שלום לכולם

gaboon

New member
שלום לכולם

אני כבר הרבה זמן רוצה ללמוד אמנות לחימה אך מתלבט ולא יודע איזו.. עניתי על השאלון אולי תוכלו לעזור לי ולכוון... מה חשוב לך ומה את/ה רוצה להשיג באימוני אמנות לחימה? חשוב לי לפתח מודעות לגוף שלי ולדעת מה אני מסוגל לעשות בעזרתו, חשוב לי גם לפתח כישורי לחימה והגנה עצמית. אסתטיקה: חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה? או אולי יופי "אקרובטי"? חשוב- ובגלל זה אני רוצה ללמוד סוג מסוים של קונג פו קצב הלימוד ל"שימושיות": את/ה מצפה ללמוד אמנות שתהיה שימושית ללחימה במהירות? עד כמה את/ה מוכן/ה להמתין? (בחלק מאמנויות הלחימה זהו תהליך שיכול לקחת שנים). תשובה: אין לי בעיה שיכח הרבה זמן אבל שלבסוף האמנות תהיה שימושית תחרותיות: האם את/ה טיפוס תחרותי? האם את/ה מעונין/ת להתחרות בשיטה שאת/ה לומד/ת או שתחרויות ידחו אותך? לא תחרותי.. לא ידחו אותי אבל לא ימשכו אותי- אם יש למשל סוג שעונה על כל מה שאני רוצה אבל אין בו תחרויות אין בעיה עם זה התמודדות במצבים לא פרופורציוניים: עד כמה את/ה סבור/ה שאת/ה תדרש/י להתמודד מול מצבים של יריב/ה גדול/ה ממך בהרבה ו/או חזק/ה ממך בהרבה? קח/י בחשבון שבד"כ פיתוח יכולות שכאלו דורש זמן רב יותר. אני55 ק"ג.. 170 ס"מ גובה כך שנראה לי שאם אקלע לעימות רוב הסיכויים שהיריב יהיה גדול ממני.. מעוניין לפתח יכולות כאלו כלי נשק: את/ה מוכנ/ה להתמקד בלימוד כלי נשק כדרך העיקרית להגנה עצמית? (למשל סכין) האם נשיאת כלי שכזה היא רלבנטית עבורך? את/ה מעוניין/ת ללמוד נשק מסורתי (חרבות, מקלות וכו')? האם לימוד כזה מושך/דוחה אותך? מושך אותי! אך לא בתור הדרך העיקרית להגנה עצמית אלא תוסף כזה.. כושר: עד כמה חשוב לך שהלימוד ישפר את הכושר? האם זה בסדר אם הלימוד ידרוש כושר? עד כמה את/ה מוכן/ה להתבסס על כוח ומשקל? לא חשוב לי אם כן ישפר או לא.. עדיפות לאיברי גוף: חשוב לך ללמוד שימוש יותר בבעיטות? חשוב לך לפתח גמישות ברגליים? חשוב לך ללמוד להכות עם הידיים? לפתח גמישות ברגליים אבל ללמוד להכות גם עם הידיים וגם עם הרגליים נפילות והטלות: חשוב לך ללמוד ליפול? את/ה מוכן/ה ליפול על מזרן לעיתים קרובות? מעניין אותך ללמוד להפיל/להטיל? אין לי בעיה ליפול אבל תחום זהל א מושך אותי במיוחד מוכנות לספיגה: את/ה מוכנה לחטוף אגרופים לפנים? את/ה מוכן/ה לצאת עם סימנים כחולים על הידיים? את/ה מוכן/ה לחוש כאבים במפרקים (כתוצאה ממנופים)? אם האמנות שאלמד שווה את זה בשבילי אז כן מסורת: חשוב לך שהאמנות שאת/ה לומד/ת תהיה קשורה למסורת כלשהי מהמזרח הרחוק (יפן / סין ...)? מעדיף שתהיה מסין..אבל לא כל כך חשוב, מה שחשוב לי שלא יהיה עירבוב של כמה אמנויות אלא אמנות אחד "נקיה" אווירה: איזה סוג של אווירה את מדמיינת במועדון (שקטה / לוחמנית / ידידותית / מבודחת)? לוחמנית וידידותית "רוחניות": האם זה חשוב? אם כן, איך היית מתאר/ת את המושג? אני ניטרלי פה.. אם זה כלול באמנות אז אין לי בעיה אבל אם זה לא כלול גם כן אין לי בעיה הרכב הקבוצה: יפריע לך להתאמן בקבוצה שרובה בנים? (לצערנו, זה המצב הנפוץ בתחום) את/ה מחפשת קבוצה של בנות בלבד? מה ביחס לגיל המתאמנים/ות (למשל להתאמן עם נוער/מבוגרים)? מעדיף להתאמן עם נערים+מבוגרים מגיל -14-15 בערך ומעלה איזור למועדון: מהו האיזור הרלבנטי שאליו תהיי/ה מוכן/ה להגיע כדי להתאמן באופן שוטף? איזור מפרדסיה עד לכפר סבא\רעננה.. אני בן 16 ואין לי רשיון... תדירות אימונים, שעות אימון: מהי תדירות האימונים שבה את/ה מעוניין/ת? (כל יום/ 1-4 פעמים בשבוע) מהן שעות האימונים האפשריות מבחינתך? (בוקר / ערב , ועד איזה שעה אם יש מגבלה) תדירות האימונים- 3-4 אימונים בשבוע שעות מועדפות: שעות הערב עד השעה..21:00, 21:30 בערך תודה מראש לכל העונים! " אסתטיקה: חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה? או אולי יופי "אקרובטי"? חשוב- ובגלל זה אני רוצה ללמוד סוג מסוים של קונג פו" שוב תודה gaboon

