שלום לכולם

redrider

New member
שלום לכולם

אני חדש בפורום וישר יש לי כמה שאלות. כרגע יש לי עסק זעיר בתחום המחשבים. אחיר משהו כמון שנה של תחזוקת מחשבים פרטיים החלטתי להתרחב לתחום העסקי הרווחי יותר. לצערי פה נתקלתי בבעיה שהיא מגבלת ידע בתחום רשתות תקשורת. החלטתי ללכת עם זה קדימה ולהירשם לקורס בתחום ניהול רשתות. אחרי קצת חפירה הבנתי שיש שני קורסים אחד של מייקרוסופט MCSE ואחד של סיסקו (לא זוכר מה הראשי תבות). אני רוצה לקבל מידע על הקורסים האלו בעיקר מבחינה אינפורמטיבית ותעסוקתית. אני אומנם אשמח לתעודה שתיתן לי אפשרות למצוא עבודה אך חשוב לי יותר עניין הידע מכיוון שכעצמאי זה יגדיל את תחום השירות שלי.

מיצו

New member
לשתי החברות יש אתרי אינטרנט

מעולים, בהם תמצא המון מידע אודות הקורסים וההסמכות שלהם. מידע נוסף ניתן בשניה וחצי לגלות ע"י חיפוש בגוגל, ואולי גם בעברית. בנוסף, אם אתה כבר הולך לשלם הרבה כסף על קורסים כאלה, כדאי שהמכללה המוכרת (מוכרת, כן? לא "מכללת שושנה וחיים - ההצלחה שלך!") תקצה לך כחצי שעה של זמן ייעוץ עם אחד המרצים שהולך להעביר את המסלול. זכותך לדרוש את זה. אם לא, תגיד לי איפה נרשמת ואני אדאג שיטפלו בך טוב.

redrider

New member
אני מדבר על הערך התכלס של הקורסים

בהשוואה זה לזה מבחינת שוק העבודה שהם מאפשרים. בנוסף לזה באתר של סיסקו יש אומנם מידע אבל אין לי שמץ של מושג מה זה כל המוצרים של סיסקו ומה היא בכלל עושה ואיפה משתמשים ברשתות שלהם. אני בסה"כ מבקש קצת מידע כדי לחסוך לי נסיעה מיותרת ושיחה של חצי שעה על קורס שלא מתאים לצרכים שלי.

מיצו

New member
אתה רוצה לשמוע את דעתי?

אם אתה לא יודע מה זה סיסקו עדיף שתלך על משהו אחר. הייתי מתחיל ב- MCSA של מיקרוסופט, מתלמד קצת, צובר ניסיון (אל תשכח שיש הבדל משמעותי בין החלפת לוחות אם להגדרת ACTIVE DIRECTORY שוב ושוב, ולעשות את זה טוב). אחרי שיפשוף בתור MCSA הייתי לומד בערב את ההשלמות ל- MCSE. אחרי כל זה, הייתי הולך למסלול של אבטחת מידע, או של סיסקו, או של צ'ק פויינט, או משולב. תסתכל על זה כמו שלומדים רפואה. ההתמחות מגיעה רק אחרי השיפשפוף. זו דעתי.

redrider

New member
נכון אומנם אני לא יודע הרבה

על ACTIVE DIRECTORY אבל אין לי את הזמן להשתפשף לאט לאט. נעשה את זה תוך כדי עבודה. אני בן אדם שלומד מהר. האם הבנתי נכון שסיסקו מתעסקים באבטחת מידע?

מיצו

New member
סיסקו מתעסקים באבטחת מידע כמו

שמיקרוסופט מייצרים FIREWALLS. קרא באתרים שלהם. יום טוב.

redrider

New member
יש לי רק דבר אחד להגיד לך

לך לעזה. אני מבקש עזרה. אם אניבא לפה כנראה שאני רוצה לקבל עזרה פה ולא לחפש באתרים שלהם. אם אין לך משהו מועיל להגיד אז אל תגיד ושב בשקט.

H N 1

New member
שמע....

א. אין לך את ההבנה שאתה ממש אבל ממש לא בענינים. ב. אתה לא מוכן להקשיב למומחה שאומר לך את זה. תמשיך להתעסק במה שאתה יודע, לא עושה רושם שאתה מסוגל ללמוד משהו חדש.

