שלום לכולם

שלום לכולם

אולי אתם תוכלו לעזור לי הבן שלי בן 5 וחצי, לא אוהב לאכול בשר לפעמים הוא מוכן לאכול שניצל מוכן או קצת נקניק מעבר לזה לא מוכן לגעת בשום דבר כולל ביצים כבר אין לי מושג מה לתת לו לאכול למישהו יש רעיון מה עושים עם ילד סרבן ??

שלום בולבולית חמודה

כנסי למאמרים - אוכל לקטנטנים או לקישורים - אוכל לתינוקות. חוצמיזה עוד מעט יבואו לעזרה כל האמהות. יום נעים

ady18

Well-known member
רעיונות

ספגטי בולנוז עם בשר טחון מעולה מאפה בשר בסגנון פאי רועים מצוין כבדים קציצות טונה שזה עשיר בברזל מצוין של פירגה מבחינת ביצים אפשר כול מיני שקשוקה לביבות בננה שוקולד תות בעונה לביבות גבינה יש כול מסוגים במאמרים חבתיות עם גבינה קוטג צהובה תפוח אדמה אפשרי ירק בפנים לא חסר

ady18

Well-known member
עוד רעיונות

שווארמה במחבת רצועות נודלס עם קוביות חזה עוף ותיבול עוף בתנור מקווה שעזרתי

Y A E L I 37

New member
גם שי שלי בן 5 וחצי סרבן בשר

אבללללללל---------------------------- הוא אוהב שניצלים שניצלונים קציצות ברוטב עגבניות עם קוסקוס ומרק ירקות עם כנפיים בחורף אני מכינה לו מרק עדשים [כתחילף לבשר] ועשיר בברזל והוא מת על זה.... אם תרצי מתכונים כיתבי לי ואתן לך.

תודה יעלי

הלוואי והוא היה אוהב את הדברים האלו שניצלים הוא מוכן רק לפעמים ולא כאלו שאני עושה בבית אלא רק של מאמא עוף קציצות ? כנפיים ? עדשים ? זה יחזור למטבח בדיוק כמו שזה יצא ממנו הוא לא נוגע בכלום כמעט שלא נדבר על ירקות הירק היחידי זה מלפפון ובכל זאת ? למישהו יש רעיון ???

סרבן בשר

להכניס למאכלים ביצים סמויות.כמו בפנקייס ,חביתיות,להכין לחם מטוגן עם ביצה שלמה ועל לפזר מייפל,דבש או סוכר. להכין עוגת גבינה קטנה עם יותר ביצים.אם תרצי עוד רעיונות תגידי.מלבד זה הייתי ממליצה ללכת לדיאטנית.לעשות לו בדיקות דם למחסני ברזל וb 12 והמוגלובין.שימי לב:מחסני ברזל ,לא ברזל רגיל

ady18

Well-known member
רעיונות

שווארמה מוקפצת במחבת עוף בגריל נתחי עוף בסגנון סיני ספגטי בולנוז עם בשר טחון מעולה מאפה בשר בסגנון פאי רועים מצוין כבדים קציצות טונה שזה עשיר בברזל מצוין של פירגה מבחינת ביצים אפשר כול מיני שקשוקה לביבות בננה שוקולד תות בעונה לביבות גבינה יש כול מסוגים במאמרים חבתיות עם גבינה קוטג צהובה תפוח אדמה אפשרי ירק בפנים לא חסר

תודה רבה לך

דווקא לחם מטוגן נהיה להיט אצלנו שמה לו על זה דבש והוא אוכל 2 פרוסות בכייף אבל מן הסתם זה לא תחליף לארוחת צהריים את זה אני מכינה לו בבוקר או בערב אשמח לעוד רעיונות יכולה לומר שדגני בוקר הוא אוהב מאד וגם מוצרי חלב - גבינה לבנה, מלוחה ומעדנים אבל כל מה שקשור "באוכל אמיתי" אין עם מי לדבר אפילו צ'יפס הוא לא אוהב פסטה דווקא הולכת אבל אם אני עושה בולונז הוא מפריד לי את הגושים, גם אם הם פיצפונים

ady18

Well-known member
אבל

מוקפץ שווארמה עוף בגריל לא הולך גם?

