שלום לכולם

mataNDark

New member
שלום לכולם

רציתי לדעת איזה מעבד יותר טוב: 1)ntel® Core ™Duo Processor T2300 1.66GHz Clock Speed 2MB L2 Cache 2)Intel® Pentium® M sonoma 750 1.86GHz Clock Speed 2MB L2 Cache בתודה מראש, מתן

mataNDark

New member
תגידו

מה זה DUO זה כאילו שתי מעבדים באחד? הDUO שציינתי (1.66) יותר חזק גם מהמעבד השני שציינתי רק של 2.00 במקום 1.8. לכמה ג'גה הרץ של פנטיום 4 הDUO שצייניתי משתווה?

Ixion

New member
זה לא רק כוח עיבוד

Core Duo הוא חזק משמעותית ממעבד פנטיום M, וצורך הרבה פחות עוצמה. זהו בעצם מעבד עם ליבה כפולה שבה הפעולות מתחקלות בין הליבות ונותנות ביצועים טובים יותר.

bar666xp

New member
ממש אבל ממש לא! הוא לא צורך פחות

ורמת הביצועים שלו מגיעה לתוספת ביצועים של עד 70%. היתרון הוא שלמרות תוספת ביצועים של 30 ל70 אחוז ללא צריכת חשמל גבוה יותר או שההבדל זניח! ואגב עוד לא נפטרה בעיית הTRADLING אחרי שימוש בUSB2 עם מעבדי אינטל ולדעתי יתכן שגם לא תיפטר בזמן הקרוב אם ביכלל.

bar666xp

New member
לאיזה שימושים?

ברמת העיקרון הכור-דו חדיש יותר מצד שני יש בעיה לא פטורה בשימוש בUSB2 עם מעבדי כור-דו של אינטל...המעבד מפסיק לחסוך בחשמל אחרי שימוש בUSB2.

mataNDark

New member
לא אכפת לי מהקטע של הUSB

השימושים שאני יעשה המחשב הם קצת משחקים (די כבדים), אופיס, קצת סרטים, תמונות, עיצוב תמונות בפוטושופ, שירים ואינטרנט כמובן. איזה מעבד יותר חזק CORE DUO 1.66 או סונומה 2.00? איך השירות של ACER? איך המחשבים של ACER? מי מייצג אותם בארץ ולמי אוכל לפנות אם יהיה לי תקלה במחשב? חשבתי על כמה מחשבים. מי מהם יותר חזק וטוב לשימושים שלי? בתודה מראש, מתן

bar666xp

New member
"משחקים ודי כבדים" זה AMD64BIT

שני הACER האלה כור-דו ההבדל שבולט הוא המאיץ הגרפי. בנוסף זה עם הATI מגיע עם 1G זיכרון כך שאתה לא צריך להוסיף לו אם אתה רוצה ביצועים חזקים במשחקים לעומתו זה עם הGeforce מגיע עם 512M עם תוסיף עוד 512M המחיר כבר 6721ש"ח. לדעתי ATI Mobility Radeon X1300 יותר חזק מGeforce 7300 אבל צריך לבדוק למה אתה קורה משחקים דיי כבדים? אגב.

mataNDark

New member
אני מתחיל בקרוב לשחק...

World of warcraft ובסיקורים של תערוכת E3 ראיתי כל מיני משחקים יפים שעומדים לצאת בקרוב ולא יודע עוד איןלי תוכניות לעתיד הקרוב אבל עוד יהיו לי... אז מה אתם אומרים לגבי השאלות ששאלתי?

bar666xp

New member
גם WARCRAFT לא בדרישות סוף העולם

לעומת זאת אם תדבר על משחקים כמו HELO או VIATCONG 2 ולמה אני שואל על המשחקים האלה...הינה לדוגמה דרישות של Vietcong 2 requires a Shader 2.0 compliant video card in order to run. Examples of older Shader 2.0 compliant cards include the ATI Radeon® 9800, the Nvidia GeForce™ 5950. Newer video cards such as the ATI Radeon® X800 and the Nvidia GeForce™ 6800 Ultra all support Shader 2.0. וזה אומר שתתחיל לחפש מפרטים כאלה כדי להנות מהמשחק... http://alienware.com/product_detail_pages/Aurora_m7700/aurora-m_specs.aspx?SysCode=PC-LT-AURORA-M-7700&SubCode=SKU-DEFAULT אגב זה יקר $5,206 עם מעבד כור-דו 64BIT FX-60 וקונפיגורציה גבוה+תיק וכו' אפשר להוזיל אותו בעד 1170$ עם מעבד חד-כור 64BIT ....נ.ב. עד כמה שידוע לי למחשבים האלה אין יבוא סדיר לארץ אגב. עוד מפלצת אחת. ועוד אחת.

mataNDark

New member
../images/Emo26.gif

אני לא צריך משהו בשמיים אני צריך משהו סביר ואני חושב שGEFORCE 7300 או X1300 יספיקו בהחלט

bar666xp

New member
אני אולי יחדש לך ואולי לא אבל

למשחקים שדיברת עליהם גם 9600/9700 או X700 של ATI או 5700-6600 של NVIDIA יותר ממספיק.

Y. Welis

New member
יתכן שה-nVidia חזק יותר

ולו משום שבהשוואת הכרטיסים לנייחים מאותו הדגם, הדגמים שלהם יקרים כמעט פי 3 מאלה של ATI (המקבילים אליהם אלה ה-X1900). אבל כמובן שרק בדיקה עם המשחקים (ומס' ה-FPS) תראה את היחס האמיתי.

bar666xp

New member
לא מדויק.

רק אם אתה מחפש SLI או CROSSFIRE בATI אז X1900 אם אין לך כוונה שיהיו 2 כרטיסים/מאיצים למה לשלם פי 3 כדי לקבל אותם ביצועים? אני מזכיר לך SLI מצריך 2 כרטיסים כדי להיות פעיל. איפה כן יש הבדלים...לדוגמה... Shader Model 2 יש בכרטיסי X600 Shader Model 3 יש בכרטיסי X1300 עם אני זוכר נכון. בNVIDIA כבר ב6200 יש Shader 3. בגדול אפשר להגיד שהיתרון האמיתי של NVIDIA זה הוותק בSLI לעומת הCROSSFIRE של ATI אבל ימים יגידו איזה נותן יותר.

למעלה