שלום לכולם

שלום לכולם

בס"ד ‏יום שני כ"ו ניסן תשס"ו ‏24 אפריל 2006 אמנם אני לא מבקר הרבה, אך תמיד מעדכנים אותי לגבי מה שקורה ותודה לכולכם על האהבה ועל ההתעניינות ועל כל ההתייחסויות מחממות הלב שמגיעות דרך האתר. ישר כוח. כפי שהבטחתי, אני מעדכן אתכם בכמה מן הדברים שמתרחשים בחודשים האחרונים, מקצתם בחזית ומרביתם מאחורי הקלעים. לפני כשנה הודעתי על פרישה זמנית מהופעות ועל התרחקות מהתקשורת, כתוצאה מההשלכות העגומות של כל אינטראקציה עם תעשיית המוסיקה, שלדאבוננו הופכת את חייו של יוצר המנסה להתפרנס מיגיע כפיו לסאטירה מהסוג העצוב. בזמנו נשמעו קולות שטענו שלמלינים 'אין להם על מה שיסמוכו', או במלים אחרות, שטענותינו לא הוסברו כראוי או שלא היו מבוססות. להלן, אם כן, כמה הסברים, העשויים לסבר את האוזן. כפי שמקצתכם יודעים, המאסטרים והזכויות הנלוות אליהם (ייצור, הפצה, מכירה, השמעה וכו') של שני האלבומים "רק את" ו – "אותו מקום אותה הרוח" שייכים לי מזה כמה שנים. עובדה זו לא מנעה מגורמים מסוימים לייצר, להפיץ ולמכור את האלבומים במשך שנים, מבלי ליידע אותי כלל, תוך הפרת זכויות היוצרים שלי וגזילת מקור פרנסתי, הלכה למעשה. כמשתמע, דיסקים שנמכרו משני האלבומים הללו בשנים האחרות, כאלה שישנם ברגעים אלה בחנויות, בארץ ובחו"ל, נמכרים מבלי שנתתי אישור לייצר או להפיץ אותם, ועל אחת כמה וכמה שרווחי מכירתם לא מגיעים אלי. ברוב המקרים, בעלי החנויות שרוכשים את הדיסקים ממפיץ לגיטימי, אינם מודעים לכך שלמעשה הם מוכרים סחורה פיראטית בלבוש חוקי, עם חותמות של חברות תקליטים ושל אקו"ם. חברות התקליטים נהנות מחופש אינסופי לעשות ככל העולה על רוחן, ומבלי שאף גוף יפקח עליהן, היות שהמוסד שהוקם לצורך כך, ושבאתר האינטרנט של מתנוססת הכתובת "שומרים על זכויות היוצרים", נשלט מזה שנים על ידי חברות התקליטים, ובעלי אינטרסים מאיישים את כל הוועדות "המפקחות" האמורות לשמור עלינו, האומנים. כל זאת, בחסות שרי התרבות לדורותיהם. לצורך ההמחשה, קרה שבוועדה שאמורה להגן עלי יושבים נציגים משני חברות תקליטים שמנהלות מלחמה ביניהן על דיסק מסוים שלי, שנמכר על ידי שתיהן ללא ידיעתי, בשעה שהזכויות על הדיסק הן שלי. בעבר התבטאתי בחריפות וכיניתי את התעשייה הזו "בית בושת למוסיקה", וביקרו אותי על כך. אני מקווה שדוגמא זו משקפת מדוע בחרתי בניסוח חריף זה. האלבום "אותו מקום אותה הרוח", שלא יוצר בארץ מזה שנים, הופץ ונמכר בלא ידיעתי תקופה ארוכה, והעובדה שאתם לא מצליחים להשיגו בארץ כעת, לא מונעת מאחרים להפיץ את האלבום בחו"ל, בחנויות ובאמצעות אתרי מכירה באינטרנט. מתוך שלושת האלבומים הנוספים שלי, "שלכת", "ניצחת איתי הכל" ו – "הכל עד לכאן", יש הנמכרים בארץ ויש הנמכרים בארצות מסוימות באירופה ובקרב קהילות יהודיות בארה"ב וקנדה מבלי שאני מקבל על כך דיווח, וודאי מבלי שהגופים האמורים לפקח על כך ולאכוף את חוקי הקניין הרוחני נותנים על כך את הדעת, היות שהם הנותנים לכך את החסות. כל דיסק שמיוצר בארץ מצריך אישור של אקו"ם, ובכל זאת דיסקים רבים מיוצרים, אך לא מדווחים לאומן. המצאה משובבת נפש של המערכת היא האישורים הגורפים לחברות התקליטים. החברה מייצרת עם אישור גורף מראש, ומדווחת בדיעבד לאקו"ם ולאומן פרטים וכמויות. די בגלישה מקרית באינטרנט כדי לגלות שאין התאמה בין מה שמופיע בדוחות אקו"ם ובין מה שלמעשה נמכר בפועל, בשעה שבאתרים שונים ובחו"ל נמכר אלבום שכלל לא מופיע בדוחות. זה המקום לציין שכל מה שתואר לעיל מבוסס על חקירות של כמה חודשים, ושנוסף לזכויות שלי מופרות חדשות לבקרים זכויות של אמנים אחרים, לרבות אחי אבי בניון שאלבומו "לא אוותר" מוסיף להימכר בחנויות ודרך האינטרנט בשעה שכל העותקים הרשמיים שיוצרו מהאלבום אזלו לפני קרוב לשנתיים. את פירות החקירה שביצענו נציג בהמשך, באופן ובמינון שנמצא לנכון. מתוך הבנה כאובה זו של אופי התעשייה וחוקי השוק המפוקפקים, הקמתי לאחרונה את החברה "נבל עשור" אשר באמצעותה - בעזרת השם ובישועתו - אפיק, אייצר ואפיץ עצמאית את יצרתי. בימים אלה אנו פועלים לצורך הפקת מהדורות חדשות - בעטיפות מחודשות - של האלבומים "רק את" ו – "אותו מקום אותה הרוח". בקרוב נודיע על האופן בו ניתן יהיה לרכוש את האלבומים. מהאלבום "הכל עד לכאן" נותר מספר מצומצם של עותקים, וכשאלה יאזלו נצא במהדורה מחודשת גם של האלבום הזה. אני תקווה שצעדים אלה יעזרו לי לשמור על יצירתי ולמנוע הצפה של השוק בדיסקים שלא ברור מי נותן את הרשות לייצרם, ומי גורף את הרווחים שלהם. לסיום, ובהמשך לשאלות חוזרות ונשנות לגבי הופעות, בפורום וגם באמצעות המכתבים באתר – ישנן פנים נוספות ובלתי מחמיאות של תעשיית המוסיקה שלא דוברו ואין זה המקום לפרט בעניינן, אך אני מאמין שבעזרת השם בקרוב מאוד ננער מעלינו גם אותן ונשוב להתראות. שוב תודה לכולם, ובשורות טובות עמיר