ady18

Well-known member
וקציצות טונה\פירגה ממש מצוינות כדאי

לנסות

ady18

Well-known member
מתכונים שכדאי לך לנסות

קנולני\גיל חובב קנלוני בשר החומרים הדרושים: 8-12 צינורות קנלוני מבושלים במים רותחים לפי הוראות היצרן למילוי: 250 גרם בשר בקר טחון 1 שורש סלרי מגורר 1 בצל מגורר חצי כוס פטרוזיליה קצוצה 4 שיני שום קצוצות 2 גזרים מגוררים רבע כוס סולת חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות שמן לטיגון לרוטב: 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות 1 כף אבקת מרק עוף שליש כוס מים רותחים אופן ההכנה: 1. מכינים את המילוי: מזהיבים את הבצל בשמן. מוסיפים את הסלרי, הגזרים והשום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא ממשנה צבע. מוסיפים את יתר החומרים ומסירים מהאש. 2. ממלאים את צינורות הקנלוני בתערובת הבשר ומניחים בתבנית אפיה. 3. ממיסים את אבקת המרק במים הרותחים. מערבבים עם העגבניות ויוצקים לתבנית. 4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כחמישים דקות עד שהרוטב סמיך והבשר רך. אם תוכן התבנית מלא נוזלים, מסירים כיסוי ואופים עוד עשר דקות. פאי רועים ניקי בפאי רועים משודרג מאת: ניקי בו 25/02/06 | 10:46 פאי רועים משודרג- ניקי ב מצרכים: חצי קילו בשר טחון 1 בצל קצוץ 2 קופסאות רסק עגבניות למלא מים בשתי הקופסאות הריקות 1 כף וחצי סוכר 1 כף אבקת מרק מל"פ 4 פלפלים חתוכים לקוביות 4 בטטות 1 תפוח אדמה 1 חבילת פטריות אופן ההכנה: להרתיח מים ולשים את הבטטות ותפוח האדמה. לטגן את הבצל , להוסיף את הבשר הטחון, לפורר ולטגן עד שנעלמים כל הנוזלים. להוסיף את הרסק, מים, סוכר , תבלינים. להוריד מהאש. לשטח את הבשר בתבנית בינונית. לטגן את הפלפלים , לשטח על שכבת הבשר. למעוך לפירה את הבטטות ותפוח האדמה לתבל במל"פ ואבקת מרק. לטגן את הפטריות, להוסיף לפירה. לשטח את הפירה על שכבת הפלפלים. להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני. 45 דקות. כדורי בשר מתקתקים: פירגה להכין בלילת קציצות: רכיבים: חצי קילו בשר טחון עוף בצל אחד קטן מגורר 2-3 כפות סולת מלח ופלפל שחור כף קטשופ ביצה אופן ההכנה: לערבב ולהכין קציצות קטנות. ולשמור במקרר עד להכנת הרוטב. רוטב: לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב. להוסיף 2 כפות סילאן כף פפריקה מתוקה כף אבקת מרק עוף כף או שתיים קטשופ להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב. להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל. אופן הכנת הקציצות: להכניס את הקציצות בלי טיגון - ולהנמיך להבה. לבשל כ- 35 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מעט. קציצות עוף וגזר החומרים הדרושים: חצי ק"ג עוף טחון 4 גזרים מגוררים דק וסחוטים 1 בצל גדול מגורר וסחוט 3 שיני שום מעוכות חצי כוס שמיר קצוץ חצי כוס סולת מלח ופלפל שחור גרוס עוד סולת לגלגול הקציצות 1 ביצה טרופה שמן לטיגון לבישול: 800 גרם עגבניות מרוסקות 1 כוס מים רותחים 10 שיני שום קלופות וחצויות 5 גזרים קלופים ופרוסים גס אופן ההכנה: 1. יוצרים תערובת אחידה מהעוף, הגזר, הבצל, השום, השמיר וחצי כוס סולת. מתבלים במלח ופלפל. 2. מגלגלים את הקציצות בביצה ובסולת. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על מגבות נייר להספגת עודפי שומן. 3. מבשלים בעגבניות, מים רותחים, שיני שום חצויות ופרוסות גזר: מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים חצי שעה. 4. מגישים עם אורז. מתכון: עוף ופתיתים ברוטב עגבניות רכיבים: בצל קצוץ ‏6 שוקיים ‏2 קופסאות רסק עגבניות ‏5 קופסאות הרסק מלאות מים חצי כפית סוכר ‏1 כף אבקת מרק מלח (אם צריך), תבלינים אחרים פתיתים "פרפלך" (עשיתי את זה פתיתים "קוסקוס" וגם התקבל טוב) אופן הכנה: מטגנים את הבצל, מוציאים לכלי ומטגנים את השוקיים. לחוד מרתיחים את חומרי הרוטב, ולאחר הרתיחה מבשלים מספר דקות על אש נמוכה. בסיר נוסף מכינים את הפרפלך (בלי מלח, רק במים). לאחר טיגון הבצל והשוקיים מכניסים לסיר הרוטב, מרתיחים ומבשלים כשעה על אש נמוכה. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הפרפלך המבושלים, והרי לכם עוף ברוטב עגבניות ופסטה ברוטב עגבניות ביחד!! הערות: עשיתי את זה ויצא מאוד טעים. העוף מתקבל ממש ממש רך ועסיסי מקור המתכון: אתר לול הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 עוף עם אורז ופטריות בתנור- ניקי ב 2 בטטות חתוכות לעיגולים 2 בצלים חתוכים לפרוסות 1 קופסת פטריות חתוכות/טריות חלקי עוף 1.5 כוס מים מעט שמן מכינים את האורז בחצי מתהליך הבישול כוס אורז 2 כוסות מים 2 גזרים מגוררים 1 חציל קלוף וחתוך לקוביות 1 בצל בינוני קצוץ 1 קופסת רסק עגבניות 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית סוכר( או לפי הטעם) כף אבקת מרק עוף מלח , פלפל מעט שמן תבלינים לעוף: שמן זית 2 כפיות פפריקה שום כתוש כמון מלח, פלפל, אבקת מרק עוף אופן ההכנה: להשרות את העוף כחצי שעה בתבלינים להדליק את התנור , חום בינוני. מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את קוביות החציל, מטגנים כ3-4 ד' עד שהחציל מתרכך, מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים במשך 3-5 ד'. מוסיפים את האורז ואת המים , רסק עגבניות, פפריקה מתוקה , כף מרק עוף, מלח, פלפל , סוכר, לערבב ולתקן טעמים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. סוגרים עם מכסה ל10 ד' אחרי 10 ד' מכבים את האש. מטגנים את פרוסות הבצלים עם הפטריות מורחים בתבנית אפיה מעט שמן מרפדים את התבנית בשכבת עיגולי הבטטות מוסיפים את האורז שעשינו ומפזרים אותו על הבטטות. על האורז מפזרים את הפטריות שמטוגנות עם בצל מפזרים למעלה את חלקי העוף מוסיפים כוס וחצי מים. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כשעה לערך מורידים את הנייר והכסף, וממשיכים עד שהעוף מקבל צבע. בתאבון מקור המתכון: ניקי ב

