שלום לכולם

שלום לכולם

טבעי שאני אכתוב שאני מופתע לגלות כזה פורום - אבל לא ממש. כלומר, התחלתי לקרוא קצת בנושא ומפה לשם הבחנתי בפורומים בחו"ל ואמרתי לעצמי, מעניין אם יש אחד כזה גם בתפוז. אז יש. טוב, מעט על עצמי. זה התחיל בגיל 10 (למיטב זכרוני כרגע) ונפל, איך לומר, על קרקע פוריה. תמיד היה ברור לי שאני מוזר אבל בשורה התחתונה, זה אף פעם לא הפריע לי. כלומר, הייתי שואל את עצמי, למה אני לא יכול לזרום כמו כולם אבל לא ציפיתי לתשובה. הנחת היסוד שלי הייתה שאני פשוט שונה, כי ככה אני מכיר את עצמי מאז ומתמיד. היה ברור לי שזה חלק ממני, משהו טבעי לחלוטין, גם אם לא "נורמלי" - כמו הצורך לאכול או לשתות. כך זה המשיך והחמיר עד שבגיל העשרה כבר הייתי משותק לגמרי - מה שהוביל למחלקות סגורות וכל הסיפור הזה. שם המצב הפך לסיוט אבל אחרי שנה וקצת זכיתי בטיפול. זו הייתה תרופה נגד פיצול אישיות (שלמיטב ידיעתי אין לי) שפשוט הרדימה אותי לזמנים ארוכים. זה עבד. אחרי כמה שנים כבר יכולתי לתפקד בלי התרופה. החיים נשארו אמנם הזויים ויחד איתם נשארו גם המטפלים שלי, אבל בסופו של דבר - גם זה הסתיים, ומזה קרוב לשנה אני חי מכל הבחינות לבד. היום אני בשנות העשרים ונדמה לי שאני יכול לומר שהשתקמתי. אם כי העניין הזה עדיין פה. "התסמונת" - או איך שלא קוראים לזה, למרות שנורא מוזר לי לכנות את זה ככה, כי רק לעיתים רחוקות ביותר (פעם בכמה חודשים?) אני מודע לזה. רוב הזמן זה זורם פשוט בשיא הטבעיות, חלק ממני, כמו הרגל, משהו שהוא כל כך אני שפשוט אי אפשר לשים לב אליו. זה לא מפריע בדרך כלל. אני מניח שזה פוגע באיכות החיים אבל זה ברמה הרבה יותר נמוכה ממה שזה היה. אני גם שולט בזה, כלומר אני משנה בתוכי את מה שאני חייב לעשות, לספור, לבדוק וכולי כדי שזה יפריע לי כמה שפחות - וכדי להבטיח "אחוזי הצלחה" גבוהים יותר. כך שנדמה לי, ותקנו אותי אם אני טועה - שזה כבר הפך להיות משהו שונה. כלומר, נדמה לי שמשום שזה פשוט חלק ממני, משום שזה פשוט שם בתור חלק מההוויה האנושית (שלי לפחות), זה לא יכול להעלם לגמרי - אבל זה בהחלט במינימום. במילים אחרות, אנחנו לא יכולים להעלים את הרעב, אבל כשאנחנו "בריאים" - הרעב לא מכתיב לנו מה, איך וכמה לאכול. ונדמה לי שזה המצב שלי היום. כי אם אני יכול לשנות לפעמים את הדפוסים האלה כדי שהם יתאימו לי, אם אני יכול להחליף לפעמים דפוס אחד באחר, משום שאני יודע שהם חסרי משמעות ושלמעשה אני זקוק לדפוס (אוכל) כלשהוא, ולא לדפוס ספציפי, אם אני יכול "להכשל" במבחן כזה או להתעלם ממבחן כזה ולהמשיך הלאה, אם זה כך - הרי שלמרות שאני זקוק להמון דפוסים כאלה, אני שולט בזה, לא? ויותר טוב מזה לא יכול להיות, לא? יש לפעמים רגעים לא נעימים - זה ברור. לפעמים זה גם "מנצח" וגורם לי לעשות דברים שאני לא רוצה לעשות אותם - דברים ממש לא נוחים, שדורשים יציאה מהבית, לדוגמא. אבל בדרך כלל אני "מנצח" בסופו של דבר. ובשורה התחתונה - אני חי, מתפקד ומנהל את חיי טוב יותר ממה שאי פעם חשבתי שאוכל. הרבה פחות טוב ממה שרציתי, אבל גם למדתי להתאים ציפיות (בערך). בכל אופן - יצא שכתבתי די הרבה. לא היה ככה בתכנון, ועכשיו אני כבר לא זוכר מה רציתי להגיד. אני מניח שזה גם לא ממש משנה - הכתיבה על משהו שעד עכשיו אף פעם לא טרחתי להוציא, כתיבה שזרמה יחסית, עשתה לי טוב. וזה מספיק. אז שיהיה לכם לילה טוב, ובהקשר הזה אני רק רוצה להגיד, שלא מזמן, כשגרתי בדירה קטנה ולא נוחה, לקח לי חצי שעה מרגע שנכנסתי למטה בכוונה לישון, ועד שבאמת נכנסתי למיטה (ולא יצאתי שוב כדי לבדוק משהו). היום, בדירה גדולה ש"אובייקטיבית" יש יותר מה לבדוק בה זה עניין של עשר דקות, בערך. זה שיפור
. טוב, סיימתי בנימה טובה, ועכשיו באמת, לילה טוב.

2 Koma

New member
תגובה ל"בוקר שאחרי".

