שלום לכולם

שנינה778

New member
שלום לכולם

שמי שני, ואני סטודנטית באוניברסיטת בן גוריון באילת. אני לומדת במחלקה לניהול מלונאות ותיירות ובאחד הקורסים שלנו ( ניהול מזון ומשקאות) אנו לומדים גם על רגישות ללקטוז וגלוטן. בחרנו להגיש את עבודת הסיכום שלנו על רגישות לגלוטן ואשמח אם תוכלו לשלוח לי חומר כתוב על מוצרים ופרסומם. איך מגיע אליכם פרסום למוצרים? מה המוצר הכי מפורסם בתחום הגלוטן? האם יש מיתוג בתחום? תודה רבה על התייחסותכם שני

נצר1

New member
קצת תשובות

פרסום למוצרים מגיע דרך העמותה לאנשים שרשומים בה, או, בעיקר, מפה לאוזן ביננו החולים. לדעתי המוצר הכי מפורסם שיש (בערבון מוגבל כמובן) הוא הלחמניות של "לשובע". מבחינת מיתוג בתחום, יש את "לשובע" ו- "אורנים" שהם יצרני מזון, ו"דוכן גן שמואל" שזו בעצם חנות גדולה באזור פרדס חנה שמוכרת מבחר גדול של מוצרים שונים נטולי גלוטן.

שנינה778

New member
עוד קצת שאלות...../images/Emo140.gif

כשהרגישות ללקטוז עלתה למודעות הציבור, יפה עשו משווקי הסויה למינהם והפכו את המוצר הלא נרכש כל כך (חלב סויה ומוצריו) למוצר שמשווק לא רק לפלח שוק החולים אלא לכלל האוכלוסייה על הגל של הטרנד הבריאותי הוליסטי בארץ... עם זאת, עדין לא ניתן לראות מוצרים של גלוטן המשווקים לכלל האוכלוסייה הבריאה, המוצרים נטולי הגלוטן משווקים במקומות מאוד ספציפיים בעוד שאת המוצרים נטולי הלקטוז ניתן למצוא גם במכולת השכונתית... האם זה קורה משום שהמוצרים עצמם (נטולי הגלוטן) לא טעימים ולא מושכים לקהל הישראלי או האם יש "פגם" בנקיטת האסטרטגיה של המשווקים של המוצרים נטולי הגלוטן? אשמח לשמוע את דעתכם... תודה שני

שני, צל"ש על השאלות שהעלית.

לדעתי יש 'פגם' בנקיטת האסטרטגיה של המשווקים והוא שלדעתי הם מעוניינים להשאר כמונופול(לא מתכוונת בהגדרה החוקית) כדי שאפשר יהיה לקחת מחירים גבוהים. אם תהיה תחרות, תהיה ירידת מחירים. כרגע זה לא כך.

שנינה778

New member
מונופול עליכם?

אתם מכירים אנשים ללא רגישות לגלוטן שאוהבים לצרוך את המטצרים שלכם? כי אם כן, אז המשווקים עושים טעות איומה, בהגדלת קהל היעד הם רק פותחים את עצמם לקבל רווח מוגדל!!!

מכירה כמה ללא רגישות שאוהבים

לחמניות מסוימות נטולות גלוטן. מוצרי המאפה, אני מניחה שלא כל-כך אטרקטיבים.

