שלום לכולם!

admor

New member
מה שלא ידוע לך זה שיש את הצילום

של המודעה. ככה זה מסלולרי.

polo polo

New member
שלום לך ושלום לכולם!!!..

אז ככה אני בן 17 ןלא דתי כבר הרבה זמן. וזאת פעם ראשונה שאני כותב כאן וזה רק בגלל שאני ממש מזדהה עם מה שאת אומרת. אני מבית חבדי ותמיד יש את זה,הרבי ושוב פעם הרבי ועוד פעם הרבי אמר וככה הרבי עשה וככה וככה,יש בלי סוף. לא פעם ולא פעמיים אבי אמר לי על כל דבר "לשאול את הרבי" באגרות קודש (וזאת למרות שהוא ידע שזה בכלל לא מעניין אותי)ואז מה שהיה יוצא הייתי צריך ללכת לפי זה אם זה שלילי אז שלילי אם חיובי אז חיובי... למה?...כי ככה הרבי "ענה" וזה ממש מעצבן! אתה פותח ספר שיש בו מכתבים שכתבו אותם לפני כמה שנים טובות (בטח לפני שאת ואני נולדנו)והם בכלל מופנים לאנשים ספציפים לא רשום שם לכל עם ישראל או לכל מי שמאמין בזה לפחות אלא רשום שם של בנאדם שביקש ברכה מהרבי והרבי ענה לו מה שענה למה זה צריך לעניין אותי?.. כמובן "כי ככה הרבי אמר" אבל למי הוא אמר? לי? לך?... לא! מה שהוא אמר כולם חייבים ככה זה אצל חב"ד. אני למדתי בת"ת של חבד למדתי בישיבה של חבד הייתי הולך לבית כנסת של חבד ואין מה לעשות ככה זה אצלם הכל סובב סביב הרבי. אני מאחל לך המון הצלחה בדרכך מה שזה לא יהיה דתיה חילוניה העיקר שתהיי מאושרת ושלמה עם זה איפה שלא תהיי.

חב"ד בע"מ

אני דווקא דיי מרוצה מחב"ד לפעמים. בעיקר בארה"ב יצא לי לפגוש כמה נחמדים מהם. בשורה התחתונה ברוב המקרים חרדי הוא חרדי על כל המשתמע מכך (שוביניסטי, גזעני, מתנשא וקצת מרובע) אבל יש מהם נחמדים. בקשר לפולחן הרבי, כך זה אצל רוב החרדים. משתטחים על קברות צדיקים ולא כל כך יודעים לעשות את ההבחנה בין האלוהים המבצע לצדיק המתפלל... לא נורא. הדבר החשוב הוא: שאני מקווה שאת לא מתכוונת "לצאת בשאלה" בגלל בעיות שיש לך עם התפיסה הדתית של חבד. קיימות תפיסות אחרות ביהדות שבהחלט יוכלו למצוא חן בעיניין. סביר לי להניח שהעולם החילוני שונה בהשקפת עולמו מעולמך בשיעור העולה על השוני בין תפיסתך לתפיסה החבדית. כך שקיים חשש שכשתצאי החוצה תתקשי לעכל פולחנים חילוניים תפלים ותרצי לחזור חזרה. מקווה שאת מודעת לצעד שאת מתכוונת לנקוט על כל השלכותיו ושתנהגי בחכמה. ביי בינתיים שבתאי

justchip

New member
לי דווקא היו חוויות אחרות עם חב"ד

בארה"ב ואני ערה לכך שהחוסר סמפטיה שלי אליהם היא כנראה לא מבוססת אבל בכל אופן... הורים שלי התעקשו שאתחתן בחתונה יהודית לכן נכנעתי והסכמתי שרב הבית כנסת שלהם (שהוא כמובן חב"ד בהתחשב בכך שהם תקועים בכל חור) יחתן אותי. איתרע מזלי ויום חתונתי נפל בשבוע הירצייט של הרבי, נראה לי שמיותר לתאר כיצד נראתה החתונה שלי בעקבות כך (אנחנו עומדים מתחת לחופה, הרב לא מפסיק לתת הרצאה על הרבי וכו' ) שלא לדבר על כל הסיוט האחר מסביב. אני כבר לא מאמינה לכל הסיפורים שחב"ד מנסים לקרב ומקבלים את השונה הכל היה צריך להיות בדיוק לפי החלטותיו: הטבעת, הקיטרינג, מי יעמוד מתחת לחופה, כמה סיבובים הוא יעשה ואיזה כיפה ילבש אבא של החתן בקיצור סיוט (ואני סך הכל רציתי להתחתן בעיריה)

אבזץ

New member
טוב... חתונה זה תמיד סיוט.

נצל"ש: חתונה היא מונח עתיק, דתי ובעל שורשים שוביניסטיים, שבמידה מסיימת גם אני שבוי בקסמם איפשהו... בגרסא החילונית, כמובן. די לנישואים בבני אדם!

יש הבדל עצום

בין אנשים ש"ולא כל כך יודעים לעשות את ההבחנה בין האלוהים המבצע לצדיק המתפלל" לבין אלו השטופים בפולחן אישיות מהסוג הכמעט פשיסטי וראיה בצדיק חזות הכל. אין לי זין להכנס לזה עכשיו (הייתי חייבת להכניס מילה גסה. ככה בא לי) רבות נכתב כאן ובמקומות אחרים על ההבדלים בין החרדים לחב"דניקים. אבל אם נוח לך לחשוב ככה. תהנה. כמאמר להקת סינרגיה "הם לא יבינו מה היה שם"

polo polo

New member
אני לא חושב ככה....

אני יודע טוב מאוד מה זה חבד. אני לא אחד שבא מבחוץ ואומר לך הם ככה וככה. אני הייתי חבדניק אז ככה שאף אחד לא יכול לבוא ולאמר לי שמה שראיתי הוא לא נכון. אולי את לא ראית את הדברים שאני ראיתי.

polo polo

New member
אולי את תגידי לי...

מה מהדברים שאמרתי לא נכונים? את צודקת בזה שיש הבדל בין אלו שיודעים להבדיל לאלו שלא.

טוב נו.

הלא נכון שלי התייחס למה ששבתאי אמר ולא לדברים שאתה אמרת שאיתם אני מסכימה בכל לב. אל תדאג, אט אט תרכוש את אומנות קריאת השירשורים

polo polo

New member
חחח לא שמתי לב...

אל תדאגי אני יודע לקרוא שירשורים פשוט לא שמתי לב

למעלה