שלום לכולם

קרישנה10

New member
שלום לכולם

קראתי את התשובות של חברי הפורום ואני חייבת להגיד שאתם יותר מבסדר התשובות שלכם עניניות וממצות וזו הסיבה שאולי אני אכתוב את הבעיה שלי למרות שהיא לא כ"כ קשורה ועל זה אני מצטערת. אז אם מישהו יוכל להגיב אני אשמח וגם אם לא זה בסדר... אז ככה, לפני חודשים חזרתי מטיול ארוך בהודו תאילנד ונפאל, החזרה לארץ מאוד קשה לי עד עכשיו, די השתלבתי התחלתי לעבוד וחזרתי לחיים שיגרתיים. אבל התחלתי לחשוב על לנסוע לחו"ל ולעבוד להרוויח כסף טוב ולחזור. אולי אני עושה זאת פחות בגלל הכסף ויותר בשביל החוויה ולראות עולם. הקטע הוא שאני כבר לא ילדה אני כבר בת 23 ויש גוקים שמסתובבים לי עדיין בראש, האנשים הקרובים אלי אומרים שזה בזבוז והגיע הזמן שאני אנחת אתחיל ללמוד להשתלב בחיים. אני יודעת שאומרים שללמוד אפשר כל החיים ואם יש משהו שאני רוצה שאלך על זה אבל הבעיה היא שאני בעצם לא יודעת. אם הייתי בת 20 לא היו לא דילמות אבל הזמן שרץ ולא עוצר ומתקדם וכולם בשלבים מתקדמים קצת מדאיג. מה הייתם עושים במקומי? אני לא רואה את עצמי לומדת זה בטוח וגם לא משתקעת כנראה שזה חיידק הנסיעות שדבק בי במיוחד שהטיול הזה היה הטיול הראשון בכלל שלי!! אשמח אם תייעצו לי, בטוחה שרובכם עם נסיונות של טיולים..מה עשיתם והאם עמדתם בפני דילמה כזאת?

SPnage

New member
את לא היחידה

שחוזרת עם הרגשה כזאת. יש אנשים שצריכים קצת זמן וזה עובר להם, ויש כאלה שזה לא עובד כל החיים. יש כאלה שמסוגלים להדחיק, יש כאלה שפשוט אין ברירה ולא יכולים לנסוע שוב. ויש כאלה שעושים הכל כדי לחזור. נשאל ככה, אם לא היית נוסעת לטיול, איך היית רואה את עצמך היום? את בכל מקרה לא רוצה ללמוד שום דבר? אין תחום שמעניין אותך לעסוק בו בעתיד? היתה לך עבודה רצינית עד היום? את גרה לבד או עם ההורים? אני יכול לספר באופן אישי שנרשמתי ללימודים לפני הנסיעה לטיול, וטסתי בכיוון אחד. את הודעת הקבלה קיבלתי רק כשכבר הייתי עמוק בטיול, ולא הייתי רחוק לוותר על הלימודים. בסוף חזרתי, ובזמך כמה חודשים רק חשבתי כל הזמן איך אני חוזר לשם. זה לא ממש הפריע לי לתפקוד היומיומי, אבל זה משהו שמקונן מתחת לפני השטח כל הזמן ולא מרפה. אני לא יודע אם יש לזה פיתרון, אבל את החיים צריכים להתחיל מתישהו. לטיול אפשר לנסוע גם בגיל מאוחר יותר, אפילו, חס וחלילה, אחרי הלימודים.

קרישנה10

New member
היי

סליחה שנעלמתי המחשב התקלקל ונאלצתי להיפרד ממנו לכמה זמן... תראו, אני כן מתכוונת ללמוד אפילו יש לי חשק להתחיל עכשיו..אבל אני מרגישה שאני לא יכולה ללמוד, להיכנס למסגרת של לימודים לפני שאנסה שוב לחוות חיים בחו"ל. מבחינתי זה אם אני מתחילה ללמוד אז זה לכל החיים, זה כבר להשקיע את כול כולי ללימודים ותו לא. בטיול הרגשתי שאפילו שם החיים הפכו להיות שיגרתיים במיוחד בהודו זה לעשות כל הזמן אותו הדבר רק לפגוש מלא אנשים חדשים, לקראת הסוף הייתי עם אנרגיות מטורפות לחזור לארץ לעבוד ולהתחיל את החיים אבל הכל נעלם בדיוק אחרי שבוע ושוב הרצון לנסוע..