floppy disk

New member
משתמע מהודעתך

משתמע מהודעתך שכבר החלטת שאתה רוצה קונג פו ועכשיו אתה רק מחפש סגנון... בכל מקרה, אם אתה אוהב יופי אסתטי ואוהב אווירה ידידותית, אולי תנסה קפואירה גם כשתנסה את שאר הדברים שאנשים ימליצו פה? אני לא חסיד גדול של השיטה הזו (לא יודע עד כמה זה אומנות לחימה), אבל זה פחות או יותר עונה על כל הדרישות שלך, ונראה שזה גם מתאים לנתונים הפיזיים שלך. על כל פנים, כתבת שאתה לא רוצה שזה יהיה תחרותי, אני לא חושב שזו מגבלה. מקסימום, יש תחרות -> לא הולכים.

gaboon

New member
קפואירה

זו לא ממש אמנות לחימה לדעתי.. כן, החלטתי על קונג פו אני רק לא יודע איזה סגנון.. gaboon

gaboon

New member
מה לגבי

קונג פו עגור לבן? האם זה עונה על הדרישות שלי? פשוט יש קונג פו עגור לבן בהוד השרון וחוץ מזה שזה קונג פו זה לא אומר לי הרבה.. GABOON

gaboon

New member
מה אתם אומרים

על קונג פו שאולין שאלכס וידיס מלמד בפרדס חנה וכפר ויתקין? האם זו אמנות לחימה "נקיה" או שהוא מערבב אותה עם עוד אמנויות? תודה מראש gaboon

XXX Nir XXX

New member
אני אומר שתלך

למקומות שקרובים אליך כמו שאמרת - קונג פו עגור לבן, וקונג פו שאולין. פשוט תלך תראה אם זה מתאים לך ותשאל את המאמן את כל השאלות שיש לך

gaboon

New member
תודה

האם מישהו מכיר את זה? http://www.hoogle.co.il/activity_details.asp?activity=3132 האם אתם מכירים עוד מקומות בהוד השרון עד חדרה (לא כולל כרכור) שמלמדים קונג פו שאולין? מכירים את המורה? אם כן, מה דעתכם עליו? תודה מראש gaboon

gaboon

New member
ועוד שאלה אחת

באילו ימים הדוג'ו של איל אופיר בתל אביב עובד? ובאיזה שעות פעילות?? לילה טוב gaboon

XXX Nir XXX

New member
האתר של איל אופיר:

http://www.taifushin.com/shaolin/shaolin.html לא כתוב שם באיזה ימים ושעות יש אימונים, אבל יש שם את האימייל לשאלות ואתה יכול לשאול שם את איל אופיר מה שאתה רוצה, ויש שם גם מספר טלפון שאתה יכול להתקשר ולברר מה שאתה רוצה....

eladי

New member
ימים ב' וה'

צעירים (עד י"א) בשעות 18-19. בוגרים בשעות 19-21. ביום ב' עושים בעיקר אימונים בסיסיים. ביום ה' מתרגלים גם דברים קצת יותר מתקדמים. אייל צמחוביץ' עדיין תלמיד של אייל אופיר (אחד מהוותיקים ביותר שלו).

XXX Nir XXX

New member
כתוב באתר שאייל צמחוביץ

היה תלמיד של אייל אופיר.... חוץ מזה לא כתוב שם יותר מדי... אני עדין חושב שהכי טוב שתלך לכל המקומות שבאזור שלך וככה תחליט

sansara

New member
מכיר אישית את אלכס

הוא דוגל בגישה שקיימת היום בסין הגדולה ואינו מערבב אומנויות אחרות.

crane

New member
מה זה אומר לערבב אומניות אחרות?

והאם אתה אומר שזו הגישה היחידה היום בסין? או השלטת/נכונה/טובה יותר?

טאי צ'י במרכז הישראלי לטאי צ'י

עשוי להתאים לך. לפחות בנוגע לתשובות כפי שנתנו, מתאים כמעט לכל התשובות, למעט אווירה לוחמנית - זה עשוי להתקיים בקבוצות מסוימות (בד"כ תלוי מדריך) אך לרוב אין אווירה לוחמנית באימונים. קח בחשבון שיכולת יישומית זה עניין של חודשים עד שנים, ובשלב הראשון יש יחסית מעט עבודה בזוגות, בעיקר הכרת תבנית האימון האישי. בטאי צ'י בכלל יש חשיבות גדולה לאימון האישי בבית, מחוץ למסגרת האימונים בביה"ס. רשימת מדריכים ברחבי הארץ: http://www.taichi.co.il/school1.asp

למעלה