טופי

New member
אההה אז למה לא אמרת

ואנחנו חשבנו שבאת לקבל מידע. או לפחות לשעשע אותנו בשאלות של ילדים... שאלת שאלה, ובמקרה ענה לך מומחה לנושא, שהפנה אותך למקורות מידע מפורטים. לפי מה שאני יודע, ותתקן אותי אם אני טועה, זה פורום, ואתה לא משלם לאף אחד כאן כדי לספק לך מידע מעובד, מלוטש ולעוס. בבקשה, רד מעל מסך המחשב שלי.

redrider

New member
לא מלוטש ולא לעוס הכי פשוט בעולם

אני בסה"כ רוצה תשובה לשתי שאלות. 1)מה לומדים בקורס של סיסקו 2)עד כמה זה פרקטי מבחינת שוק העבודה לעשות את זה. אני בטוח שבשביל תשובה אובייקטיבית לשאלות האלו צריך להסתכל באתר של החברה. בכלל יועצת הלימודים תספר לי הכי טוב אם הקורס הזה משתלם. אם הוא כזה מומחה אז שיראה קצת מהידע שלו.

טופי

New member
הוא נראה לך כמו יועצת לימודים?

תאמין לי, שתיתי איתו בירה, הוא לא נראה כמו יועצת לימודים. ולשאלותיך: 1) מה לומדים? זה כתוב בסילבוס, איפה הסילבוס? באתר
2)פרקטי? פרקטי, עושים את זה ומסתכלים על זה. אבל השאלה היא מה אתה רוצה לעשות (כשתהיה גדול
), לנהל רשת מבחינת התקשורת שלה ולהיחשב מקצועי ומקצוען? CCNA. לנהל את השרתי מייקרוסופט, ואת התקשורת כשהציוד הפיסי מבחינתך שקוף? MCSA, לתכנן מבנה של רשת מייקרוסופטית? MCSE. עכשיו זה ברור? ואם אתה רוצה פגישת ייעוץ, לך לפגישת יעוץ.

redrider

New member
זאת אומרת

שסיסקו עובדים יותר על הציוד הפיזי כאשר מייקרוסופט עובדים יותר בתכום התוכנות ממשק הרשת? קראתי את הסילבוס וזה לא אמר לי הרבה לצערי ובגלל זה בכלל הגעתי לכאן. אני צריך להבין מכאן שהCCNA מוערך יותר? מה זאת אומרת מקצוען ומקצועי? בחיים לא ראיתי אנשים שכל כך לא רוצים לשחרר מידע. אל תדאג לא יגמר לך הדיו במקלדת. בMCSE לומדים ניהול ותחזוקה של רשתות מייקרוסופט. מה לומדים בCCNA? שוב פעם בכלליות לא צריך פירוט מלא.

מיצו

New member
התלבטתי לדקה אם לטרוח לענות לך אחרי

ששלחת אותי לעזה. תודה, אמנם בעזה לא הייתי אבל מלבנון חזרתי לפני מספר ימים. אתה אומר שקראת באתר שלהם. אני אומר שאתה אוכל חינם שלא מסוגל ללעוס את האוכל שמגישים לו. פתח את הפה חמודי, הנה:
The following information provides general guidelines for the content likely to be included on the exam. However, other related topics may also appear on any specific delivery of the exam. In order to better reflect the contents of the exam and for clarity purposes the guidelines below may change at any time without notice. Planning & Designing Design a simple LAN using Cisco Technology Design an IP addressing scheme to meet design requirements Select an appropriate routing protocol based on user requirements Design a simple internetwork using Cisco technology Develop an access list to meet user specifications Choose WAN services to meet customer requirements Implementation & Operation Configure routing protocols given user requirements Configure IP addresses, subnet masks, and gateway addresses on routers and hosts Configure a router for additional administrative functionality Configure a switch with VLANS and inter-switch communication Implement a LAN Customize a switch configuration to meet specified network requirements Manage system image and device configuration files Perform an initial configuration on a router Perform an initial configuration on a switch Implement access lists Implement simple WAN protocols Troubleshooting Utilize the OSI model as a guide for systematic network troubleshooting Perform LAN and VLAN troubleshooting Troubleshoot routing protocols Troubleshoot IP addressing and host configuration Troubleshoot a device as part of a working network Troubleshoot an access list Perform simple WAN troubleshooting Technology Describe network communications using layered models Describe the Spanning Tree process Compare and contrast key characteristics of LAN environments Evaluate the characteristics of routing protocols Evaluate TCP/IP communication process and its associated protocols Describe the components of network devices Evaluate rules for packet control Evaluate key characteristics of WANs​
עכשיו, בוא נלעס יחד את המידע. איזו מילה חוזרת על עצמה מאה פעם בכתוב לעיל? על איזה סוג של מידע הם מדברים? האם הם מדברים על הרכבת לוחות אם? האם מוזכרים פה מושגים כמו FIREWALL או אבטחת מידע? האם מוזכרים פה מונחים כמו Active Directory או אולי SQL, או שמא Linux? אהההמממ, נו, לעסת? יופי, עכשיו שים לב, הנה אוירון . מה כתוב באוירון? במה מתעסקת חברת סיסקו? זה היה קשה? אם אתה ממש רוצה אני יכול להמשיך. אבל אני חושב שזה רק מדגים את חוסר הרצון שלך להתאמץ בשקל תשעים ולהוציא מידע בעצמך. אתה יודע למה אנשים פה נותנים לך את התשובות האלה? בגלל שאנשים פה, שנמצאים בהתנדבות, לא אוהבים שיש מישהו שפורץ פנימה, צועק כמה צעקות, מתלונן כמה מלוכלך הבית, ולא נוקף אצבע כדי לנסות אפילו לעזור לעצמו. לא יועצת, לא ללכת למכללה ולברר, לא לפתו אתר אינטרנט ולקרוא (רק לקרוא, לא יותר, התשובה טמונה שם), לא לפתוח גוגל ולחפש, לא כלום. תנו לי תנו לי. אז הנה, נתנו לך. יפה, עכשיו תבלע. ולא לשכוח לעשות גרעפס בסוף. אתה לא רוצה ללכלך את המקלדת שלך עם ביטים של TCP/IP.

