שלום לכולם

1פביולה

New member
שלום לכולם

שלום אני גולשת בעיקר בפורום PDD , גם שם מדברים על כל נושא דיאטה ללא גלוטן וקזאין GFCF ויש המדווחים על התקדמות של הילדים בשפה קשר עין ועוד . יש לי מספר שאלות : קראתי כאן על אנשים שגילו להם צליאק בגיל מבוגר איך זה יכול להיות ? איך גילו פתאום ? האם צליאק יכולה להופיע משום מקום באמצע החיים ? והכי חשוב מבחינתי עשיתי לילד שלי שאגב הוא בגיל שבע בדיקה בקופת חולים בדיקה בסיסית לצליאק ונאמר שהוא לא רגיש לגלוטן אך יחד עם זאת בכל פעם שהוא אוכל פיתות עוגות וכו נראה כאילו שהבטן שלו מתנפחת קצת נראה שהוא לא חש בטוב רק שקשה להבחין שכן הוא לא מדבר כל כך מה לדעתכם אני אמורה לבקש מהרופא לבדוק אם בכלל . תודה פאבי

noosh 19

New member
אכן כן

לי צליאק התפרץ בצבא (לחץ) יש אנשים שגם בגיל מבוגר זה מתפרץ, יש המון סיבות שגם לא תמיד יש תשובות עליהם. בקשר לילדך, אני שמעתי על הרבה אנשים שגלוטן עושה להם רע, למרות שהם עברו את כל הבדיקות ולא גילו להם צליאק, כדי להתייעץ עם גסטרו, ופשוט לא לאכול מה שלא עושה לילד טוב

רופא המשפחה שלי אמר משהו חכם

עדיף תמיד להקשיב קודם כל לגוף ולא למעבדה. המעבדה אומרת שהוא לא רגיש לגלוטן אבל הגוף שלו מגיב רע וזה מה שמשנה.

noosh 19

New member
../images/Emo45.gif זה בדיוק כמו

שמוצרי חלב עושים לי ממש לחה, אני לא מסוגלת יותר עם הלחות האלו ואחרי מוצרי חלב אני מתחרטת על הרגע שאכלתי משהו חלבי, והבדיקה שעשו לי ללקטוז יצאה תקינה לחלוטין, אז מה אני אוכל מוצרי חלב וימשיכו לי הלחות? לא. אני אוכל פחות דברים שיגרמו לי ללחות והתשדל לאכול מוצרי סידן אחרים, כמו טחינה וכו'..

daniela21

New member
כשאני עשיתי את הבדיקה ללקטוז

בשעה הראשונה הכל היה תקין (הבדיקה נמשכת 3 שעות). האחות במעבדה אמרה לי שסביר להניח שאם לא היה כלום בשעה הראשונה, אז אין לי אי סבילות ללקטוז (ומוזר, כי בד"כ חלב משפיע עלי ישר.. בבתחילת הבדיקה הרגשתי טוב). אמרתי לאחות שאין סיכוי שאני לא רגישה לחלב ואז היא התחילה לשער שאולי מדובר באלרגיה (למרות שאני ידעתי בודאות שאני לא אלרגית לחלב וגם ערכו לי בדיקת אלרגיה). מה שכן, אמרתי לעצמי שלא משנה מה, אם חלב עושה לי לא טוב, אני פשוט אמנע ממנו. ואז קראו לי לנשוף שוב לבלון וערך המימן זינק ונשלחתי הביתה עם תשובה חיובית אז בדרך התחיל כל הבלאגן בבטן.. בקיצור, הכי טוב להקשיב לגוף ובמקרה שלך, אם התגובה שלך לחלב זה ליחה, אולי באמת מדובר באלרגיה, זו גם ההבדלה בין אי סבילות לאלרגיה: אלרגיה לחלב יותר נדירה וכוללת גם קשיי נשימה, ליחה ואפילו פריחות, אי סבילות ללקטוז מתבטא רק במערכת העיכול.

noosh 19

New member
כן צודקת

יש אבל טיפה אולי פריכות לפעמים, כנראה זה באמת רק האלרגיות ויש כדור שנתנו לי שמאוד עוזר לי, רק חבל שהוא כדור מעייף שאני צריכה לקחת בבוקר וכל הבוקר שלי עייף 0-:

נטלי22

New member
אולי תבקשו לחזור על הבדיקה? אולי

תבקשו לנסות שיטה אחרת של בדיקה? בד"כ הבדיקה הבסיסית של קופ"ח מסתמכת על נוגדני IGA, ואם יש בגוף חסר ב-IGA - לא יאתרו את נוגדני הצליאק אפילו אם הם קיימים. חשוב לבדוק אם ה-IGA שלו חיובי או לא. בנוסף - אפשר לבקש הפנייה לגסטראנטרולוג ילדים של הקופה, לתאר את המצב, ואולי יחליטו לעשות לו ביופסיה למרות הסרולוגיה השלילית, כי בדיקות הדם אינן מדוייקות במאה אחוז, וכבר קרו מקרים של צליאק שלא התגלה בבדיקות דם. תרגישו טוב

limim

New member
גם אני גולשת בפורום שהזכרת..

אצלי איבחנו צליאק לפני כשנה וחצי, בגיל 34. איך יכול להיות? שאלה טובה מאוד במקרה שלי: בתור ילדה הייתי מאוד קטנה, עם התפתחות מאוחרת. בתור ילדה קטנה הייתי רזה מאוד, עם בטן נפוחה. בדיעבד נסתבר לי שאלו יכולים להיות מאפיינים שמדליקים נורה אדומה. מילדות הייתי במעקב גסטרולוגי. במשך השנים העליתי במשקל, אבל עדיין הייתי נפוחה בבטן ושום דיאטה לא עזרה לי. במשך כל השנים האחרונות התלוננתי על כאבי בטן, עייפות גדולה, כאבי ראש ועוד. הייתי הולכת לשירותים 5-6 פעמים ביום ואף רופא לא חשב שזה חריג... כשהייתי מתלוננת על כאבי בטן, הרופאים אמרו לי שאני "צריכה להירגע" ושזה הכל "בראש שלי"... עד שנפלתי על רופאת משפחה שאמרה לי "אני לוקחת אותך בתור פרויקט" ושלחה אותי לבדיקות הרלוונטיות ואז נסתבר שאני צליאקית. בדיעבד, אחרי שאובחנתי והתחלתי להקפיד על דיאטה, פתאום המשקל נשאר קבוע והבטן פחות נפוחה. אני גם יותר מלאת אנרגיות ופחות חולנית. אולי תבקשי הפנייה לביופסיה עבור הבן שלך, ככה לפחות תהיי רגועה יותר ואני מסכימה עם מה שכתבו לך: אם נראה לך שזה לא עושה לו טוב, אולי כדאי להפחית או להוריד ולראות איך זה משפיע..

כמו שכתבוו לך פה, מומלץ להתייעץ

עם רופא גאסטרו. אגב איזו בדיקת הוגדנים נעשתה בקופ"ח? לא תמיד הבדיקות אמינות במאת האחוזים. והאם יכול להיות שהבעיה היא קמח לבן שיש בעוגות ופיתות ועם דברים מקמח מלא אין בעיה?

למעלה