jeshu

New member
יש משהו שלא חשבת עליו שבטיול בטח למדת שכמה שדרכים יכולות להוביל לאותו מקום או להיפך למקומות שונים לגמרי.קצת פילוסופי ומבולגן מידי... במילים אחרות - יש עבודות שאפש לסוע איתן לחו"ל,לגור בחו"ל תקופות ארוכות,שנת שבתון,תואר מתקדם באוניברסיטה בחו"ל,פוסט דוקטוראט בחו"ל וכו'.אישית אמרו לי שמגיע לי מימון של כמה מאות דולרים לצורך טיסה לכנס בחו"ל - כמובן שאני אשאר לטיול קטן כשזה יהיה. אין איזה משהו שמענין אותך ללמוד לעומק ? בכל הנסיעות לא נתקלת באיזה תחום שרצית להמיק בו מעבר ליכולת החובבנית שקיימת כשאין השכלה בתחום ?

קרישנה10

New member
אני יודעת מה אני רוצה ללמוד זו לא

הבעיה, אני יודעת בדיוק מה אני רוצה ללמוד ובמה להתחיל אבל הבעיה זו הדילמה אם להישאר ולהתחיל או לנסוע ולהתחיל בגיל יותר מתקדם קצת יותר מאוחר....

sela v

New member
סבתא

אם 23 זה מבוגרת, אז אני לא יודע מה זה צעירה. תמיד כדאי להקשיב לאחרים, אבל את צריכה לעשות מה שמתאים לך אלו החיים שלך. אל תצפי לסע לחו"ל, ולעשות מיליונים. זה יותר בשביל החוויה, לראות איך זה לחיות במקום אחר. אני כבר מעל 3 שנים באנגליה, ולא מתכנן לחזור.

jeshu

New member
לך יש מקצוע,זה שונה למי שגם ויזת עבודה לא יכול להשיג,אלה אם יש לה דרכון זר.

טל50

New member
סלע אם אפשר לדעת, במה אתה עוסק

שמאפשר לך לטייל בעולם?

sela v

New member
איך בישראל? עובדת? לומדת?

אם היית מכירה אנגלים. היית לומדת שלא שואלים שאלות פרטיות את האנגלים

קרישנה10

New member
היי היי הוא לא אנגלי הוא ישראלי

ולא משנה כמה שיסע רחוק מפה הוא ישראלי בדם!!!! אם זו שאלה פרטית מידי אז אני מצטערת בכל אופן תודה רבה לכולכם על התגובות אוהבת

sela v

New member
איך את יודעת?

מכירה את אותו טיפוס? אולי הוא כן אנגלי שחי מחצית מחייו בארץ? ואולי הוא השתנה מאז שעבר? תאמיני לי אנשים משתנים. וחוץ אם אגיד לך כן. אחלה באנגליה, לומד/עובד זה תורם למשהו? כל אחד וחייו הוא. וכמעט כל אחד בפורום גם בארץ לא מספרים על חייהם הפרטים, וזה עוד פורום טוב, תנסי פורומים אחרים. אנשים אפילו אם השם הפרטי שלהם משה שעוד מיליון יכולים להיות עם אותו שם מפחדים להגיד את זה.

annandi

New member
הדילמה...

כמו שכבר נאמר, אם 23 זה מבוגר ומצריך את מה שאת קוראת לו "השתלבות בחיים", אז באמת מה איתנו בני ה-30... מה זה "להשתלב בחיים"?, על איזה "השתלבות" את מדברת, ועל איזה סגנון חיים? אולי אותה "התקדמות" והשתלבות בצורת החיים הנורמטיבית לא מתאימה לך היום (ואולי אף פעם לא)? נסי למצוא את הדרך לחיות איך שהלב שלך רוצה. יש הרבה סגנונות חיים, ואת יכולה לבחור את דרכך בלי להיות מושפעת יותר מידי מהנורמה כאן בארץ, שמאוד מצומצמת יחסית למקומות אחרים בעולם המערבי. רק אתמול כתבה לי חברה שנמצאת בהודו ולומדת סנסקריט אחרי לימודי תואר ראשון במזרח-אסיה, שהיא כבר מטיילת on and off כבר 9 שנים, והיא הגיע למסקנה, שיש כאלה שהם עורכי-דין, וכאלה שהם אנשי מכירות, והיא פשוט טיילת. לגבי לימודים, אם בא לך להתחיל ללמוד, תמיד אפשר לשלב טיולים בחופשות, או אפילו לקחת סמסטר או שנה חופש. אני טיילתי כל חופשת קיץ במהלך התואר הראשון למשך חודשיים-שלושה. אחרי התואר שוב לטיול ארוך, ואת התואר השני עשיתי בחול. עכשיו אני בארץ, ועוד 10 ימים אני נוסעת לסרי-לנקה ל 3 חודשים. אני מצאתי דרך לחיות כך שנסיעות הם חלק מחיי. אז לא כל אחד יכול לחיות ככה בגלל עבודה, אבל אפשר למצוא עיסוק/עיסוקים שיאפשרו זאת, נסי להיות יצירתית... אבל את באמת עוד צעירה, סעי לאן שהלב לוקח אותך והדברים כבר יסתדרו מעצמם. בוקר טוב

