שלום לכולם

ggonen

New member
שלום לכולם

מצאתי את הסוסה שחיפשתי עכשיו לסוסה יש סייחה בגיל חודשיים הבעלים נתן לי את הסייחה ל3-4 חודשים עד שתגיע לגיל גמילה עכשיו אף פעם לא היה לי ניסיון עם סיחיים אבל אני יודע פחות או יותר אני אשמח אם תוכלו למצוא לי קצת מאמרים או להסביר לי את הדברים שאסור לעשות (וכל אלה שאומרים לעצמם אם הוא לא יודע כלום בסיחים אז למה הוא מביא אז אני לא טיפש יש אנשים מסביבי שיעזרו לי וידריכו אותי אבל אנשים פה מבינים בגלל זה אני שואל)

תםטםOHIO

New member
שלום

בגדול - טיפול מיוחד בסייח אין אלא אם עולה בעיה. הסוסה תדאג לה והיא תצטרף אליה לאכילה מהחציר. אתה יכול לנסות בזהירות וסבלנות לגעת קצת, ללטף בכל הגוף, לשבת לידה כשהיא נחה וכו' בלי להבהיל אותה וכדומה רק כדי להכיר לה קרבה עם אנשים. בגיל הזה הסייחה צמודה לאמא בכל הזמן ואין להפריד אך לקראת הגמילה צריך להפריד בהדרגה לתקופות קצרות תוך השגחה. גמילה רצוי לא פחות מחמישה חודשים, מומלץ יותר. דבר מאד חשוב - השטח בו אתה מחזיק את הסייחה צריך להיות נקי מברזלים או עצמים מסוכנים ובעקרון גדרה מסודרת היא הטובה ביותר - ממנה הסייחה לא יכולה לברוח או להתגלגל החוצה. כאשר אתה יוצא לרכיבה המנע משטחים מסוכנים, פסולת על השביל וצדדיו או כבישים, בקיצור רצוי לרכב בבית במגרש מסודר וגם לא לאמץ את הסוסה יותר ולא להשתולל כדי שגם הסייחה לא תשתולל מדי. בהצלחה ומז"ט על הקנייה.

קראתי בספר וטרינאריה של סוסים וזה

בערך מה שהצלחתי למצוא שאסור. הרוב זה מותר אבל ביקשת אסור אז יש פחות: 1) אסור לגמול סייח כשהוא רזה יותר ממה שהוא אמור להיות- זה שסייח צריך להיגמל בגיל 7-6 חודשים לא אומר שצריך להתחיל לגמול אותו כשהוא ממש רזה. 2) אסור בשום פנים ואופן להיתנפל פתאום על סייח. הוא חמוד ומתוק אבל בהתחלה די פוחד מבני אדם. אי אפשר לבוא אל סייח ולשלוח אליו יד ולצפות שהוא יישאר על ידך. צריך לגשת אליו לאט ותוך כדי כך לדבר אליו בקול נעים ורגוע שידע שאתה מתקרב. לא להתנפל עליו!!!! אחרכך הוא ילחץ ויכול לתת בעיטות ולהשתולל ובעקבות זה אם המקום לא בטוח יכול להיפגע. 3)אסור בזמן הגמילה של הסייח כשהוא מתחיל לאכול מזון מוצק לתת לו מזון שאין בו הרבה חלבונים, ויטמינים, שומנים, סידן, מינרלים. זה מה שמצאתי שאסור לעשות.

שכחתי להוסיף:

אסור לתת לסייח להיות עם אימא שלו ופתאום בום! להפריד אותו מהאימא לזמן ממושך. הוא יבהל וזה יכול שלא להיגמר טוב. מקווה שעזרתי.

אמ, אני אתן אבל אין לזה טעם.

זה הספר האחרון שנשאר בארץ- אמרו לאבא שלי בחנות לספרים ישנים ומשומשים. אבל בכל זאת: שם: צ'ונגו מחבר: טוביה מניס

למעלה