שלום לכולם

מוצרלה

New member
שלום לכולם

אני מחפשת מרשמים של עוגות חגיגיות במיוחד, בסגנון של קפולסקי, עוגות קרם בשכבות, ומעניינות. תודה מוצרלה
 

נופר30

New member
במנוע החיפוש יש המון עוגות

מיוחדות וחגיגיות תעשה סיבוב ואם לא תימצא נשמח לעזור
 

bali

New member
מנהל
עוגת מוס שוקולד תפוזית של BEAGLE.

נשבעת שהייתי בטוחה שהיא קנוייה. היא ממש נראית מקצועית וטעימה מאד מאד מאד. רכיבים: בסיס: 4 חלמונים 40 גר´ סוכר 60 גר´ חמאה מומסת קרה 4 חלבונים 125 גר´ סוכר 52 גר´ קמח 33 גר´ קקאו 2 גר´ אבקת אפיה מוס: 120 מ"ל חלמון (בערך 12 עשיריות כוס. בחיי. נו, תקנו מד ליטר). 150 מ"ל מיים (3/4 כוס) 250 גר´ סוכר 450 גר´ שוקולד מריר טוב 1 ליטר שמנת מתוקה קורט מלח 1 קליפת תפוז מגוררת קירסאו (ליקר תפוזים) לקישוט - אבקת קקאו. הכנה: בסיס: את החלמונים והסוכר להקציף להקצפה מלאה. להוסיף כף לחמאה, ולערבב היטב. להעביר ליתר החלמונים ולערבב. חלבונים וסוכר להקציף היטב. להוסיף את החלמונים לחלבונים. לנפות את החומרים היבשים מעל לתערובת הביצים, ולקפל בעדינות יחד. בתבנית 24, 180 מעלות, עד שיבש ועדיין קפיצי. לאחר קירור לעטוף בניילון נצמד, ולהכניס למקרר לילה. למחרת להוריד את החלק העליון, ה"קרום" הפריך. לחצות לשניים. את אחד העיגולים להרטיב במעט ליקר תפוזים. את השני לחתוך לעיגול קטן יותר. להכניס את הראשון, הגדול לרינג (או כל תבנית עגולה שהורדתם לה את הבסיס, ועטפתם בניייר אפיה מלמטה. מבפנים, סביב היקף העוגה, צמוד לדפנות התבנית, להניח רצועת שקף. מוס: את הסוכר והמים - להרתיח, עד לסירופ סמיך, שכאשר מטפטפים טיפה על השייש, היא נשארת עגולה ובולטת. להוסיף מעט ליקר לסירופ, ולהקציף עם החלמונים לקצף קשה. להמיס את השוקולד מעל אדים. להקציף את השמנת המתוקה עם קורט מלח, גרירת התפוז, ומעט ליקר. לערבב מעט מהשמנת עם השוקולד, לקרם אחיד (פה זה התפקשש לי....). את השוקולד לערבב לתוך החלמונים. את תערובת החלמונים והשוקולד לתוך יתר הקצפת. לערבב היטב, שלא ישארו גושים לבנים או חומים יותר. ליצוק לתוך התבנית חצי. להניח את העיגול הקטן יותר. ליצוק את החצי השני. לישר יפה למעלה, ולהקפיא לילה. למחרת לשחרר מהתבנית, לקלף את השקף, ולפזק למעלה קקאו.
 

