהנה להרוג אנשים. מה עשיתי? טוב, בגלל שהפושע היה אכזרי וכלכך נהנה להרוג אנשים, והיה בטוח בשליטה שלו במצב, לא הייתה לי ברירה אלא לעשות את המעשה הבא. השתתחתי על הקרקע והתחננתי לרחמים. אתם חושבים שבאמת חשבתי שהוא ירחם עלי? בטח שלא, אבל כבר הכרתי אנשים כמוהו והימרתי על כך שהוא ירגע יהנה לראות קורבן כולכך חלש ופגיע. לא טעיתי, הוא חייך והנמיך את האקדח. בזמן שהוא התקדם אלי יכולתי לראות שהוא מתכונן לבעוט לי בפרצוף בכול הכוח. הוא פשוט לא היה יכול להתאפק. נראתי לגמרי לא מאיים והוא הרגיש בטוח. הוא התכוון להינות קצת ממני לפני שהוא יהרוג אותי (או לפחות ככה הוא חשב). כדי לדרבן אותו אפילו יותר, הזזתי את ראשי לעמדה שתאפשר לו בעיטה מושלמת. זאת עמדה להיות הטעות הכי גדוה שלו. מה שהוא לא לקח בחשבון זה שזו הייתה העמדת פנים כדי להקריב אותו אלי וכדי להוריד אותו מהמשמר. למרות שמבחוץ נראתי כיאילו אני מסתמך רק על הרחמים שלו, הייתה עירני לחולטין ומוכן. כשהוא התקרב אלי כדי לבעוט ב, הוא אפילו לא ניסה להחביא את זה, הוא היה כולכך בטוח בהתמוטטות שלי. זה היה ממש כמו לראות סרט בהילוך איטי. רגע לפני שהוא בא לבעוט בי, זינקתי לפעולה; הדפתי את רגלו שעמדה לבעוט בי לצד אחד, והכתי באשכיו עם כול כוח אגרופי. ההתמהות שלו שארכה שניה נתנה לי מספיק זמן כדי לנטרל אותו ולשבור את ידו. את מה שקרה מאוחר יותר אני לא מוכן לתאר אך אני מקווה שהסיפור הזה עוזר להבין את הפסיכלווגיה האנושית ואת הערך שיש לאלמנט ההפתעה."

dannyshadow

New member
ובקשת עזרה קטנה:p

יש למישהו רעיון איך לאלתר בובה שדומה לאדם? (אני יודע שזה מופרך:p) מעניין מאיפה חנויות בגדים משיגים אותם.. אני צריך את זה כי אין לי איזה פרטנר קבוע לאימונים וכרגע אין לי מישהו להתאמן איתו, והאמת שמספיק לי לתרגל טכניקות על בובה שמדמה חלקים בגוף האנושי.. אבל מאיפה להשיג משהו כזה?:%

dannyshadow

New member
עכשיו כשאני חושב על זה

דבר כזה בטח עולה כמה אלפים, לא כדאי. אולי יש למישהו רעיון איך לתרגל טכניקות בלי אדם שני? הבנתי שלא מספיק לדעת אלא צריך גם לתרגל, ואני לא בטוח עד כמה תרגול באוויר (כשאני מדמיין את האדם מולי) עוזר לי. תהיה לי "הזדמנות" לנסות את זה רק בתחילת שנת הלימודים, ואני לא רוצה לחכות עד אז..

shuva

New member
קנה שק אגרוף

אמנם אין לו נקודות תורפה אבל כן נותן איזשהו משוב על טיב העבודה שלך.

למעלה