ברקוש22

New member
דעתי

אני מסכים אם מה שנאמר כאן לחלוטין. אם יש משהו שלמדתי בחיים בדרך עבודתי בבי"ח (כמאבטח ולא בעל מקצוע מלומד) הוא שהחיים מאוד קצרים וכדאי ללכת אחרי צו הלב, אנשים שמגיעים לגילאים מאוחרים ולא הלכו אחרי ליבם התחרטו בעודם גוססים. אני לא מעודד חיים של הפקרות ללא כל עבודה או אחריות. אבל אם הלב שלך אומר לך משהו תקשיבי לו ולא לראש כי ככה מתרחשים הקסמים האמיתיים לדוגמא האהבה.

sitvaniyot

New member
והסבתא אומרת.....

אפשר לטייל כל החיים. החברה לפני כבר נתנו לך רעיונות. רק דבר אחד הם שכחו, אם את כל כך אוהבת לטייל וגם "צריכה" להסתדר בחיים, איך, איך לא הציעו לך ללמוד להיות מדריכת טיולים? הא?

קרישנה10

New member
היי אתה צודק אבל אני לא רוא את עצמי

מטיילת תקופה כ"כ ארוכה מחוץ לבית אני רוצה לחיות בישראל ולעבוד כאן אני פשוט רוצה עוד קצת לנסוע לראות עולם.............. מה שהלב רוצה? הוא עדיין לא יודע

הוצאת לי את ה-../images/Emo219.gif מהפה

מסכים מאוד עם הדברים של אננדה. אלה החיים שלך ואת יכולה לקבוע איך הם יראו או שאת יכולה לתת לאחרים לקבוע איך הם יראו. רק אם את נותנת לאחרים לקבוע - אז אל תתפלאי אם בגיל הרבה יותר מבוגר (של סבתא, נגיד...) תגידי לעצמך שלא מימשת מה שרצית לעשות כל החיים. כל יום בחיים שעובד לא יחזור יותר. יש לנו 30,000 ימים בחיים פלוס מינוס, וכל יום יורד אחד מהספירה. תעשי מה שהלב שלך רוצה. וכנראה שרוב האנשים פה בפורום הזה רוצים לטייל, כמו שאחרים רוצים להיות הורים/עובדים/בעלי משפחות/כל דבר אחר. וכן - גם לי זה נשמע הגיוני שיש שיגרה מסויימת בטיול ארוך. אז אפשר לשבור אותה עם דברים אחרים. גם אני בחרתי באורח חיים שמשלב עבודה וטיולים. זה הכל עניין של בחירה... בהצלחה !

את לא היחידה

אני את הטיול הגדול שלי עשיתי אחרי תואר ראשון (לפני 7 חודשים) ותאמיני לי שחידק הטיולים ממש לא עוזב אותי.להפך - עם הזמן זה רק הולך ונהיה יותר חזק . בהצלחה!

clubgirl20

New member
עצה...

תשמעי..אני עוד מעט בת 22 ואטוס גם לטיול ראשון... ואחזור ישר להתחיל לימודים לתואר... יש הרבה שאינם "מוצאים את עצמם" ולוקח להם זמן וזה לגיטימי לדעתי. כל אחד והזמן שלו ומה שמעניין אותו אם זה לא בראש שלך עכשיו ויש את הכסף לעשות עוד נסיעה, למה לא? אח"כ זה ידוע שאין זמן כל כך לעשות זאת...

למעלה