קושוש2

New member
עוגת קפה בשכבות ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 או תבנית טבעת: לבסיס: 5 ביצים מס´ 1 1 כוס סוכר ½ 1 כפות אבקת קפה נמס מדוללות ב-2 כפות מים חמים 2 שקיות אבקת אפיה ¾ 1 כוסות קמח מנופה 60 גרם חמאה מומסת לסירופ: 1 כוס סוכר 1 כוס מים 2 כפות ליקר קפה או שוקולד לקרם: 2 מיכלים שמנת מתוקה 150 גרם אבקת סוכר 2 כפות ליקר קפה או שוקולד 2 כפות אבקת קפה נמס לעיטור: אבקת קקאו או תלתלי שוקולד הערה: רצוי ומומלץ לאפות את הבסיס לעוגה יום לפני הכנתה לשים את הביצים בסיר בתוך סיר נוסף עם מים, לבשל על להבה נמוכה-בינונית ולטרוף את הביצים. להוסיף תוך כדי את הסוכר ולהמשיך לטרוף עד שהבלילה תגיע לחום האצבע. להעביר את הבלילה לקערת המערבל ולהקציף במהירות בינונית 2 דקות ואח"כ במהירות גבוהה עד שהקצף תפוח וצבעו צהוב בהיר. לקראת סוף ההקצפה להוסיף את הקפה הנמס המדולל ואבקת האפיה. להפסיק את פעולת המערבל ולהוסיף את הקמח בהדרגה בתנועות עטיפה עדינות. להוסיף את החמאה בעודה חמה (אם החמאה מתקררת, היא שוקעת). לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (140-180) כ-35 דקות (לא בטורבו) העוגה מוכנה כאשר היא קפיצית למגע וניתקת בקלות מדפנות התבנית. לסירופ: לבשל בסיר את המים והסוכר עד להמסת הסוכר, להוסיף את הליקר, לבחוש ולהוריד מהאש. לקרם: להקציף את השמנת המתוקה ולהוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר, הליקר ואבקת הקפה, ולהמשיך להקציף עד שהקצפת יציבה. לחתוך את העוגה ל3- שכבות, יום אחרי אפייתה (טיפ לחיתוך העוגה: בעזרת חוט חזק). להניח את הכבה התחתונה ולהרטיבה בסירופ ולמרוח בשכבת קרם בגובה של 1 ס"מ לפחות, להניח שכבה שניה, לחזור על הפעולה, וגם בשלישית. לצפות את פני העוגה בקרם שנותר. להקפיא את העוגה למשך 12 שעות. לבזוק אבקת קקאו או תלתלי שוקולד.
 

קושוש2

New member
עוגת "קטיפה שחורה" ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif

לתבנית קפיצית בקוטר 24: 400 גרם שוקולד מריר 200 גרם חמאה, חתוכה לחתיכות ½ כוס אגוזי לוז קצוצים ½ כוס שקדים קצוצים ½ כוס קמח 6 ביצים מופרדות ¼ 1 כוסות סוכר ½ כוס וויסקי לקרם: 150 גרם שוקולד מריר ¾ מיכל שמנת מתוקה לקישוט: 2/3 כוס אבקת סוכר מספר כפות חלב עד לסמיכות קרם ממיסים את השוקולד בסיר כפול עם מים מעל אש נמוכה עד להמסתו. מסירים מהאש ומערבבים לתוכו את החמאה, האגוזים, השקדים, והקמח ומערבבים. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלמונים והסוכר כ-5 דקות ומקפלים בזהירות לתערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה לקצף יציב ומוסיפים בתנועות קיפול לתערובת השוקולד. מוסיפים את הוויסקי ומעבירים לתבנית משומנת. אופים כ50- דקות בתנור שחומם מראש לחום 165, מוציאים כאשר הקיסם הננעץ בעוגה יוצא מעט לח (לפעמים נוצרים חריצים בעוגה – זה בסדר). מוציאים מהתנור ומצננים 3 שעות לפחות. מוציאים מהתבנית. לקרם: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בסיר, מוסיפים את השמנת וממיסים תוך כדי בחישה על אש נמוכה עד להמסת השוקולד. לקישוט: מערבבים בקערה קטנה את אבקת הסוכר והחלב ומעבירים לשקית זילוף. להרכבת העוגה: יוצקים את השוקולד במרכז העוגה ומניחים לו להתפזר באיטיות על פני העוגה, את המקומות שנותרו ללא ציפוי מורחים בעזרת סכין בעדינות. מניחים לכמה דקות עד להתקשות השוקולד, אך לא לגמרי. מזלפים לאורך העוגה פסים ישרים ודקים מהקרם הלבן ובעזרת סכין קטנה מסמנים פסי רוחב, פעם מצד ימים ופעם מצד שמאל.
 
למעלה