שלום לכולם

e l l u s h

New member
שלום לכולם

זו ההודעה הראשונה שלי פה. טוב לדעת שיש כזה פורום. התחלתי ללמוד סינית לאחרונה והבעיה העיקרית שלי (כצפוי) היא התרגול. אני לומדת בארץ, כך שאין לי כל כך עם מי להתאמן מעבר לשיעורים. אם יש פה אנשים שמחפשים גם כן לתרגל, אני אשמח.... מעבר לזה, רציתי לשאול את דוברי הסינית פה שגרים בארץ, אם יש להם המלצות לגבי איך ואיפה אפשר להשיג ספרים (בתור התחלה ספרי ילדים) בpin yin, ובנוסף המלצות לגבי רכישת מילון. ועוד דבר אחד אחרון - אני רוצה להתחיל ללמוד לקרוא סינית ולא יודעת איך לגשת לזה. זה ריאלי לנסות ללמוד קריאה לבד? ואם כן, מה הדרך הטובה ביותר? תודה.

happydog23

New member
ברוכה הבאה

אני לא ממש יודע לגבי קניית ספרים בארץ, אבל יש פה כמה אנשים שלומדים עם מורים פרטיים סינים, אז אולי דרכם אפשר... בקשר לקריאה - זה אפשרי, אבל זה מאוד קשה ומתסכל, בטח שבהתחלה, אם לא נמצאים במסגרת. איפה את לומדת? לומדת לבד?

e l l u s h

New member
תודה

כרגע אני עושה קורס בברליץ ולגבי ההמשך אני עוד צריכה להחליט איך ואיפה אני רוצה ללמוד. אני מניחה שזה יהיה עם מורה פרטי. אתה מכיר אולי אתרים טובים באינטרנט שכדאי להזמין דרכם ספרים?

furrball

New member
ברוכה הבאה

אני שולח לך מסר פרטי XD אני אשמח גם לעזור לך עם עניין הקריאה כי אני מאוד אוהב את הכתב. הוא מאתגר, אבל לא קשה כמו שהוא נראה (אפילו שצריך כמה שנים טובות בשביל להשתלט עליו. וכן אפשר ללמוד אותו לבד). אני ברמה די בסיסית עדיין בסינית ומכיר את עקרונות הכתב מיפנית. אגב, הנה קישור לאתר סיני עם ספרי לימוד לילדים. אם תתעלמי מכל הכתב הסיני (חח) ותיכנסי לקישורים בעמודה משמאל (אלה שיש לידם אייקון של דף) אז יש שם ספרים חמודים סרוקים עם פין-יין. הם לא עוזרים בצורה מדהימה (כי בכל אופן זה נועד לסינים) אבל זה גם משהו

Mei11

New member
אני חושבת שעדיף להתחיל ללמוד

בעזרת מורה, לפחות כדי להיכנס לעניינים. גם אם העלות היא כמה שיעורים פרטיים. צריך לראות איך כותבים את סוגי הקוים השונים, ולקבל קצת פידבק כדי לא להתרגל לטעויות מההתחלה. אחת המורות שלי אמרה פעם שדוקא ספרי ילדים הם לא נקודת התחלה טובה לקריאה בסינית, כי יש להם אוצר מילים ייחודי שלא שימושי בהקשרים אחרים. הספר היחידי בעברית ללימוד סינית הוא הספר של ליהי יריב לאור. ויש כמובן את האינטרנט, תעיפי מבט בקישורים שלנו.

stamar

New member
ספר ללימוד סינית

קודם כל בהצלחה.. מאמצך בהחלט ראוי לשבח... יש לי ספר להמליץ לך, על הדקדוק של השפה הסינית, "דקדוק הלשון הסינית המודרנית" של ד"ר ליהי יריב-לאור בהוצאת מאגנס.. בהצלחה!

למעלה