בולבולית לגבי סרבן הבשר

הבן שלי לא אכל בשר עד גיל 8 תפוחי אדמה וביצים לא טעם עד גיל 6. אם הוא אוהב דברי חלב:קציצות גבינה עם ביצים. לזניה צמחונית קציצות תירס. מה לגבי גזר?אם הוא אוהב תכיני לו קציצות גזר או עוגת גזר עם קמח מלא.תעברי לפסטות מקמח מלא.תתני לו לחם מקמחים איכותיים. את כל הקציצות תכיני בכמויות מרוכזות וקטנות.ז"א על כל 2 קציצות ביצה.שהכל יהיה מרוכז משום שהכמויות שלו קטנות.אם הוא אוהב אגוזים,ניתן לטחון ולהכניס לכל המאכלים.גם לקציצות גבינה.תקני לו גבינת עיזים.עדיף כמויות קטנות ואיכותי. גבינות עיזים ניתן להכניס לקציצות או בטוסטים.אגב את הלחם המטוגן אני הכנתי לבן שלי עם גבינה צהובה או גבינת עיזים ולא בצורה המתוקה,כך שזה יכול להפוך לארוחת צהרים מזינה.פשוט מלח במקום סוכר ולמעלה לפזר גבינה מגוררת. אם את רוצה עוד רעיונות,תשרקי.בהצלחה.