טופי

New member
מספר דברים

1. מיצו, ברוך שובך, מה הבאת מהדיוטי של לבנון? 2. לא נגמר לי הדיו במקלדת (ד"א תתפלא אבל אני יכול להראות לך עשרות מקלדות שחוקות משימוש), אלא הייתי צריך קצת לעבוד, אתה יודע הדבר בשבילו מקבלים כסף. אה ונקודה אחרונה: רשיונות לOffice עולים הון. זהו.

מיצו

New member
תודה, אבל מה הקשר

בין מה שכתבתי לבין מה ששירשרת אלי? רשיונות אופיס? נראה לי התבלבלת...

טופי

New member
הרשיונות קשורות למה שעבדתי עליו

כמה שעות. ים כסף. שוק.

ariev

New member
CCNA

מדבר על עקרונות של נתבים ומתגים, ומלמד על קצה המזלג איך להגדיר ציוד סיסקו (ברמה מאוד בסיסית). אני ממליץ שתקנה את הספר במקום ללכת לקורס שלם. אם תראה שזה לא מספיק תמיד אפשר ללכת לקורס. http://www.amazon.com/gp/product/0782143911/sr=8-1/qid=1155813117/ref=pd_bbs_1/102-4878244-2363317?ie=UTF8

H N 1

New member
המממ...

הבנאדם לא יודע להבדיל בין סיסקו למרק עוף, לא מסוגל להכנס לאתר של סיסקו ולהבין במה הם עוסקים ואתה חושב שהוא יוכל ללמוד לבד ל CCNA ?? אל תהיה תמים

redrider

New member
קודם כל תודה רבה

אתה הבן אדם הראשון שאשכרה ענה לי על שאלה בלי להתחכם ובלי לזיין לי את השכל תסלח לי על הביטוי. אני יודע מצוין לקרוא מה כתוב באתר אבל עניין אותי לשמוע חוות דעת של אנשים שעברו קורס כזה או יודעים עליו ממבט אישי. לא מעניין אותי לדעת מה חושבים כמה פוצים על צורת החשיבה שלי כבודם במקומו מונח (שימצאו את המקום). אני מאוד אודה לך אם תענה על השאלה השניה שלי בנוגע להיבטים התעסוקתיים של הקורס. למיטב ידיעתי MCSE לא שווה הרבה מבחינה תעסוקתית ולכן סיקרן אותי כל העניין.

ariev

New member
CCNA לכשעצמו לא ימצא לך עבודה

זאת הסמכה ראשונית, ולא תייחד אותך באופן משמעותי. כמו כל מקצוע ניסיון ניסיון ניסיון! אבל אם אתה לגמרי לא בעסק, זאת התחלה לא רעה. לדעתי יש הרבה פחות אנשי תקשורת מאשר אנשי system, והדרישה בשוק נוטה יותר לכיוון התקשורת. מצד שני קשה לצבור ניסיון. זאת בעיה קלאסית של ביצה ותרנגולת. בקיצור - ללמוד זה אף פעם לא רע, כך שאם תוכל לעבור CCNA ולהמשיך ללמוד הלאה לכיוון CCNP/CCIP זה בטוח ייתן לך סיכוי טוב לעבודה בתחום. CCNA לבדו הוא לא "מציאה גדולה"

למעלה