שלום לכולם......

ב י ש ו ף

New member
שלום לכולם......

עוד מעט מעבר מעצב לשמחה בתחילת העצמאות אני חושב שזה רעיון מצויין לעבור ממצב אחד למשנהו אחרי העצב יגיע אושר, זה טוב. בכל מקרה בהמשך לעלילותי בפורום...... עזרה בחיפוש חדש. חחחחחחחחחחחח אני מחפש פורטל של אנשים רוחניים מכל העולם באיזה מילים כדאי להשתמש כדי למקד את החיפוש באבינו "גוגל" שוב תודה כמו תמיד אתם לא מאכזבים. בקרוב אני אצטרך עזרה ממש מקצועית בתרגום אז אני אשאל בפורטרות ברגע שהשחזור והמיזוג של החומר מהמחשב הישן למחשב החדש יבוצע. תודה ותנחומים למשפחות עד לשמחה של מחר. ביי

ב י ש ו ף

New member
חיפשתי משהו בסגנון

יותר של TRIBE.NET שהוא אחלה יש שם בקיצור גם תמונות של המשתמשים ליאהו אין דבר כזה? בעיקרון שזה יהיה רוחני עם כרטיסים אישיים וכו' (לא חיפשתי פורטלים של מטפלים, אבל זה דווקא רעיון לא רע) אגב אני מניח שאת קודם תראי את התגובה השוביניסטית שלי חחחחחחחחחח

ב י ש ו ף

New member
כל עוקצנית שכמוך

קודם כל ענו לי בצורה מצויינת על ארבע שאלות קודמות חברי הפורום נדיבים ומקצוענים (ראה דוגמת פאנג'ה) וחיפוש דורש תרגום וזה המחנה המשותף לרלוונטיות של האתר. (שבין היתר באורך מוזר הם יודעים יותר ממה שמצפים מהם)

ססילי

New member
אכן חברי הפורום נדיבים ומקצועיים,

וכן נבונים, משכילים, ונעימים. הרושם שלי הוא שאתה מביא לפורום הזה על בסיס קבוע את נושא העניין שלך (רוחניות ומיסטיקה) ללא כל קשר לנושא הפורום (בעיקר כדי לחפש אתרים הקשורים לנושא - בשביל זה יש פורום אחר - 'תפוז מחפשים בשבילך'), ולפעמים אפילו לא לצורך שאלה אלא לצורך שטיחת תפיסת העולם שלך. אם היית משתתף קבוע בפורום בנושאים הרגילים שלו, זה היה המקום הטבעי לעשות זאת. כיוון שאתה מגיע הנה בעיקר לצרכים אלו, אני חושבת שזה פחות מתאים.

Fanja

New member
ססילי, כמו תמיד, כל יום לומדים. מה

הפורום הזה מחפש? כלומר, מה אפשר לשאול בו? נושא כללי שלא הצלחתי לגגל בעצמי?

ססילי

New member
יש בתפוז 2 פורומים לחיפושים 'כללים'

1. תפוז מחפשים בשבילך המיועד לקבלת סיוע בחיפושים באינטרנט הם עונים בד"כ עם מתן אתר / אתרים המתאימים לשאלה, אבל אם ניתן לבקש גם חכה ולא רק דגים. 2. שאלה קטנה (שבעבר כבר הופיעו פה הפניות אליו) מיועד לשאלת 'כל שאלה' (מ'איך להגיע מרחוב נח לרחוב נחמ' ועד ל'איך לפחלץ קיפוד ששמתי בפריזר') גם בפורום הזה עונים לא פעם על שאלות חיפוש ברשת. נתקלתי לא מזמן בהודעה על פיה גם ב ynet נפתח פורום לחיפושים ברשת, אבל אני אוהבת את הפורמט של תפוז ולכן מתעצלת ללכת לשם ולבדוק את הפורום

ססילי

New member
בבקשה, והערה מסייגת

את פורום 'תפוז מחפשים בשבילך' מנהלת גלי, שכישורי החיפוש שלה באינטרנט הם הגבוהים ביותר שאני אישית נתקלתי בהם. עם זאת, נדמה לי שהפורום ההוא חזק יותר בעברית מבאנגלית. לשאלות על חיפושים באנגלית - אם זה חשוב, כדאי לפעמים לשאול בפורומים באנגלית. ועוד דבר, חיפוש נכון באינטרנט (כמו בכל מאגר מידע אחר) תלוי מאד ביכולות 1. לבחור במילות החיפוש הנכונות 2. לחפש במקומות הנכונים (כשמדובר בחומר מקצועי לא תמיד זה גוגל - יש למשל מאגרי מידע יעודיים) 3. לזהות את המקורות האמינים והמתאימים. (אני נזכרת למשל בשאלותייך על תרגום מונחים בנושא איידס, שהיה צורך במי שמכיר את המינוחים בעברית ובאנגלית כדי להבטיח התאמה, למרות שמדובר במושגים נפוצים בשתי השפות) בגלל כל אלו, נדמה לי שלעתים קרובות אדם מקצועי מן התחום יכול לעזור יותר ממחפש מזדמן (גם אם מוכשר) ולכן במקרים רבים הייתי בוחרת לשאול שאלות על חיפוש, בפורומים מקצועיים - לאו דוקא בפורומים שעניינם חיפוש. .... ומן הסתם כל אלו ברורים מאליו, אז סתם הכברתי מילים

Fanja

New member
תודה על הפירוט. כמובן שבנושאים

מקצועיים/מאוד ספציפיים אני לא מחפשת בשאלה קטנה.

ססילי

New member
זה ברור. התייחסתי בעיקר לפורום השני

בגלל שאת לא מכירה אותו, והצד ה'מקצועי' שלו הוא עצם החיפוש.

ב י ש ו ף

New member
אגב אם תעייני בארכיון

בקרוב אני עושה איחוי חומר לספר שאני רוצה לתרגם לאנגלית ככה שבראשונה הגעתי לפה בשביל זה. מעבר לזה בד בבד, צצו אירועים מסויימים בחיי שדרשו מענה מסויים אם הרעיון המרכזי של תרגום למשל "הקרנה אסטראלית" ו"הטלה אסטראלית" הם שני מינוחים שונים, אז יש מקום להעלות את הנושא לדיון וחוץ מזה לגוון לא תמיד מזיק. את נשמעת טיפוס מאוד סכמתי ופרפקציוניסט או שבכלל אני מטריד אותך כי הנושאים שאני מדבר אליהם לא חודרים לרציונל שלך, לא משנה הסיבה אני מודה שזה אולי לא המקום המושלם בהגדרה אבל וואלה יש פה אנשים שיודעים מסתבר גם מעבר לתרגום השטחי של מושגים, אז זה משובח. בכל מקרה לקחתי את דבריך לתשומת ליבי ואני אנסה בעתיד (למרות שנאי מאוד מקווה שיגמרו לי השאלות) את האופציות שציינת. תודה

למעלה