bigjack

New member
גם הבן הקטן שלי "סרבן" בשר וביצים

הוא חי לפי תקופות שבהן הוא אוכל מאכל מסויים לאורך תקופה שיכולה להימשך כמה חודשים....... בין הדברים שנאכלים יש: שניצל תוצרת בית, המבורגר קנוי שנאפה בבית (חס וחלילה לא במקדונלדס וכו'
) והטרנד העכשוי הוא נקניקיות. בכל תקופה כזו הוא אפילו לא מוכן לשמוע על גיוון במאכל כלשהו שנאכל על ידו בתקופה הקודמת
לעיתים נדירות הוא אוכל אורז לבן או ספגטי עם קטשופ וצ'יפס כרגע הוא מוכן לאכול תמיד אבל גם רק מה שאני מכין בבית ולא ממסעדה או ג'אנקייה . מהיום שנולד הוא לא אכל ביצה בשום צורה שהיא, ואפילו פיצות שהן חביבות הילדים הוא לא אוכל
הוא אוכל גבינה לבנה ושותה גביע אשל כמעט כל יום מהירקות הוא אוכל מלפפונים כמו פיצוחים ובשאר ירקות ופירות הוא לא נוגע אבל.......הוא כבר בן 9 והוא בריא ורזה....הבדיקות שלו תקינות.......כך שאחרי כמה שנים של מלחמות ותחנונים עזבנו אותו לנפשו...תאמינו לי שיש דברים יותר גרועים....תנו לילד לאכול מה שהוא אוהב רק תמיד להמשיך ולנסות בלי לחץ לתת לו לטעום דברים חדשים....ואם הוא לא מוכן אז לא צריך. אצלנו התרגלנו כבר שאין מה ללכת איתו למסעדה כי שנחזור הביתה נצטרך להכין לו לאכול. לפני כמה חודשים היינו באילת במלון שכולל הכל ובחדר האוכל נתנו לו לבחור לעצמו מה שבא לו והוא עשה את זה בידיעה שזה מה שיש לאכול ......הוא הסתדר לבד מצויין. לקחת הכל בקלות ולא להילחץ.

limim

New member
כמה אפשרויות: 'שניצל' עם תירס

מתכון: 'שניצל' עם תירס רכיבים: 700 ג´ חזה עוף טחון או קצוץ דק 2 ביצים 2 קופסאות תירס מסוננות 4-5 כפות קמח/פירורי לחם אופן הכנה: מועכים מעט את גרגרי התירס (אפשר לרסק המעבד מזון ב 2-3 פולסים) מערבבים את כל החומרים לתערובת רכה ויציבה. 3 דרכים לאופן ההכנה: לשניצלים רכים לטגן את התערובת איך שהיא, לשים כף מהתערובת במחבת, לשטח מעט ולטגן משני הצדדים. לשניצלים פריכים, להעביר כף גדושה מהתערובת למשטח עם פירורי לחם (השתמשתי במתובלים), לגלגל בפירורי לחם, להדק וליצור קציצות שטוחות, לטגן. גרסא אפויה -מגלגלים בפירורי לחם, מסדרים על נילון נצמד, מכסים ומקפיאים. אח"כ אופים בטוסטר/בתנור ישר מהמקפיא, מורחים מעט שמן עם מברשת אפיה ואופים בתנור מחומם ל-200 מע' עד שמזהיב. הערות: מקור המתכון: פורום בישול לילדים-מאיה 72 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
מתכון: קציצות בשר של הקוסמטיקאית

מתכון: קציצות בשר של הקוסמטיקאית רכיבים: חצי קילו בשר טחון 4 כפות שמן רגיל 4 כפות קמח (אפשר גם קמח מרמולייט במקום) 2 ביצים שקית א. אפיה פטרוזיליה קצוצה ½ כוס מים מלח, פלפל, א. שום אופן הכנה: לערבב הכל, להניח לשעתיים בצד, לחמם שמן במחבת ובעזרת כף לשים קציצות בשמן, לטגן מכל צד להשחמה. קציצות מעולות, מאוד עסיסיות. לדעתי, אפשר להוסיף לתערובת בצל מטוגן, אבל גם בלי זה ממש מוצלח. הערות: עשיתי את הקציצות האלה עם בשר עוף. השארתי אותן לילה שלם במקרר ולמחרת טיגנתי. הן יצאו מאוד תפוחות, רכות וטעימות. חוץ מזה שהן כמעט לא תפסו שמן. איתי מאוד אהב אותן מקור המתכון: יעל מוינה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