כנראה שאני לא היחידה... אצלי זה התחיל בגיל ממש מוקדם וגם נפל על "קרקע פוריה".מה שאמרת על מוזרות הוא כאילו שאני כתבתי את זה. אף פעם לא "זרמתי" ותמיד הייתי מוזרה למרות שעם השנים זה החריף. כנראה שהייתה לי "אופציה לטירלול" (מונח חדש) ולכן גם חטפתי את הדבר הזה XXX. אתה אומר שהמטפלים שלך הזויים? המקרה שלך עוד טוב! לי יש איזה אנטיפט מזוקן שצוחק עלי ואומר לי ללכת "לבית משוגעים" (הוא כמעט אמר את זה!) לא שעברתי את הזוועה של להתאשפז באחד מהמוסדות האלו, אני מוותרת על התענוג. מתי שהיה לי קשה ספרתי מרצפות, בדקתי מנעולים, הצמדתי נעליים,הרמתי שערות מהרצפה, בדקתי סוליות נעליים (וחטפתי קריזה בבית ספר אם הם היו מלוכלכות, שכללה עירוב של אחות בית הספר),שיננתי משפטים,המצאתי מספרי מזל וחוסר מזל ומה לא. עכשיו אני יכולה להגיד שאני כמעט נקייה. (ואי, זה כאילו שאני לוקחת סמים). בזכות שתי תרופות שהתחלתי לקבל אחרי שמלא תרופות לא עזרו לי "סרוקסט" ביניהם שגם גרמה לי לרעוד בידים כמו איזו גוססת,פרוזאק ופרפנאן פתרו לי את הבעיה. אז עכשיו יש לי רק מחשבות ולא מעשים ואני פחות או יותר בסדר מהבחינה הזאת כמוך. חוץ מזה שאני עברתי קורס הכנה מאוד ממושך ופיתחתי טריקים ומופעי שחקנות והעמדת פנים שלא היו מביישים את אל פאצ´ינו. טוב, זהו, סתם רציתי לשתף אותך ואת כולכם.

נושא אשונ נושא

לא אמרתי שהם (היו) הזויים... עניין של סמנטיקה, לא חשוב. הזכרת לי את העניין הזה של המשפטים - אחד המאפיינים של התקופה שהייתה הכי קשה היה המשפטים - או המילים. זה היה כשהמוח שלי כבר יצא לגמרי, בכלל משליטה. משליטה? הוא היה בכלל בעולם אחר עם פאזה אחרת... והעלה עשן - הגביר והגביר את הקצב כמו מנוע של איזו רכבת-קליע עוד ועוד עוד עד ש.... לקחתי אוטובוס לבית החולים, נכנסתי לחדר של המנהל וצעקתי עליו - אני לא יכול יותר!!! (וזה היה אחרי שנה של סיבולת) הוא נתן לי סוף סוף את התרופה החזקה ואני, זכיתי בשעות ארוכות של שינה (סוף סוף) בכל פעם שלקחתי אותה וסוטול מתמשך בין לבין... איפה היינו? אה, המשפטים. במה לא האמנתי? חודשים הייתי בטוח שהשטן מעוות את החשיבה שלי, שזה לא אני, שזה כל כך ברור שזה השטן ואיך אפשר בכלל להסביר את זה אחרת? (לא שאלתי את עצמי את זה, זה היה ממש ברור). בפעם אחרת (ממש קצרה...) הייתי בטוח שאני אלוהים... ובין לבין הייתי נאחז בכל כך הרבה משפטים או מילים, בין אם לשעה ובין אם ליום שהיו אמורים לייצג את "הפתרון", את "הישועה" והם אלה שהיו אמורים להחזיק אותי מעל למים כדי שלא אטבע סופית. אבל כמובן שהם היו חסרי משמעות - "מציאת" המילה או המשפט היתה הרגע המשמעותי. ובכל פעם שהבנתי שגם חתיכת העץ הזו שוקעת וגיליתי מילה אחרת הייתי נתקף אימה, כי מה יקרה כשאבין שגם החדשה לא שווה וכו´ וכו´.... עד שבאיזשהו שלב כדי להחזיק את עצמי במילה מסויימת הייתי כותב את זה - ואז כמובן יכולתי להחזיק כמה מילים בו זמנית, על נייר, ואז הייתי קורא אותו שוב ושוב כדי "לחיות" את כולן - כי הן המציאות, מה שרץ בראש שלי... ואז היו לי כל כך הרבה ניירות, וכבר הבנתי שאני מוותר גם על ניירות ושגם הניירות לא יכולים להחזיק אותי למילה מסויימת (כלומר להרגשה שהיא סימלה לי כשהיא הופיעה בראש שלי לראשונה) ו... טוב, זה סיפור כל כך ארוך. מתישהוא הבנתי שאני פשוט זקוק למשהו, כלשהוא, להאחז בו כדי שלא להשטף רחוק רחוק בזרם המחשבות... ואז גיליתי את הנשימות - הייתי מתרכז בנשימות וזה היה יותר טוב (כי המחשבות לא היו יכולות "להעלים" את זה כמו שהן יכולות להעלים מחשבה אחרת, כמו מילה או משפט) אבל זה החזיק פחות זמן ובכלל... טוב שוב סיפור מסובך. בכל אופן, במהלך השנים זה נרגע, לאט לאט, מרכבת-קליע הורסת-דורסת למשהו שאפשר אפילו ללמוד איתו... ולמיטב זכרוני בשנת 2000 בערך זה נרגע לגמרי. כלומר אני לא זוכר שזה הופיע שוב מאז... טוב אני הולך עכשיו להתקלח (איזה כיף...
) ועוד מעט יש לי שיאצו...

למעלה