שלום לכולם!

• פותח הנושא hyl
  • פורסם בתאריך

hyl

New member
שלום לכולם!

אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאלה שלי.. אבל אני מחפשת כבר המון זמן חנות בישראל שמוכרת ספרים בהולנדית (עדיף במרכז) ונאמר לי שכאן יהיו אנשים שיוכלי להפנות אותי למקום בו אני יוכל למצוא אותם.... תודה מראש :)

גנגי

New member
../images/Emo124.gif אטיוד ושאר ההולנדים -

קריאת מצוקה. אנא עזרו (אני זאת שהמלצתי לשאול כאן, אז אל תפשלו אותי...
).

אטיוד5

Active member
באתי באיחור

פלפל ענה לענין. יש בית אבות נוסף בחיפה עם ספריה הולנדית גדולה, בית יולס שמו. יש גם ארגון עולי הולנד עם סניפים בת"א ובחיפה. וזה עתה שוטטתי קצת במסע שרשים אבודים בעזרתו הנדיבה של גוגל ומצאתי את ה"חברה לעזרה הדדית ליהודי הולנד". מה אתם אומרים, שאגש לשם לבקש לי tu-lip service?

פּלפּל

New member
אני ממליץ על "אלה"

אלה. מכל ארגוני ההולנדים, הם היחידים שעוזרים לא רק בהרצאות לבתי אבות, אלא גם ובעיקר בתמיכה נפשית לניצולי השואה ולדור שני, בייצוג מול ממשלת הולנד לקבלת הפיצויים (כשהדבר היה אפשרי) וגם יש להם (לא ידעתי קודם) ספרייה הולנדית ניידת.

אטיוד5

Active member
ועכשיו נזכרתי ...

שיש גם ארגון שפועל ליד או בתוך האוניברסיטה העברית שעוסק בגינאלוגיה הולנדית יהודית. שם בודאי יש גם ספרים בהולנדית. אבל אולי ש-HYL כבר תבוא ותגיד לנו אם היא מחפשת קומיקס או טקסטים בכימיה. יש לי בבית, למשל, אטלס של העולם משנת 1929 (או משהו כזה) וגם ספר בזואולוגיה ועוד כל מיני. זה טוב? מה שמעצבן אותי הוא שאין לי את הספר שממנו הקריאו לי סיפורים לפני השינה. מה שזכור לי הוא שהעולם ההולנדי היה כ"כ שונה ממה שהיה אז פה בארץ שהיה מאוד קשה להבין את הסיפורים האלו, שלא לדבר על לקלוט את הפואנטות שלהם.

פּלפּל

New member
אין הרבה

שתי חנויות הספרים המשומשים היחידות שאני יודע בוודאות שיש להן ספרים בהולנדית הן: החנות של הלפר (אלנבי 87, ת"א) - 03-6299710. ילקוט (עליאש 8, ירושלים (בכיכר שמעל המשביר) - 02-6257058). מדף הולנדי אחד בלבד, לא יותר. לפני כמה שנים מסרנו הרבה ספרים בהולנדית לספרית בית יוליאנה (בית הורים עולי הולנד) בהרצליה (דוד רזיאל 22, 09-9704646). כדאי לבקר, אולי הם יסכימו למכור או להחליף איתך ספרים. אבל למה לא להזמין באינטרנט ישר מה Slegte?

למעלה