טורטייה

New member
לשני

את צודקת בהשערתך - השיווק למוצרים נטולי גלוטן הוא כושל. אנחנו מכירים אנשים שחושבים שחלק מהמוצרים נטולי הגלוטן עדיפים. למשל, בייגלה נטול גלוטן של אוסם הם טעימים הרבה יותר מאלו האפויים מקמח חיטה. זה מוצר נהדר, ולא ברור למה הוא נמצא במקום מאוד מוצנע בסופרמרקטים. זה נכון גם לגבי מוצרים אחרים. בביקור בארה"ב ראיתי שיש בסופרים מדפים שלמים של מוצרים נטולי גלוטן - ממש טרנד בריאותי, שלא מיועד רק ל"חולים". הרבה פעמים המוצרים נטולי הגלוטן גם עשויים מחומרים אורגניים, כלומר מדובר במזון בריא יותר. לדעתי, חברות המזון הישראליות עושות טעות גדולה ביחס למוצר. חולי הצליאק מהווים רק כאחוז מן האוכלוסיה, ולכן זה לכאורה לא משתלם. האמת היא, שברגע שיש צליאקי אחד בבית, רוב המשפחות עוברות באופן כמעט מלא לתזונה נטולת גלוטן לכולם (אולי חוץ מלחם). הרי קשה להכין לכל אחד ארוחה אחרת. לכן, לא מדובר רק ב-60,000 איש, אלא במספר גדול פי ארבעה או חמישה. בנוסף, אני מכירה כאלה שמעדיפים נטול גלוטן מטעמים של דיאטה להרזייה.

נצר1

New member
לא מסכימה..

אין שום קשר בין גלוטן להרזיה. והלחם שלנו משמין בדיוק כמו לחם רגיל. בנוסף, אין שום הוכחה שהוצאת הגלוטן מהתפריט מוסיפה לשיפור הבריאות הכללית (בעוד שהוספת סויה בהחלט הוכחה כדבר בריא, אבל גם לא במקום מוצרי חלב למי שאינו רגיש ללקטוז, אלא בנוסף!!). אני לא בטוחה שבארה"ב ראית מדפים שלמים של מוצרים נטולי גלוטן כי זה טרנד בריאותי. לדעתי, זה מאותה סיבה שזה פה באנגליה בסופרים וזה כי יש באופן יחסי יותר חולים בצליאק (ואנשים שנמנעים מגלוטן מסיבות אחרות כמו התנהגותיות) ולרוב הסופרים יש קו ייצור משלהם לכל הנטול מ... ולכן בד"כ המוצרים הם נטולי גלוטן/חיטה/חלב/ביצים כדי שיתאימו לכולם. אני גם חושבת, שמוצרים שמכילים גלוטן טעמם טוב יותר ובמיוחד מרקמם טוב יותר (גם הבייגלה הרגיל טעים יותר מהנטול, ואחותי שהיא מכורת בייגלה קשה נגעלה לחלוטין מהנטול), ולכן לאנשים בריאים אין סיבה סתם ככה להעדיף לאכול נ"ג כי זה "טעים" יותר. הדבר היחיד שאני רואה עין בעין כמוך הוא שכאשר חבר אחד במשפחה חולה, המשפחה כולה נוטה לבשל יותר נ"ג כי קשה להכין לכל אחד מנה נפרדת בסירים וקערות נפרדות. אך פה (באנגליה) למשל, אני מקבלת בסיסי פיצה דרך ה-NHS נ"ג, ולפני זה היינו מכינים את הבצק לבד אז בעלי היה אוכל גם את הפיצה נ"ג. מאז שאני מקבלת את הבסיסים אנחנו קונים לו בסיסים רגילים ומכינים לכל אחד מאיתנו פיצה בנפרד......

בישולה1

New member
ישנם הרבה מאוד אנשים שלא אוכלים

קמח לבן והם צרכנים גדולים של מוצרים ללא גלוטן-כל הקמחים התחליפיים. בארה"ב הטרנד האורגני ניכנס חזק מאוד ולכן בכל חנויות הענק שלהם ישנם המון מוצרים שמתאימים גם לנו.למשל מנציז מקמח אורז בטעמים שונים וכן בייגלה וגם קריקרים עם ווסאבי או עם שומשום נהדרים.

בישולה1

New member
מנציז אלו הם חטיפים קטנטנים בצורות

שונות וטעמים שונים על בסיס קמח אורז.בפיצוציות בארץ יש אותם גם בין הפיצוחים למיניהם אבל על בסיס של קמח וזה אסור לנו.