RUTHIE1

New member
אם הבעיה היא חלבון אז יש לי רעיון

לביבות גבינה שהבן הסרבן שלי טורף...חלבון בדרך האחורית... יש לי ילד אוטיסט בן 10.5, בעייתי עם אוכל. את הלביבות האלה הוא מוכן לאכול בוקר צהרים וערב...יש בהן גבינה לבנה וביצים - מקור מעולה לחלבון. לביבות גבינה של איריס - משופצות 750 ג' גבינה לבנה 5% (ניתן להשתמש בגבינת השף הלבן לאפיה) 4-5 ביצים 10 כפות סוכר 6 כפות קמח תופח 8 כפות קמח רגיל קליפת לימון מגורדת (לא חובה, אצלנו אוהבים) תמצית וניל מערבבים את החומרים לבלילה, נותנים לעמוד כמה שעות במקרר (לא חובה אבל משפר) ומטגנים לביבות. הערה:לטיגון- אני מכינה לי בקערית 2 כפות (כן, רק 2 כפות) שמן , ולפני כל "נגלה" של לביבות מנגבת את המחבת (טפלון טובה כמובן) בנייר סופג ספוג בשמן. בד"כ עוד נשאר לי כחצי כף שמן...

ady18

Well-known member
מתכונים לביצים

פשטידת גבינת תפוזים מתוקה רכיבים: 1 חבילת גבינה 500 ג' 1 כוס קמח תופח 3/4 כוס סוכר 1 סוכר וניל חצי כוס מיץ תפוזים 2 כפות אינסטנט וניל. 2 ביצים אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. 45 – 50 דקות עד שמזהיב הערות: תבנית גודל 20X29 אפשר להגיש אותה בתור עוגת גבינה. להגיש קר אפשר להגיש עם סירופ מייפל, דבש, סירופ שוקולד פשטידה נהדרת לילדים חוסלה תוך כמה דקות. לביבות שוקולד - ניקי ב נהדרות לילדים. מצרכים: 1 מעדן דני שוקולד (125 ג') 2 כפות גדושות גבינה 4 כפות קמח 4-5 כפות סוכר 1 ביצה אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים. להעזר בכפית ולהניח ערימות קטנות במחבת. לטגן משני הצדדים . הערות: 28 לביבות. להגיש עם איזה סירופ שאוהבים. שוקולד , מייפל. מקור המתכון: ניקי ב לביבות ספגטי מלוחות 28/03/2006 פירגה ו הדפס מאמר 20 לביבות גדולות. 250 גרם ספגטי דק מספר 6 שבור לשניים מבושל לפי ההוראות---שטוף. מוסיפים לקערה עם הספגטי המבושל גם: 3 ביצים 3 כפות גדושות גבינה לבנה 5% חצי כוס קמח רגיל בצל אחד קטן קצוץ דק כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה מיכל ביו יוגורט רזה מלח פלפל שחור אני הוספתי גם כוס וחצי גרגרי חומוס שבושלו מראש--שלמים. אבל בהחלט לא חובה. לערבב ולהכין לביבות מטוגנות ומושחמות מ-2 הצדדים. ניתן לטגן במעט מאד שמן-על מחבת טפלון\רגילה ניתן להקפאה ולהוציא לחימום באובן או בתנור. את יכולה לשלב גם גבינה צהובה מגוררת לביבות ספגטי מתוקות 06/03/2006 פירגה. ו הדפס מאמר 20 לביבות גדולות 250 גרם ספגטי דק מספר 6 שבור לשניים מבושל לפי ההוראות-שטוף. מוסיפים לקערה עם הספגטי המבושל גם: 2 ביצים 2 כפות סוכר 3 כפות גדושות גבינה לבנה 5% כף גדושה סילאן כפית מלאה קינמון כוס קמח רגיל הוספתי כוס צימוקים. אפשר לגוון במקום צימוקים ---בפירות יבשים חתוכים ואגוזים. לערבב ולהכין לביבות מטוגנות ומושחמות מ-2 הצדדים. ניתן להקפאה ולהוציא לחימום באובן או בתנור. קריספי וטעים. מומלץ. ויש בחיפוש לביבות בננה שמומלצת ממש יוצאות כמו פנקיק

DUKASIT

New member
גם הבת שלי סרבנית לא קטנה

פשוט אני מצפה לה הכל עם המון קטשופ וככה זה עובר.

למעלה