שלום לכולם!

מרקרית

New member
שלום לכולם!

אני בת 17 ומתכוונת לצאת סופית בסוף התיכון(עניתם לי כבר פעם על שאלה בקשר לגיוס). אני לומדת בבי"ס של חב"ד, ואחד הדברים שמטרידים אותי שם זה שלפעמים נדמה לי ששוכחים את ה' ומתרכזים רק ברבי. יש קטעים כאלה שמעודדים אותנו לעשות דברים "בשביל הרבי". נניח תעשו זה וזה, נקבל על עצמנו ככה וככה והיית מצפה שזה יסתיים במילים "כי ה' רוצה" או משהו כזה, אבל זה מסתיים במילים "כי כך הרבי רוצה". וזה ככה ממש רוב הזמן. כמעט פולחן כזה לרבי. יש משהו שמזדהה? ומה דעתכם על הדרך של חב"ד? אם יש פה חב"דניקים לשעבר, מעניין אותי מאוד מה דעתכם. וגם אנשים שיצאו מזרמים אחרים, מה דעתכם על חב"ד היום? ומה היתה הדעה הכללית על חב"ד במקום ממנו יצאתם? (מצטער על ההפצצה בשאלות
)

אבזץ

New member
הבנתי... "זה מה שמפריע לך" ?

אז אולי תעברי לבית ספר של בעלזא. מתפללים שם רק לאייבישטער. אגיטען שבת.

מרקרית

New member
אממ...

לא כל כך הבנתי את התגובה שלך... אתה מתכוון שגם אצל זרמים אחרים יש פולחן ברמה כזאת? כי לא שמעתי על כך.

king211

New member
חב"ד??

זה לא חרא בתיבת דואר?? תקשיבי מרקרית זה לא כמעט זה באמת פולחן לרבי שהוא האלוקים של אנשי חב"ד בבית כנסת שלנו היה לנו אחד חבני"ק שהוא היה מתפלל לרבי היתה לו תמונה ממש מולו. הם אנשים די מפגרים אין מה לעשות מקווה שתפרדי מהכת הזאת כמה שיותר מהר בשבילך. לפני שיחתנו אותך עם איזה מזוקן בעל כרס רחבה שרק ירצה 10 ילדים ותעבדי כמו חמור בשבילו והוא ילמד בכולל וילמד כאילו תורה

McNabb

New member
חיל אויר - הצבא הכי הידידותי לצה"ל-

חב"ד - הדת הכי קרובה ליהדות. אבל בינינו - מה שה משנה אם עושים פולחן לרבי של עכשיו או לרבי של לפני 3000 שנה שקראו לו משה?

הי הי מה אתה משווה?

משה היה סתם חנון בכיין וגמגמן. הרבי הרבה יותר חתיך ומגניב. ויש לו יציאות יותר מוצלחות. ובכלל הבנה בנפש האדם הרבה יותר ממשה החביב. הרבי לא היה שובר את הלוחות הוא היה מתוועד עם חוגגי העגל ועל-ידי התחבבות עליהם היה מחזירם בתשובה שלימה. וחוצמזה אם רבע מהערצה שאנשים עיוורים ושטופים חשים לרבי היה נדבק במושיקו התנ"כי, מבטיחתך הוא לא היה כזה מריר ולחוץ. ושוב היא מגינה על חב"ד.

McNabb

New member
משה גם היה חתיך!

והיה לו (זקן) יותר גדול! וגם היציאות שלו היו מוצלחות ביותר. פעם ביום כל ערב אחרי ארוחת מן בטעם פסיפלורה (זה היה המאכל החביב עליו) היה יוצא עם אזנו על מותנו מחוץ למחנה ועושה יציאה כמו שצריך. והרבי שלך אם היה חי בתקופת העגל בטח היה חי בתקופת העגל בטח היה אחד העגלוניסטים החשובים. היה פותח מוסדות, שולח שליחים, מניח לאנשים איזה תחליף לתפילין. כמובן איכשהו עגל הזהב היה עובר אליו, ובמקומו היו בונים איזה דגם מנחושת.

הרבי הוא לא רק שלי

הוא גם שלך גם שלה שלנו של כולנו של כל עם ישראל.. (סתם רגרסיה מהצגת סוף הקייטנה. זוכרים את הסיפור על ההוא שהרבי שלח לך מצות לפני שהחליט להשתמד ר"ל. כתבתי על זה שיר שפורסם במחנה צ"ה. יש כבוד!)

שלום לך../images/Emo23.gif

אני רוצה לענות לך. קודם כל אני מברכת אותך על אומץ ליבך ועל יכולת שלך להשתחרר מהשתיפת מח שלהם. אני סבורה שלחב"ד שני פנים: כלפי חוץ וכלפי פנים. כלפי חוץ הם נחמדים מציגים את עצמם מול החילונים כליבראלים גדולים, חופשיים ומלאי אהבה.הם עוזרים, הם עושים... כלפי פנים הם פנאטים קנאים.פולחן הרבי הגיעה מזמן לרמה של גיחוך.אפילו חרידים אחרים צוחקים אלהם כי מסרבים לאמין שהוא מת. הרבי אומר, הרבי פוסק...(אבל הוא מת! ) ולא לשכוח את עמדתם המידינית: אנשים שלא משרתים בצה"ל פוסקים ש"הרבי" אמר כך וכך...לא לשכוח רק לרגע שמדובר בסה"כ ברבי אמריקאי שאף פעם לא היה כאן! תצליחי יקירתי, ותגידי: בבית יודעים? בהצלחה

naty 1

New member
אנשים שלא

משרתים בצה"ל פוסקים ש"הרבי" אמר כך וכך... אהבתי

yaniv1216

New member
אכן כן

זכור לי שבהיותי גר בצפת הסתובבה בכל צפת חותמת `הרבי מילובאביץ` הוא מלך מלכי המלכים הקב``ה בכבודו ובעצמו` ואני לא צוחק. מה דעתי היתה עליהם? משוגעים וכופרים ומה דעתי עכשיו עליהם? עוד כת של מסכנים.

למעלה