טלטול25

New member
פשוט מלך !

כל הכבוד, אשרייך עמיר ! תחזור כבר להופיע, אנחנו מתגעגעים !

maia r

New member
עמיר התגעגעתי ../images/Emo6.gif

חיבוק וירטואלי מותר נכון? אז אנצל זאת. תמשיך להיות חזק. הדיסק מדהים, מרגש ובוגר. ניפגש ב"ה בהופעות. מאיה

ו ר ד ב

New member
וכהרגלנו...../images/Emo140.gif

תודה רבה לשמוליק דניאל מזל שיש אותך...

מזל שיש אותך ../images/Emo24.gif

אתה פשוט אדם מדהים , יש בך כ"כ הרבה כישרון, כ"כ הרבה אמת , כל המילים בשירים שלך כ"כ נוגעות ללב, האלבומים שלך הם יצירת מופת ושיהיה לך ב"ה הצלחה בכל אשר תפנה !

iCp

New member
"ספר לי מה קורה בבית החלומות../images/Emo140.gif"

עמיר יקר, לאן שתפנה אני אחרייך, אנו קהילת הפורום הזה ניצחנו איתך הכל וכן נמשיך לעשות זאת. ניפגש בהופעה הקרובה, ישראל.

a n a t reuveny

New member
אשרייך על האמת

שאתה דואג להעביר לאנשים שמאחורייך ואיתך. וכמובן אשרייך על התעוזה והאומץ ללכת, לחקור ולפעול אחר האמת שלך
.

ziviki g

New member
...הלוואי ויכולתי...

בס"ד הלוואי וידעתי מה לעשות כדי למנוע את המצב, הלוואי ויכולתי לסייע , והלוואי והמכתב הזה , והאמת שלך , תירשם בכל כלי המדיה האפשריים , ותתפרסם כדי שכל אחד יקבל מה שמגיע לו - לטוב ולרע. תודה רבה על השיתוף , רק אושר.

גרציה פ

New member
ותודה רבה לך ורד!../images/Emo24.gif

שהעברת לנו את המכתב. שלא יגמר לך הרצון הטוב לעולם

אבי6247

New member
"אמת מארץ תצמח"

אשרייך עמיר לך עם האמת שלך ותצליח בכל אשר תפנה.... כי אמת יש רק אחת.... והלוואי בשורות טובות!!!

עמירם04

New member
ה ת ג ע ג ע נ ו ....

עם כל הרוע . הקושי. והליכלוך. יש קבוצה לא קטנה שמחכים רק לך... בא כבר!!

ס א א נ

New member
תודה לך עמיר על השיתוף....

היי לכולם האמת אני שותף שקט בפורום כבר די הרבה זמן בהתחלה עוד כתבתי וגם זה היה במינונים נמוכים אבל אחכ שכחתי את הקוד לכניסה להשארת מסרים... אבל לא הפסקתי לקרא...
בכל מקרה היום ניתנה לי האפשרות להרשם מחדש... ולו רק בכדי להודות לך עמיר בניון על השיתוף ועל הכנות הנשפכת ממך באלבומים ,בהופעות וגם במסרים כאלה או אחרים. לגבי תוכן המסר.. אני בטוח שננצח במאבק ואני בכוונה מציין בלשון רבים מכיוון שניצחון שלך הוא ניצחון שלנו...
!! דבר אחרון ,עמיר,בבקשה ממך נער מעליך מהר ככל האפשר את כל מה שנדבק ושחרר לנו איזה צוותא שתנחם את הנפש
ועוד תודה קטנה לשמוליק דניאל שאני מניח עושה את החיבורים בינינו לעמיר ותודה אחרונה... אני מבטיח.. לורד על כל מה שהיא עושה

iCp

New member
עדיף מדיטק קטן (יותר קרוב לבית../images/Emo9.gif)

אשרי האיש...

אשרי האיש המאמין.... פשוט כל הכבוד לך עמיר אתה פשוט אומן יוצר ובן אדם נפלא... ותודה לכל מי שעזר להביא את זה לפורום... בשורות טובות לכולם........

roeibo1

New member
בהצלחה מתגעגעים אליך

בהצלחה רבה בחיסול השחיתות ובהמשך דרכך. מחכים לדיסקים המחודשים ומאוד מאוד להופעות שאנחנו כל כך מתגעגעים אליהם.

למעלה