שלום לכולם!

amy3373

New member
שלום לכולם!

אני רוצה לנסות צניחה חופשית בפעם הראשונה, רתומה למדריך צניחה- טנדם. הבעיה היא שיש לי המון חרדות. רציתי לשאול כמה שאלות, ואשמח אם תוכלו לעזור לי: 1. מטריד אותי עניין הרתמה. אני מבינה שבטנדם רותמים אותי למדריך הצניחה עם רתמה מיוחדת. מי רותם אותי? המדריך עצמו, או מישהו אחר? ואם המדריך עצמו, האם מישהו בודק לראות ששום דבר בקשירה לא התפספס? 2. ממה שראיתי, האבזמים של הרתמה הזאת הם כלפי מעלה. זאת אומרת שלי אין אפשרות להחזיק אותם באופן כלשהו בזמן הצניחה, ואם אני נופלת (אם הרתמה נקרעת), אין לי במה להאחז, וגם המדריך לא יכול לתפוס אותי. האם יש אפשרות כלשהי להפוך את הרתמה הזאת לבטיחותית יותר? האם היו בעבר תאונות עם רתמה שנקרעה? 3. מה דעתכם על מועדון הצניחה פאראדייב בחוף הבונים? המדריכים והציוד- אמינים? 4. האם יש לי אפשרות לבקש שם מדריך עם יותר מספר צניחות? 5. אלו דברים יכולים להשתבש? מה קורה למשל אם ציפור מסתבכת במצנח? 6. כיצד מוודאים שלא נתקעים באוויר? כיצד שולט הצונח במצנח? אני יודעת שהשאלות שלי נשמעות ממש מגוחכות. מקווה לקבל תשובות רציניות, כי אני באמת רוצה להתגבר על החרדות. תודה!

amy3373

New member
שאלה נוספת

שמעתי משהו על צניחת רחם אצל נשים בזמן צניחה. האם יש בסיס לשמועות האלו?

chucha25

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ואל תשכחי את השאלה הכי חשובה: מה אם בדיוק בזמן הטנדם, עובר מעליכם מטוס תובלה ונופל ממנו פסנתר ישירות עליכם?... אז כדאי להשתמש בסולם סול או פה?... סתם...
בחברווות... מבינה את החרדות... מניחה למקצוענים שיענו לך (אני רק חובבת...)

TURTLE 02

New member
../images/Emo50.gifתשובה לרוצה לעוף ..?!

אם לנו הצנחנים היו כל כך הרבה שאלות קשות לא היינו קופצים. ולשאלתך.הספורט הזה הרבה יותר בטוח מהרבה ענפים בעולם,ואת זה אני אומר לך מנסיון אישי.תצלצלי לפראדייב 046391068 ויענו לך על כל השאלות והחששות,תרשמי לצניחת טנדם ואחרי הצניחה אני בטוח שנקרא כאן בפורום כמה היה לך כיף.בהצלחה.

elraviv

New member
אין סוף לשאלות

מגיע לך תשובות על השאלות, אבל תעני לעצמך קודם בכנות אם את חושבת שיש טעם בתשובות. כי תמיד אפשר למצוא עוד שאלות בטיחות וחששות ושמועות. (והן מנגנון טבעי כדי להימנע מהצניחה) תכלס - תתקשרי, תקבעי, תבואי, תצנחי, תהני. יותר מסוכן לצאת לבלות בסוף שבוע ואני בטוח שאת עושה את זה - מבלי לחשוב על כל השאלות התאורטיות של בטיחות. תאמיני באנשים שבמועדון שהאינטרס שלהם לשמור על בטיחות, הוא אפילו יותר גבוהה משלך, זאת הרי העבודה שלהם והם ורוצים להמשיך לצנוח. ומדריכי טנדם צונחים המון. אז כמו שבשבילך לחצות את הכביש זאת כבר שיגרה, גם בשבילם לעשות טנדם זאת כבר שיגרה.

Ron Miasnikov

New member
כמה תשובות..

הרתמה - אכן רתמה מיוחדת. אני לא יכולה לתאר כאן את כל תהליך ההקשרות והאבטוח, אבל.. 1. אף פעם לא נקרעה רתמה. הרתמות בנויות לעומסים שאת לא יכולה לתאר. 2. על חגורת הבטיחות באוטו את סומכת? הרתמות של הטנדם עומדות בעומס לא פחות טוב! כל מדריכי הטנדם בפרדייב בעלי 1000 צניחות לפחות! כולם מנוסים, מקצוענים ויודעים את העבודה. הציוד מהרמה הגבוהה ביותר הקיימת - אם תחפשי באינטרנט תגלי שמצנחים מסוג סיגמא הם המתקדמים ביותר שקיימים כיום בשוק (והנוחים ביותר לנוסעים) ואנו משתמשים בהם. את יכולה עקרונית לבקש מדריך עם מספר צניחות רב אך כמו שאמרתי, הנסיון של כולם כל כך רב, שאני אישית לא חושבת שזה מאד משנה אם מדובר ב 5000 או 10000 צניחות. אם ציפור תסתבך לי במצנח יהיה לי מה לספר לנכדים
ברצינות - לא קרה ולא נראה לי שיקרה. הצפרים חכמות מידי .. החופה לא עפה במהירות של מטוס סילון. לא לצנחן ולא לציפור אין בעיה להמנע ממפגש קרוב מידי .. להתקע באויר - הלואי ויכולנו - כח המשיכה חזק מאיתנו.. כל מי שקופץ מגיע בסוף לקרקע. ולשאלתך הרלוונטית - מה יכול להשתבש - אם יש סכנה אזי היא בנחיתה - אך אם תקפידי להרים רגליים כמו שידריכו אותך בנחיתה סביר להניח שתנחתי בשלום כמו כל כך הרבה שעשו זאת לפנייך. לגבי צניחת רחם - יש לי כל כך הרבה חברות צנחניות בעולם שיש להן ילדים חמודים ובריאים, כולל בנות אצלנו במועדון. אין סכנה מוכחת. (ואני גם יכולה לספר על כמה משוגעות לגמרי שקפצו בהריון והילדים כבר נולדו עם 300 צניחות, אבל כאלה אין יותר מידי). קיצור - אני כבת המין הנשי לא חוששת ואני מניחה שגם את יכולה להיות רגועה. בטח אם את מתכוונת לקפוץ רק פעם אחת.. נראה לי שרכבת הרים בלונה פארק יותר מדאיגה מבחינה זו.. השאלות אינן מגוחכות ובסדר גמור לשאול, אך קצרה היריעה מלענות על כולן. כמו שהציעו - להרים טלפון למשרד ולשאול ה כ ל !! מקווה לראותך בקרוב רון

למעלה