נצר1

New member
יש הבדל בעיני

בין מוצרים שהם במכוון ובאופן מובהק נטולי גלוטן ובין "קמחים תחליפיים" שתמיד היו גם בבישול הרגיל וזה שאנחנו גילינו אותם בגלל הצליאק זה משהו אחר לגמרי... בנוסף כמו שכתבת, הטרנד הוא אוכל אורגני וזה שיש מוצרים "שמתאימים גם לנו" זה פשוט כיף ואחלה לנו. אבל השואלת שאלה אם אנשים בריאים צורכים סתם כך מוצרים מיוחדים נטולי גלוטן, ולדעתי התשובה על זה היא עדיין לא. הדוגמא הכי טובה לזה היא לחם נטול גלוטן שאין דין טעמו ומרקמו כדין לחם רגיל...

daniela21

New member
ובצדק.

אילו לא הייתי צליאקית, לא הייתי מתקרבת ללחמים הללו כלל. גם כיום אני נמנעת מאכול אותם בגלל שהם לא מזכירים במרקם ובטעם לחם רגיל, הם יקרים יותר ופחות נגישים, לא טעימים (לדעתי) וכ"כ קשים לעיכול ולא בריאים (כן, לא גלוטן לא אומר בהכרח בריא. בלחמים של לשובע למשל מוסיפים הרבה מרגרינה והמוצר לא מכיל סיבים תזונתיים כמו לחם לבן או לחם מחיטה מלאה). נכון שיש תחליפים טובים יותר ופחות, אבל לדעתי אין כמו המוצרים המקוריים. אני לא רואה סיבה שמישהו בריא יצרוך מוצרים נ"ג: לא מבחינת טעם, מחיר ואפילו בריאות.

קראי מה כתבו בפורום זה החברה' ב...

מלון בדרום אמריקה בשם LANDS OF LOVE (לא הצלחתי למצוא את השרשור). כמו כן, חברה טובה הוציאה גלוטן מהתפריט שלה ומאז היא מצליחה להיכנס להיריון, תהליכים מטבוליים שונים שלה חזרו לתפקד בצורה נורמלית. האם לכל דבר צריך מחקרים אמפיריים בעולם הזה? האם אין מקום גם לרפואה הטבעונית, שמגלה את כוחותיה שוב ושוב מחדש?

טלי80

New member
היי אלון...

שם המלון הוא lands in love זה מקום מקסים! הייתי שם בירח דבש ובעלי ואני ממש הוקסמנו מהחברה שם. בהשראתם (צמחוניים שלא אוכלים גלוטן) החלטנו לנסות גם דרך חיים זו, לאור סיפורים ששמענו שם וכן בירורים בפורומים בארץ. הבעיה היחידה היא שמוצרים שאינם מכילים גלוטן יקרים מאוד...

נצר1

New member
מי אמר שזה בזכות הרפואה הטבעונית?

כל השינויים שאמרת יכלו להיגרם משינויים נוספים שהתרחשו במקביל להוצאת הגלוטן מהתפריט ולא בגללו... אמונה בפני עצמה היא דבר חזק ואם אתה מאמין שלכל אדם באשר הוא, בריא יותר להמנע מגלוטן - זאת זכותך. אבל אין זה אומר שזה נכון...

meitush123

New member
אולי היא עם צליאק נסתר

זה ידוע שצליאק יכול להופיע גם בתור בעיות פוריות

נאור ג

New member
גלוטן משפיע לרעה על קבוצת מחלות

קיימת קבוצת מחלות: הפרעות קשב וריכוז,עם או בלי היפראקטיביות הפרעות התפתחותיות נרחבות(אוטיזם). הגלוטן משפיע מאד לרעה ומייד עם הסרתו מהתפריט רואים שינוי מהותי בתפקוד. דיאטת גלוטן וקזאין (מופיע בכל מוצרי החלב). לפרטים נוספים פורום אוטיזם גישה ביו רפואית

למעלה