שלום לכולם

flower for ever

New member
שלום לכולם

אני כרגע חיילת ונשארה לי עוד חצי שנה עד לשחרור (איזה כיף). אחרי שאני אעשה פסיכומטרי (בתקווה שאצליח), אני מתכוונת ללמוד מקצוע בנושא הכימיה (נראה לי רוקחות, אבל אני לא בטוחה). יש לי כמה שאלות: מה ההבדל בין רוקחות לבין כימיה תרופתית? ומה לומדים בביואינפורמטיקה? יש לכם הצעות נוספות ללימוד נושא מסויים בכימיה? (במידה ולא אצליח כל כך בפסיכומטרי...).

כמה עצות ומעט מידע מסטודנט לכימיה

[כולה שנה ב' בבר אילן, כימיה.] מה ההבדל בין רוקחות לכימיה תרופתית? מודה שאני לא לומד רוקחות אז לא יודע בדיוק בדיוק מה ההבדל. אבל בגדול, רוקחות נותן לך[לאחר סטאז' ומעבר בחינות] רשיון לפעול כרוקחת מורשה["זאת" שעומדת בסופר פארם/בתי מרקחת אחרים,לרוב]. אם תרצי להמשיך הלאה לתואר שני בכימיה/ביולוגיה/מדעים רוקחיים-תוכלי לעשות כן[לחלק מהדברים עם מעט השלמות אולי]. אם את בוחרת בכך, בעצם את ממשיכה כנראה למסלול יותר מעבדתי-מחקרי[אבל עדיין יישאר לך הרשיון אם תעשי את הבחינות והזטאז' כאמור]...לכן במקרה זה,אם את מראש בונה על מחקר רפואי/תרופתי/ביולוגי/כימי[או כל שילוב ביניהם], עדיף תואר מעט יותר קל[וגם פה עם הרבה הסתייגויות! לא תואר בביולוגיה ולא תואר בכימיה ולא תואר במדעי הרפואה יכול להיות מוגדר כקל. אבל הם טיפה פחות עמוסים,ממה שאני מבין] או לכל הפחות קצר יותר["Rק" 3 שנים]..לדעתי לפחות. מנגד,אם באמת תלמדי כימיה תרופתית או כימיה "רגילה" או ביולוגיה או כל מקצוע מחקרי אחר, לא יהיה לך "מקצוע" ביד אלא לאחר תואר שני,ומומלץ מאד תואר שלישי[עם תואר ראשון בביולוגיה/כימיה ונגזרותיה-אין הרבה עבודה. אלא אם כן את רוצה להיות טכנאית מעבדה פשוטה,כימאית אנליטית וכיו"ב].. ואם כבר על ההבדל בין כימיה תרופתית לרוקחות,מעבר לעניין הפרקטי: סופו של דבר יכול להיות שתעשי תואר ראשו ברוקחות, מישו אחר יעשה בתרופתית ובסוף שניכם תגיעו לאותה מעבדה לתואר שני. למה? כין אין הפרדה מוחלטת בין הנושאים...יש דברים חופפים פה ופה..בכ"א, בכימיה תרופתית מן הסתם מתמקדים יותר בנושאים כימיים. למשל, [שנה הבאה אני בונה אגב על מגמת כימיה תרופתית..שנה ג' כאמור] אפשר להיות כימאי תרופתי, ובין השאר להפיק חומרי טבע עם פוטנציאל תרופתי-רפואי מחומרים אחרים שמקורם בעלי נענע[נגיד...]. בתכל'ס, העבודה שלו תהיה סינטזות של חומרים אורגניים,כלומר אהיה כימאי אורגני, רק אחד שאפיק חומרים עם "פוטנציאל" ולא "סתם חומרים שאני רוצה להפיק לשם המחקר על דרך ההפקה שלהם". ולידע כללי: רמת הלימודים לא נקבע לפי הפסיכומטרי איתו ניתן להתקבל למקצוע מסויים. במקצועות המדעיים[בעיקר כימיה,פיסיקה,מתמטיקה] זה בולט מאד,תשימי לב לכך[ומעבר לכך, הלימודים גם הם עמוסים עד מאד, עד כדי כך שרבים אצלינו מפצלים את התואר ל4 שנים] . שיהיה בהצלחה בכ"א..[ולא,לא התכוונתי לייאש, אלא לתת לך זוית ראייה על הדברים השונים]

למעלה