עוגת מוס שוקולד תפוזית של BEAGLE.
נשבעת שהייתי בטוחה שהיא קנוייה. היא ממש נראית מקצועית וטעימה מאד מאד מאד. רכיבים: בסיס: 4 חלמונים 40 גר´ סוכר 60 גר´ חמאה מומסת קרה 4 חלבונים 125 גר´ סוכר 52 גר´ קמח 33 גר´ קקאו 2 גר´ אבקת אפיה מוס: 120 מ"ל חלמון (בערך 12 עשיריות כוס. בחיי. נו, תקנו מד ליטר). 150 מ"ל מיים (3/4 כוס) 250 גר´ סוכר 450 גר´ שוקולד מריר טוב 1 ליטר שמנת מתוקה קורט מלח 1 קליפת תפוז מגוררת קירסאו (ליקר תפוזים) לקישוט - אבקת קקאו. הכנה: בסיס: את החלמונים והסוכר להקציף להקצפה מלאה. להוסיף כף לחמאה, ולערבב היטב. להעביר ליתר החלמונים ולערבב. חלבונים וסוכר להקציף היטב. להוסיף את החלמונים לחלבונים. לנפות את החומרים היבשים מעל לתערובת הביצים, ולקפל בעדינות יחד. בתבנית 24, 180 מעלות, עד שיבש ועדיין קפיצי. לאחר קירור לעטוף בניילון נצמד, ולהכניס למקרר לילה. למחרת להוריד את החלק העליון, ה"קרום" הפריך. לחצות לשניים. את אחד העיגולים להרטיב במעט ליקר תפוזים. את השני לחתוך לעיגול קטן יותר. להכניס את הראשון, הגדול לרינג (או כל תבנית עגולה שהורדתם לה את הבסיס, ועטפתם בניייר אפיה מלמטה. מבפנים, סביב היקף העוגה, צמוד לדפנות התבנית, להניח רצועת שקף. מוס: את הסוכר והמים - להרתיח, עד לסירופ סמיך, שכאשר מטפטפים טיפה על השייש, היא נשארת עגולה ובולטת. להוסיף מעט ליקר לסירופ, ולהקציף עם החלמונים לקצף קשה. להמיס את השוקולד מעל אדים. להקציף את השמנת המתוקה עם קורט מלח, גרירת התפוז, ומעט ליקר. לערבב מעט מהשמנת עם השוקולד, לקרם אחיד (פה זה התפקשש לי....). את השוקולד לערבב לתוך החלמונים. את תערובת החלמונים והשוקולד לתוך יתר הקצפת. לערבב היטב, שלא ישארו גושים לבנים או חומים יותר. ליצוק לתוך התבנית חצי. להניח את העיגול הקטן יותר. ליצוק את החצי השני. לישר יפה למעלה, ולהקפיא לילה. למחרת לשחרר מהתבנית, לקלף את השקף, ולפזק למעלה קקאו.