שלום לכולם!!

שלום לכולם!!

אני מחפש מחשב נייד, ואין לי הרבה מושג במחשבים בכלל. קראתי כל מיני מדריכים ברשת, והחכמתי, אבל לא יותר מידי. במהלך שיטוטיי באינטרנט נתקלתי במחשב: ACER ASPIRE 5003WLMi... מישהו מכיר ויכול להמליץ, או לחילופין - לשלול? הבנתי ש- ACER טובים מאוד במחשבים, וזולים - בדיוק מה שאני מחפש
אבל הייתי שמח לדעת מה החסרונות שלו, לפני שאני קונה "חתול בשק". תודה מראש לכל מי שיכול לעזור לי להחליט... אני!

Jan22

New member
מים קרים,גיחה לים וכיוב' יועילו לך!

שבתאי - תציין תקציב / שימושים / קישורים ונראה !

תראה...

כוותיק לפחות כמוני אם לא יותר אתה בטח מכיר את התופעה. האם המחשב הזה טוב / לא טוב / מה דעתכם. דעתנו חשובה ואף מועילה (כך אני נוטה לחשוב). יחד עם זאת איך ניתן לחוות דעתנו ללא מאמץ מינמלי של השואל? אני מכיר בעובדה שישנם כאלה שלא יודעים לחפש מחשב מתאים לצרכיהם ואף אינם יודעים מהו המחשב המתאים להם ובגלל זה אנחנו פה (כל תשובה שלי לשואל נעשית בחפץ לב). אך מכאן ועד התעלמות מוחלטת מבקשה צנועה לקצת נתונים שיוכלו לכוון אותנו למטרותיו של השואל ולצרכיו הדרך עוד ארוכה. מה עוד שהבקשה הצנועה שלנו מופיעה באותיות של קידוש לבנה.

וואו, איזו קבלת פנים חמה! ../images/Emo9.gif

אז ככה... קראתי את השורה השחורה משמאל לפורום, ולהלן בקשה חוזרת להתייעצות ברכישת מחשב נייד: (1) חיפשתי בדפי הפורום - לא מצאתי כמעט שום דבר רלוונטי, למעט חיזוק ש- ACER חזקים וזולים. (2) הדרישות שלי מהמחשב הן: לימודים, אופיס, אינטרנט וסרטים. אין לי כוונה להריץ עליו משחקים כבדים עטירי גרפיקה, אבל אולי בעתיד אני כן ארצה להשתמש בו לתוכנות גרפיקה... אבל זה פחות רלוונטי עכשיו לרכישה - יהיה נחמד לדעת, אבל, שהוא גם יתמוך בזה. (3) אין לי צרכים מיוחדים, אבל אולי בגלל שאני לא ממש מבין, אז אני לא יודע ממש מה לחפש... יהיה נחמד אחריות בינ"ל. (4) תקציב של כ- 5,000 ש"ח. (5) קישור חם כאן, ופה. הנה עוד לינק... ושוב תודה... מקווה שהפעם הייתי בסדר, לא התכוונתי לעצבן אנשים...

Now you're talking

תראה, לצרכים שלך המחשב הוא מעל ומעבר ובמחיר סביר. רק שים לב כי אם תרצה לחברו לטלוויזיה תצטרך להוסיף כרטיס חיצוני (PCMCIA שחיבור שלו יש לך) פשוט לא ראיתי יציאת SVIDEO. לגבי אחריות בינ"ל תצטרך לברר (ממה שאני יודע רק לIBM יש אחריות בינ"ל מלאה).

גל לדל יש אחריות בינלאומית

על חלקים בלבד ותוספת תשלום על העבודה.

Jan22

New member
תראה ..

תחליט עם עצמך אם בעתיד אתה מתכוון לדרוש יותר מהמערכת ,ואם אכן כך - מומלץ לקחת נייד חזק ! אם אתה מחפש נייד לצורכי משרד ,כגון סרטים , תוכנות אופיס למיניהן ,גלישה ,מוסיקה וכיוב' - ב4.5K אפשר למצוא נייד מצויין (עם מעבד סלרון/סמפרון). עוד דבר ,ACER אמנם מגיעים עם מחירים נמוכים משאר חברות המותג אולם איכות החומרים היא ירודה מהשאר ; אני לא אומר שניידי ACER לא איכותיים, אלא שיש הבדל בינם לשאר - *מבחינת המקלדת והמקשים ,*עמידות בפני מהולומות/נפילות וכד'. לשימושי משרד אפשר להסתפק בACER 1652 ב5K(נייד מצויין ,מפרט סביר פלוס וכרטיס מסך שמתמודד טוב עם משחקים) ,IBM R50 שניתן למצוא אותו ב5200ש' עם מפרט זהה ל1652, פרט לכרטיס המסך שהוא אינטל אקסטרים בסיסי!

