שלום לכולם...

ב ד

New member
שלום לכולם...

אני חדשה כאן.. קראתי קצת בזמן האחרון פה.. רציתי לשאול אותכן שאלה- במשך תקופה מאוד ארוכה ממש התנגדתי לגלולות ועשיתי הכל כדי להימנע מהן (אך גם להיות כמה שיותר אחראית...). העניין הוא שבמשך כמה שנים יש לי מחזור לא סדיר ותופעה של אקנה (אבל לא על הפנים..). התחלתי טיפול הומאופטי שקצת עוזר בעיקר לסדר את המחזור אבל לא בשאר התופעות (כאבי מחזור מטורפים אקנה ובלה בלה..) בקיצור הייתי אצל גניקולוגית והיא אמרה שיש לי שחלות פוליציסטיות וישר נתנה לי גלולות (יש לגניקולוגים איזושהי קונספירציה עם הגלולות, נכון?!?
). לא רוצה כל כך לקחת אותן אבל אני כבר ממש מתוסכלת מכל האקנה והכאבים של המחזור ושהוא לא סדיר... זה ממש מתסכל אותי- לא מרגישה כבר מושכת, למרות שמטיבעי אני מאוד פתוחה ומשוחררת מבחינה מינית.. יש לכן עצות או רעיונות ? תודה רבה..

היי לך וברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

הנה עוד קצת מידע על אפשרות לא מערבית לטיפול בתופעה. ואשמח לשמוע מדוע את מרגישה לא מושכת בעצם? ולהמשיך לעזור במה שיכולה...

ב ד

New member
תודה רבה :)

תודה על המאמר- הוא באמת אחד מהמפורטים שקראתי, העניין אצלי שיש לי רק חלק מהסימפטומים של השחלות הפוליציסטיות אז זה קצת שונה אצלי (למשל אין לי השמנת יתר ושיעור יתר..) אני לא מרגישה מושכת מכיוון שכל הגב שלי ואזור החזה מכוסים באקנה- וכתמים שנשארו.. כך שאני לא יכולה ללכת עם גופיות (וזה קיץ עכשיו...) כי זה פשוט ממש לא יפה. וכשאני נמצאת עם בחור אני מרגישה קצת חוסר נעימות- כי זה פשוט דבר לא כל כך יפה.. כשהיה לי חבר זה לא שינה כי היחסים שלנו היו מעבר לכמה כתמים יש לי על העור- אבל עדיין זה מה שאני מרגישה..

pain is MY love

New member
אני אומרת

תקחי את הגלולות! ואני לא רופאה ולא מתיימרת להיות אבל אם כבר רופא אומר לך לקחת אז אני במקומך הייתי מקשיבה.. איזה גלולות הוא רשם לך? אני בטוחה שמינון ההורמונים בגלולות הוא לא גבוה מדיי אין להן שום תופעות לוואי קשות והן רק יעזרו לך! הן יסדירו את המחזור, יטפלו באקנה ויקלו על הכאבים אני לא יודעת מה איתך, אבל לי זה נשמע ממש משתלם!

or1311

New member
אני לא מבינה

מה כ"כ רע בגלולות שאת מתאמצת כ"כ להתחמק מהן? אני כבר מעל שנה על גלולות-וחוץ מתופעות לוואי בחודש, חודשיים הראשונים אין בהן שום דבר רע, להיפך-אני יודעת שאני בטוחה יותר. לדעתי את צריכה כן לקחת את הגלולות-בטח ובטח אם הגניקולוגית שלך אמרה.

ב ד

New member
אני מתחמקת מגלולות כי..

הגעתי למצב שבו אני יודעת בדיוק מתי אני מבייצת ואני כל כך מרגישה את הגוף שלי שפתאום לחשוב על לשתק את כל המערכת זה ממש לא נראה לי כמו רעיון קוסם במיוחד.. האמת שאני ממש מקווה שלא יהיו לי תופעות כמו השמנה וכאלה מהגלולות כי זה יהיה ממש מעצבן.. הגניקולוגית רשמה לי- אורטו סיקלן. מישהי יודעת על הגלולות האלה משהו? אני יודעת שבגלל שהם מטפלות בשחלות פוליציסטיות אז יש בהן קצת יותר הורמונים מבגלולות אחרות.

