שלום לכולם..

SouPn

New member
שלום לכולם..

הייתי רוצה לקבל קצת פרטים על הלהקה ועם איזה אלבומים/שירים אתם ממליצים להתחיל.. תודה..

YOasis

New member
שלום שלום!

איזה פרטים בדיוק!? אז הלהקה מורכבת מליאם (סולן) ונואל (גיטרה, כותב שירים ראשי, שר בעצמו ועושה קולות רקע) שהם האחים שבלעדיהם אין אואזיס. הלהקה השתנתה במשך השנים והחילפה את ההרכב שלה. בהתחלה היו כמה אנשים לא ידועים יחד עם פול [גוויגסי] מקגוויגן (באס), פול [בונהאד] את'ורס, טוני מקארול ואיזה כריס אחד בתפקיד הסולן. גוויגס שהיה חבר של ליאם שאל אותו אם בא לו להצטרף ללהקה (שהייתה נקראת אז Rain על שם השיר של הביטלס) והוא הסכים. הלהקה שינתה את השם לאואזיס במהרה, על שם שנראה על איזה פוסטר של נואל בחדר המשותף שהיה לו עם ליאם. פוסטר של האינספיריאל קארפטס נראה לי. להקה שנואל עבד איתם. אחר כך נואל הצטרף ואואזיס הורכבה מנואל, ליאם, גוויגס, בונהאד (גיטרת קצב) וטוני (תופים). נואל הצטרף כמובן בתנאים מסויימים (נו, זה נואל) וקיבל את כל ההחלטות לגבי הלהקה, את הניהול שלה ואת תפקיד כותב השירים שלה. אחרי זמן קצר טוני הועף מסיבות כל שהן (בעיקר מפני שהוא לא היה מתופף טוב והוא הרס להם די הרבה... למרות שיש קטעי תיפוף ממש חמודים שלו לדעתי). הצטרף אלן וויט והחליף את טוני על התופים. הוא לדעתי המתופף שעשה הכי טוב לאואזיס... אני ממש אוהבת אותו. אחר כך בונהאד עזב את הלהקה מסיבות משפחתיות וגוויגסי בעקבותיו. את האלבום הרביעי Standing on the Shoulder of Giants הלהקה כבר הקליטה בלעדיהם. אחרי צאת האלבום הצטרפו ללהקה גאם ארצ'ר על הגיטרה (אפשר לראות אותו מנגן בקליפ Go Let It Out ללא ליווי של נואל, שניגן שם בבאס. למרות שזה קליפ והכל מוקלט אבל זה עדיין מגניב קצת P:) ואנדי בל על גיטרה בס. באלבום החמישי, Heathen Chemistry , אנדי וגאם כבר לוקחים חלק משמעותי יותר כהרכב ומוסיפים לאלבום כל אחד שיר אחד משלו. אלן ווייט הועף מהלהקה אחרי שמועות שנפוצו כי הוא הדליף לעולם מהאלבום Heathen Chemistry. מי שהחיליף אותו באלבום הבא, Don't Believe the Truth , הוא זק סטרקי (הבן של..) שלוקח לידיו את המקלות ומתופף בכל שירי האלבום חוץ מ'מאקי פינגרס'. האלבום המומלץ ביותר של אואזיס להתחלה הוא כמובן- Definitely Maybe. האלבום הכי אואזיסי שיש, הכי טרי והכי יפה לדעתי. אני גם אוהבת את The Mastrplan, למרות שהוא לא בדיוק אלבום אולפן אבל מאוד כיף לשמוע אותו. יש בו המון מהאואזיסיות. הרבה אוהבים את (What's the Story) Morning Glory? כי הוא נותן את אואזיס בצורה הכי... איך לקרוא לזה "זוהרת"?! ויש שם מהקלאסיקות היותר גדולות של הלהקה. תהנה, וברוך הבא(?!).

sok777

New member
היי!

אממ.. יונת אמרה כבר כמעט הכל. מומלץ להתחיל מהאלבום הראשון. דפנטלי מייבי. עיקרון כל האלבומים יפים כאשר ה4 (שיצא ב2000) הוא רגוע ושקט בהרבה יותר. ליאם כותב גם שירים.. אבל זה לא ממש הכשרון שלו.. הוא סולן גדול. נואל הוא אחיו הגדול ויש לשניהם עוד אח בכור ששמו פול. אבא שלהם היה אלכוהוליסט והם עזבו אותו עם אמם ב86.. נואל וליאם, כמו בריטים טובים, גם אוהבים לשתות אך נואל הוא הרבה יותר מוסרי, שלו, רגוע ובוגר. ליאם הוא הבחור הרע.. משתכר לפני הופעות, לוקח סמים ומתחיל קטטות עם מי שרק בא לו. אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות..
סער

SouPn

New member
תודה תודה..

תודה על המידע וקבלת הפנים אני אתחיל לשמוע..

למעלה