תודה לכולם! רק עוד שאלה....

למרות שכבר ציינתי את בורותי בתחום, עדיין פאדיחות לשאול, אבל... מה תפקיד המעבד, ומה ההבדלים בין סלרון וסמפרון (יש עוד סוגים)?

levikon

New member
תוכל בבקשה לכוון אותי למקום בו מצוין

שאיכות החומרים פחותה ב ACER מאשר בשאר מחשבי המותג? אשמח למידע בנושא הזה. (יש לי מחשב של החברה, ויש לי אליו מס' טענות. אבל בנוגע לאיכות החומרים ועמידות הוא ביינתים מחזיק מעמד טוב. הרבה יותר טוב מ HP של חבר שהצבע שלו התקלף בשלושה חודשים בערך).

יאיר B

New member
רק הערה על אייסר:

באירופה משוגעים עליהם. אני לא יודע למה, בכל חנות שאתם תכנסו (לפחות בצרפת), הדבר הראשון שינסו למכור לכם זה אייסר. המון פרסומות למותג הזה. אני ממש לא יודע למה, אבל כנראה שהם טובים (האירופאים לא ממש פריאיירים...).

Jan22

New member
תראה ,אני ברמה העקרונית די מעריך

את ACER מבחינת מחשבים ניידים ,ויצא לי לבדוק לא קצת דגמים שלהם ; דגמי ה3614 ו1652 (הראשון לצורכי משרד ,השני לשימושים "כבדים" יותר) דגמים מצויינים ,מפרטים טובים ואיכות חומרים די עמידה ; מאידך ,נתקלתי בדגמים אחרים שהיו בתהליך התקלפות ,מקלדת לא מספיק חזקה עבור שימושים של משחקים (בוא נאמר דום3 או פאר-קריי ,משחקים שצריך ללחוץ הרבה על FIRE וכיוונים).

levikon

New member
כל מחשב אם אתה לא שומר עליו מספיק

לאורך זמן יתחיל להתקלף לך. או אם תמסה לנקות אותו אם חומר לא מתאים (וגם זה קורה). יש לי בעיה עם המחשב וזה שהוא מתחמם מהר מאוד. לא לרמות מסוכנות או משהו אבל טמפרטורת העבודה שלו יחסית גבוהה. אתה לא מרגיש את זה ביידים כשאתה מדפיס או משהו, אבל לא כדאי להיות איתו על הברכיים לאורך זמן...

Jan22

New member
מתחמם ? מס אפשרויות ...

*רוגלות שרצות ברקע וגורמות להאצת המערכת ,מומלץ להשתמש בתוכנות אנטי-ריגול למיניהן ולהסיר את העלוקות (Adaware/Spybot/הייג'ק) *לכלוך שהצטבר על המאוורר ,שמונע פעילות תקינה וכתוצאה מכך הנייד מתחמם! מומלץ לא לפתוח את המחשב באופן עצמאי כל עוד יש אחריות .

levikon

New member
אני יודע.

בדקתי את הכל. גם את כל התוכנות הללו. והאנטיוירוס גם לא גוזל משאבים (NOD32). בקשר ללכלוך על המאוורר... אני אבדוק את זה, תודה.

TheCool88

New member
מה הכוונה שניידי ACER לא איכותיים?

אפשר יותר מידע (מכל מני בחינות אם הוא מתחמם מהר ? סוג השלדה ? וכו..) מכיוון שאבי בעתיד ארצה לקנות מחשב נייד וחשבתי אולי על acer או שכדי לחכות עד שהמחירים ירדו (בעקבות המעבדים הכפולי ליבה).

levikon

New member
שוב, הניידים עצמם איכותיים.

בהחלט כן. פשוט יש לי בבית גם T42 של IBM ולכן אני רואה איך הם אחד ליד השני. ל ACER יש עכשיו בשוק את היחס מחיר\תועלת בין ההכי טובים אם לא הכי טוב. HP מתקרבים אליהם במפרט אבל השירות היה ונשאר גרוע (מניסיון, לצערי, מלפני חודש) וגם איכות החומרים שלהם לא משהו. DELL וIBM יקרנים - ובצדק (מה IBM מסוגל לסבול כולם מכירים. מה שה DELL הישן שלי עבר אתה יכול לחפש בחיפוש מתקדם). LG גם נחשב לקניה מעולה כעת. במיוחד עם האחריות התלת שנתית שלהם שמגיעה בד"כ באופן בסיסי.

למעלה