ToryMaster

New member
אוקי

אבל את לא תקחי את הגלולות לנצח הרי, נכון? זו הפסקה לצורכי טיפול.

ב ד

New member
האמת שאני לא יודעת...

הגניקולוגית לא אמרה לכמה זמן זה. פשוט אמרה שהמחזור חייב להיות קבוע אחרת בלה בלה בלה... ורשמה את הגלולות.. העניין הוא שהגלולות לא באמת מטפלות בבעיה אז ברגע שמפסיקים איתן אז הכל חוזר (לפי מה שאני יודעת) , לפי מה שאני הבנתי..

נועם m

New member
הייתה לי בדיוק את אותה הבעיה

הגלולות פשוט עשו קסמים בענין הזה- העור נהיה נקי לגמרי. גם אני כמוך- התביישתי ללכת עם גופיות בגלל כל מיני פצעים קטנים שבעיקר אני שמתי לב אליהם... אבל זה לא משנה את ההרגשה... אני חושבת שבמקרה הזה, הרווח עולה על ההפסד. אני חושבת שיש לי גוף יפה בסך הכל, אבל העניין של הפצעים ממש הטריד אותי, והגלולות פתרו לי את הבעיה לחלוטין. שלא נדבר על כך שהמחזור סוף סוף סדיר. מעבר לכך- אל תשכחי שגלולות הן קודם כל בשביל למנוע הריון. כך שאם יש לך בן זוג, זה בכלל טוב. וכן- כשמפסיקים עם בגלולות, לאחר כמה חוגדישם, כל הבעיות חוזרות (לפחות אצלי זה היה כך). מה עושים? לוקחים אותן שוב.

or1311

New member
גם עם גלולות

את יכולה להגיע למצב הזה, וזה הרבה יותר קל וסדיר. לגלולות יש המון יתרונות, והם עולים על החסרונות. שוב-אם הרופאה ייעצה, אני בעד לקחת את הגלולות. ולא, אני לא מכירה את הסוג הזה.

ב ד

New member
תודה רבה.. :)

אני חושבת שאין ברירה ואני אתחיל לקחת את הגלולות.. הבנתי שברוב המקרים הלא כל כך קשים - כמו אצלי- אחרי הריון ראשון הרבה מהדברים מסתדרים.. אז אני מקווה שעד אז יהיה בסדר. :) תודה לכולן על התגובות.

שגיתא

New member
ב ד אהלן האמת לא החלטה קלה ../images/Emo54.gif

לצערי לא מבינה כלום באקנה מחזור לא סדיר, ומכאבי הבטן אני מתעלמת, האם אקנה לא קשור גם בתזונה
אולי תזונאית כאלה שמבינות גם באלטרנטיבי שינוי תזונתי אולי
יוכל להקל על התופעה אם לא ממש להעלים אותה, בקשר לכתמים וצלקות, אני כבר שנים לא מגלידה טוב, כלומר מאחר ואני לא מחטטת בפצעים אז אין צלקות מעבר לפציעה/פצעון/כוויה עצמם, גיליתי שמשחה בשם למיסיל שהפעולה המקורית שלה היא לרפא שפשפות בעיקר ברגליים, אבל היא מעדנת מאד צלקות אפילו כמעט מעלימה אותן ואני מדברת איתך על צלקות של פתחתי רגל, של כוויות מקרמל תה רותח וכו' לא
.אבל בסופו של דבר את צריכה להגיע להחלטה על מה את הולכת על התחושה הפנימית של הגוף, או על החיצוניות של הגוף ולפי זה לפעול, כי מה לעשות העולם שלנו הוא מאוד ויזואלי, אבל אם את שלמה עם ההחלטה שלך בדרך כלל מה שאת מקרינה ייקלט אצל האנשים הנכונים שרואים אותך כאדם וחברה
ולא את גופך בלבד
בהצלחה שגיתא

למעלה