שלום לכולם..

ר ו א

New member
שלום לכולם..

מניסיונכם כמובן, מי המדינה הזולה ביותר באירופה לטיול תרמילאים, שלא מצריך לינה באכסניות או אוכל במסעדות?

sela v

New member
לא הבנתי

אתה לא רוצה לישון באכסניות וכן רוצה לאכול במסעדות?

nitsansh

New member
גם אני לא ממש הבנתי...

בכלל, המדינות הזולות נמצאות בחלק של אירופה שיותר קרוב לאסיה... רומניה ובולגריה הן בין המדינות הזולות ביותר, ואם אתה סופר את הקווקזים באירופה אז שם בטח גם זול... אבל מצד שני מצב האכסניות באזור הזה לא משהו אז זה יכול לייקר את הלינה אם אתה לבד...

ashmash

New member
דווקא בבולגריה ורומניה

יש אכסניות, לפחות בערים המרכזיות. נדמה לי שאלבניה זולה.

natyh

New member
לא בטוח שיש כזו

מכל מקום מזרח אירופה זולה יותר ויש בה מספיק אתרי קמפינג , אוכל תמיד אפשר לקנות בסופר בכל מדינה ולהכין לבד . בעיקרון אם טיול תרמילאי אמיתי הוא הכיוון שלך אז למה אירופה ? .

כי אירופה היא מקום מקסים

אעפ"י שהוא יקר. ויש קטע תרבותי שמתווסף לכך. ןלגיטימי ללכת למקומות כאלה ולא לרצות להשקיע משכורת דו-שנתית בכך. טיול תרמילאים הוא לא רק באיזורים ספציפיים של הגלובוס, הוא סוג ואורח טיול.

nitsansh

New member
בדיוק כך... כל סוג של טיול אפשר

לעשות בכל מקום... גם אני עשיתי טיולי תרמילאים באירופה... לא תמיד עם תרמיל אבל תמיד בסגנון תרמילאי... כמעט תמיד לנתי באכסניות (אם הצלחתי למצוא) ונסעתי בתחבורה ציבורית... עד היום בכל נסיעותי באירופה לא שילמתי יותר מ-18 יורו על לינה... לרוב הרבה פחות, בסביבות 10 יורו... ולא מדובר על מחירים מלפני 20 שנה אלא לפני 3 ו-5 שנים...

nitsansh

New member
המחירים של הכל עלו

גם הרמה באכסניות של המאה ה-21 היא לא מה שהיית מצפה למצוא לפני 20 שנה... זה גם מתבטא במחיר... עדיין יש אפשרות לעשות טיול בתקציב נמוך של 50-60 יורו ביום... ויש גם היום אכסניות שעולות פחות מ-20 יורו, ולא רק במזרח אירופה... אני מכיר אכסניה באיטליה שבפעם האחרונה שבדקתי עלתה 12 יורו, ובשוייץ יש אכסניה ב-20 פרנקים... ואלה אכסניות שקיבלו ביקורות טובות...

טל50

New member
ת'כלס כל מה שצריך באכסנייה זה מיטה

לשים את הראש עלייה.

nitsansh

New member
תשמע... כשמדובר באכסניות יכול להיות

ש-5 דולר ללילה עושים את ההבדל בין אכסניה רעה וטובה... הדברים הקטנים עושים את ההבדל בין אכסניה שנעים להיות בה ואכסניה שלא כל-כך... יש הבדל בין חדר צפוף עם 10 מיטות שאין בו אף רהיט נוסף וחדר השרותים נמצא בקצה הפרוזדור של הקומה שיש בה 10 חדרים כאלה, וכל מי שמתחשק לו יכול להיכנס בלי בעיה, לבין חדר של 4 אנשים עם שולחן וכסא וארון כשהשרותים משותפים ל-2 חדרים מהסוג הזה באותה כניסה ויש רק לדיירים באותה כניסה מפתח לדלת... אם אתה מתכוון להתחבר לאינטרנט במשך הטיול יהיה לך נוח אם יהיה אינטרנט בתוך האכסניה ולא תצטרך לחפש אותו במקום אחר... כנ"ל לגבי מכונת כביסה... יש אכסניות בלי מטבח לשרות עצמי ויש כאלה עם מטבח מצויד בכל מה שדרוש כדי לבשל ארוחה... יש אכסניות עם קפטריה או מסעדה שבה אפשר לאכול במחיר סביר... יש המון דברים שעושים את החיים יותר נוחים ונעימים, וכדאי לשלם עוד כמה יורו בשביל זה... אתה נוסע לטיול כדי להנות, ואם תסתכל בכל דבר רק על החור בגרוש זה עלול לפגום בהנאה מהטיול, ואני אומר לך מניסיון של בערך 5 חודשים באירופה (פעם אחת 3 וחצי חודשים ועוד 4 פעמים בין שבוע ושבועיים וחצי)... לטייל חודשיים רצוף בתקציב רעב, עם לינה באכסניות הכי זולות ואוכל רק מסופרמרקט זה תענוג די מפוקפק... לפחות פעם בכמה זמן אני מציע לך קצת "להתפנק" ולהוציא עוד 5-10 יורו מעל התקציב הקבוע... אתה לא צריך "לבלוע" את כל אירופה בטיול אחד, וגם אם תנסה לא תצליח, כי גם אחרי חצי שנה אני עוד לא ראיתי חצי ממה שיש לראות באירופה... אירופה לא תברח, ותמיד תוכל לנסוע עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם... לא יקרה אסון אם תשאיר משהו לפעם הבאה...

למעלה