שלום לכולם...

שלום לכולם...

שלום לכולם באשר הם חילונים דתיים וכו וכו'... אני יודע שהכינוי בו אני משתמש קצת תמוה, אך לא אגע בו בשלב זה... רוצה אני לספר לכם קצת מסיפור חיי ולמוע מה יש לכם לומר... אני חרדי נשוי בן 27 ויש לי שני ילדים... בתחילה גדלתי בבית דתי לאומי, מה שנקרא "מתנחלים"... בשלב מסויים הורי החליטו להתחרד ואף עקרו את דירתם למקום בעל תבין חרדי... במהלך הזמן לעומת זאת, התחלתי לסגת אחורה וכבר בגיל 15 לא הייתי שומר תורה ומצוות וגם בפומבי... זמן קצר לפני שחרורי חזרתי שוב בתשובה והתקרבתי לחסידות ברסלב... כיום, אני מוצא את עצמי נשוי+2 רחוק רחוק מאמונה... שבת היא לא שבת, הכוונה שלא את כל השבתות אני שומר. תפילין איני מניח כבר זה כשנתיים, בקיצור, חרדי מחופש כמו רבים וטובים מאיתנו... אשמח לשמוע את תגובתכם, עצתכם וכל העולה על רוחכם...

שלום וברכה!

אין לי כלכך הרבה מה לומר, כיוון שאני לא איש מקצוע. אבל רק לעודד אותך ובטח יהיו כאן אחרים שיתנו עצות יותר מועילות. אה, נראה לי דבר ראשון תברר עם עצמך מה אתה רוצה בצורה ברורה, ואז פשוט תקיים את ההחלטה. אולי תעזר באנשי מקצוע. וד"א בשביל להיות יהודי מאמין ודתי לא חייבים להניח תפילין ולשמור שבת. ביג דיל תפילין גם כן הפכו את זה לאיזה כרטיס שמחתימים בשעון עבודה. הרב אריה דה מודינא רצה לבטל את המצווה הזו, אז יש לך על מי לסמוך..

בן הצבי

New member
אט דיר איינער..

מי רצה לבטל את זה?! פעם ראשונה שאני שומע, הן את השם של הרוצה לבטל, והן על הרצון לבטל...

לא מתאים לך

יהודה די מודינא הוא מחבר הפיוט יום זה יהיה משקל לכל חטאתי הנאמרת ביום כיפור קטן עיין בחיד``א מה שכתב עליו.

admor

New member
דאורייתא?

למה אין באף חפירה מימי בית ראישון תפילין? התפילין הראשונות שנמצאו בקומרן נראות יותר כמו קמיע והם לא נראות כלל כמו התפילין "שלנו"

סלסרו

New member
המונקאטשער כותב במנחאס אלוזער

שפעם רק יחידי סגולה היו מניחים תפילין כל יום, ועפי"ז מסביר מדוע בביתר נמצאו רק 3קופות של 9 סאין וכו' של תפילין שזה הרבה פחות ממה שהיה נדרש לו כל הגברים בביתר היו מניחים כל יום.

והיו לתותפות בין עיניך

כן, כן, עכשיו אתה תגיד שזו פרשנות של הדוסים, וואטאבר.

admor

New member
בדיוק

תקרא את כל הפסוק ותגיד לי עם זה לא נכון "ושמתם את דברי אלה על לבבכם ועל נפשכם וקשרתם אתם לאות על ידכם והיו לטוטפות בין עיניכם" על לבבכם ועל נפשכם וקשרתם אותם והיו לטוטפות בין העינים לפי פשוטו של מקרא צריך פה לפחות ארבע מקומות . על היד, על הנפש??? על הלב ובין העיניים. השומרונים שנפרדו מהיהדות לפני הופעת התפילין גם לא בדיוק מניחים תפילין. הקראים גם הם מבינים את זה כמטפוראה. (נדמה לי שגם הרמב"ן או הרמב"ם).

מה שהכי חשוב

זה אם אתה מאמין. אם אין אמונה אני לא רואה טעם להשאר בעולם ההוא. ומה עם האשה? האם גם היא בכיוון?

העולה על רוחי:

אתה מוזמן להרגיש כאן בנוח
ברוך הבא

אשתי והאמונה...

לכל אלה ששאלו אם אני עדיין מאמין אז אומר שאפילו אני לא יודע וזה עדיין בירור שאני צריך לברר עם עצמי... ברמת העקרון איני מסכים עם הרבה דברים שנתפסים כהלכה וכו'... שנית, בעניין אשתי.. כיום היא אינה חזקה כמו שהיתה בעבר אבל עדיין עם אמונה גדולה...

admor

New member
ברוך הבא

תישאר כאן זה יעשה לנו טוב. יורי הרוסי מכין סטייק חזיר מעולה בקש ממנו (אם אתה לא אוכל תן לי).

uri80

New member
תיקון טעויות בשביל החדשים.

לא קוראים לי יורי. לא ממש רוסי. לא מכין סטייקים או אוכל בכלל -קטסטרופה במטבח. מצד שני, אני לא ממש רע בלאכול אותו. (ובניגוד לאדמו"רנו הצדיק, אני לא ממש מתפעם מסטייק לבן.)

למעלה